Tensiune arteriala crescuta pe fond de stare de anxietate

07-02-2020
raluca2010
Nu este medic/terapeut
raluca2010
Buna. Ma alatur si eu cu spor acestui grup fiindca deja sunt exasperata. Am fost diagnosticata cu atacuri de panica de ceva vreme, peste 10 ani. Am trecut prin toate etapele posibile si imposibile, verificat toate organele si dus pe la toate specialitatile medicale inainte de a ajunge la psiholog, evident niciun raspuns nu ma multumea. Cardiologie, analize de sange, gastro, pe unde nu am fost... Am fost la psihlog in final acum vreo 10 ani si am urmat si un tratament medicamentos dar de-a lungul acestor ani pana in prezent atacurile de panica nu au incetat, doar ca in perioade mai bune am reusit sa le controlez. Le fac noaptea, ma trezesc din somn, ziua, nu conteaza momentul, am si perioade mai proaste cand efectiv am zile intregi si saptamani de incordare din care nu mai ies. Ca simptome am amorteli in principal de fata, ma strange zona capului, trec de la frisoane la calduri si fierbinteli, mi se infierbanta urechile, in principal, cel putin de o luna incoace urechile le simt fierbinti aproape in permanenta fara sa fie mereu rosii.

De la o vreme insa am dezvoltat o obsesie periculoasa care m-a tot trimis pe la camera de garda, masurarea tensiunii. Mi-am luat si un aparta de tensiune acasa pe care il folosesc aproape isteric. Mi se tot pare ca ba pozitia nu e corecta, ba ca nu tin bine manseta, ba ca mai trebuie sa stau si sa astept... Am in general o tensiune de 125 cu 90 uneori scade si la 117 cu 90, rar am avut sub 90 chiar si un 85 sau 82 dar nu sunt sigura ca mi-am masurat corect (evident). Ma si dispera ca daca ma mut cu scaunul in alt loc imi arata altfel de deja nu mai stiu cat este. Chiar si la doctor cand am fost, la cardiolog, fiind evident terorizata, am avut 16 cu 8. Ma ingrijoreaza aceasta diastolica, care ajunge si la 95 si pe masura ce ma agit se duce si la 97. Am senzatia ca o sa imi crape capul si ca ma paste un AVC. Ma deranjeaza ca nu scade oricat mi-ar scadea cea sistolica. Poate pentru linistea mea un holter nu era rau dar cred ca as duce inapoi niste valori...

Aveti probleme de genul asta? Cum ati reusit sa scapati de aceasta obsesie ca aveti tensiune? E posibil oare sa imi scad diastolica asta cumva? Multi doctori la care am fost nu pareau prea ingrijorati ca este 9 sau peste 9 dar mie mi se pare mult.

Am 45 de ani sunt fumatoare, nu in exces, cam jumatate de pachet pe zi si o stresata si jumatate. Si sunt o mare, mare ipohondra.
1 comentarii
0
07-02-2020, ora 18:08
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna seara,

Asa cum ati spus si dvs. este vorba de obsesie, anxietate si ipohondrie. Mergeți la doctorul psihiatru pentru tratament și reîncepeti ședințele de consiliere psihologică. Problema este una psihică nu fizică.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: