Tic copil

24-03-2023
mely-28
Nu este medic/terapeut
mely-28
Bună ziua! Am un băiețel de 2 ani aproape în luna februarie a căzut de pe fotoliu în cap după 3 zile a început sa aibă un tic, își scutura caputu. Am fost la Obregia la neurologie pediatrica au menționat ca nu este nimic neurologic m-au trimis la psihiatru. Nu au sugerat sa ii fac un CT sau Rmn nici EEG. Între timp am fost și la psihiatru și psihiatru a zis ca este un simplu tic. Eu efectiv nu știu ce sa mai fac și unde sa mai merg.
6 comentarii
0
24-03-2023, ora 18:49
mely-28
Nu este medic/terapeut
mely-28
Psihiatru mi-a menționat ca în timp se va vedea dacă va trece sau nu și ia dat niște sirop ele pentru liniștire din plante
0
24-03-2023, ora 21:17
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ticul poate fi o urmare a șocului dobândit în urma căderii, că la vârsta lui nu poate să-și explice ce se întâmplă. Urmăriți dacă în urma tratamentului dat de psihiatru apar îmbunătățiri, dacă nu, insistați să-i facă investigații la neurologie.
0
24-03-2023, ora 21:39
mely-28
Nu este medic/terapeut
mely-28
Vreau sa ii fac un EEG deși medici nu sunt de acord, ei considera ca nu are nimic neurologic, am cerut părerea la 2 neurologi, Rmn nu recomanda necesita anestezie, Ct - ul radiază foarte tare și la fel este necesara recomandare.
0
24-03-2023, ora 21:42
mely-28
Nu este medic/terapeut
mely-28
Psihiatru a spus ca nu este de la căzătură în sine, mai mult de la sperietura și plâns sar fi declanșat ticul, am sesizat cât ia siropul numai are ticul cât este liniștit dacă este agitat și se întâmplă să plângă mai mult atunci are
0
24-03-2023, ora 21:45
mely-28
Nu este medic/terapeut
mely-28
Psihiatru a ras pe seama mea, a menționat dacă ii fac un Rmn și știu ce are ce pot sa ii fac doar nu ii tai capul în 2.
0
25-03-2023, ora 20:32
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
" Psihiatru a ras pe seama mea, a menționat dacă ii fac un Rmn și știu ce are ce pot sa ii fac doar nu ii tai capul în 2."

Foarte gresita explicatia psihiatrului, eu la 26 ani am avut primele semne neurologice un asa tic ( miscarea capului spre stinga ) de care medicii atunci nu sea dat seama si mai tirziu la 6 luni, am avut si mai grav, crize comitiale ce ma determinat sa merg la Bucuresti ptr investigatii, CT si altele unde a fost descoperita o tumoare. Nu cred ca e cazul la dvs, eu v-am expus situatia, dar medicul psih. poatea sa fie mai responsabil cu explicatiile in privinta taerii capului la copilul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Leziunile cerebrale traumatice ușoare pot crește riscul de probleme comportamentale la copii
  • Leziunile la cap sunt asociate cu o dublare a mortalității pe termen lung
  • Lovitura la cap - ghid (ce să faci, evaluare gravitate)
  • Lovirea mingii cu capul din fotbalul profesionist - afectează cognitiv
  • Ticurile la copil
  • Cercetătorii au inversat amnezia cauzată de leziuni repetate la nivelul capului la șoareci
  •