Ticuri nervoase si traume din copilarie

21-05-2020
dariagall
Nu este medic/terapeut
dariagall
Buna ziua ! Numele meu este Daria Gall, am varsta de 18 ani si de un an locuiesc in concubinaj cu persoana ce imi va deveni sot in curand. Probleme mele legate de comprotament si de starea generala de spirit au debut in copilarie. Tatal meu era alcoolic si ne abuza fizic si verbal pe mine si pe mama mea. Acest calvar l-am trait pana la varsta de 13 ani in fiecare zi pana cand tatal meu a renuntat la alcool deoarece a primit diagnosticul de cancer pulmonar. Atunci am ineput sa il iubesc si sa il cunosc mai bine insa a decedat cand aveam varsta de 14 ani. Nici cu mama mea nu ma inteleg deoarece sufera de tulburare afectiva bipolara si nu a reusit atat ea cat nici tatal meu sa se conecteze emotional cu mine. Tot din copilarie au inceput ticurile mele nervoase. Primul tic a fost sa dau din picior pentru ca nu faceam fata unei agitatii inexplicabile si nu puteam sa dorm.In prezent aceste ticuri au pus monopol asupra vietii mele. In mod complusiv dau din picior, ma trag de buza si imi smulg parul.Am zone cu alopecie in cap. De ceva timp am inceput sa fac crize de nervi in care nu mai suport acea neliniste si furie si ma tai. As dori si eu sa stiu care este problema cu mine si ce as putea sa fac in acest sens. Va rog din suflet sa ma ajutati. Va multumesc !
3 comentarii
0
21-05-2020, ora 14:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Combinati psihoterapia cu tratamentul medicamentos de la psihiatru.
1
21-05-2020, ora 17:52
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Aveți nevoie de un diagnostic sigur de la un psiholog clinician cu experiență sau psihiatru și pe baza diagnosticului veți urma un tratament de la psihiatru concomitent cu psihoterapia. Având în vedere că aveți o vârstă fragedă, cu cât se intervine mai repede cu atât consecințele traumelor se pot diminua până la dispariție.
0
21-05-2020, ora 21:03
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Apelați cat mai curând la un medic psihiatru in vederea stabilirii unui diagnostic si a unei scheme de tratament. Îmbinati medicatia cu sedinte de terapie psihologica. Trebuie sa identificați si sa verbalizati emotiile, gândurile si trăirile pe care le aveti. Astfel, veti putea lucra asupra cauzelor care stau la baza comportamentului dumneavoastra.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum se dezvoltă ticurile nervoase?
  •