Tija metalica fi factură radius
Buna seara,
Ma numesc Cristian si vreau sa va precizez, ca am avut o fractura de radius cu fixare a acestuia printr-o placa cu 4 şuruburi. Precizez ca fractura am avut-o in 2006 si nici pana acum nu am extras placa de la nivelul antebraţului.Nu am manifestat nici o durere in aceasta perioada si in plus am făcut si efort(sala de forta cu greutăţi mari).Puteţi sa îmi spuneţi dacă aceasta placa mai poate fii extrasa sau daca pot să o 'port' toată viaţă si in ce măsură ma afectează?
Va mulţumesc!
Ma numesc Cristian si vreau sa va precizez, ca am avut o fractura de radius cu fixare a acestuia printr-o placa cu 4 şuruburi. Precizez ca fractura am avut-o in 2006 si nici pana acum nu am extras placa de la nivelul antebraţului.Nu am manifestat nici o durere in aceasta perioada si in plus am făcut si efort(sala de forta cu greutăţi mari).Puteţi sa îmi spuneţi dacă aceasta placa mai poate fii extrasa sau daca pot să o 'port' toată viaţă si in ce măsură ma afectează?
Va mulţumesc!
2 comentarii
Buna seara!
Raspunsul depinde de examinarea radiografiei actuale.
Teoretic, placa ar trebui extrasa, deoarece afecteaza proprietatile mecanice ale osului (scade rezistenta acestuia la compresiune, torsiune, tractiune etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Raspunsul depinde de examinarea radiografiei actuale.
Teoretic, placa ar trebui extrasa, deoarece afecteaza proprietatile mecanice ale osului (scade rezistenta acestuia la compresiune, torsiune, tractiune etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0cot rupt in 10 bucati - operat-tije-suruburi
- 1Operatie de scoatere a cuiului gamma(tija) femur
- 3fractura extremitatea distala radius stang fara deplasare
- 4fisura radius | cap radial
- 2osteosinteza cu placa si suruburi a ulnei stangi
- 1tija femurala decontata de casa de asigurari
- 1operatie tija - fractura diafiza metetarsian V
- 6Sechele fractura epifiza distala radius cominutiva, cu deplasare, tratata conservator
- 1Fractura femur /scoatere tija
- 4Ce se intampla daca nu iti scoti placuta si suruburile dupa vindecarea osului?
- 2pot sa fac rmn la cu surub de tip herbert?
- 2Place cu suruburi in picior infectie
- 1Operatie scoaterea tijelor si-a suruburilor.
- 31 fractura ulna, 3 radius.
- 1Extractie tija tibie
- 2Întrebare: e normal ca după kineto piciorul să se învinețească f tare, să se umfle și să doară?
- 1Dureri post operatorii dupa interventie chirurgicală la tibie picior drept
Mai multe informații despre: fractura de radius tratament fractura cu tija, suruburi, placute