tiroida?

27-01-2009
iris82
Nu este medic/terapeut
iris82
Buna ziua,
Sunt o tanara de 26 de ani cu inaltimea de 1.60 m si 68 kg.Nu fac nici o cura de slabit pentru ca nu prea pot deoarece cand imi este putin foame si nu mananc ceva repede ma ia cu transpiratii, imi tremura mainile si simt ca ma lasa (mi se inmoaie) picioarele.
Am mai scris acest mesaj dar nu mi-a raspuns nimeni si m-am hotarat sa va sriu d-voastra. analizele nele sunt urmatoarele:
glucoza: 70 (normal intre 60-110)
tsh-3g: 3.565 (normal intre 0.25-5.00)
ft3: 2.70 (normal intre 1.8-4.00)
ft4: 0.95 (normal intre 0.7-1.70)
anti-tireoglobulina: 1.94 (normal intre 0.00-30.00)
a-tpo: 0.0 (normal intre 0.00-10.00)
este ceva in neregula cu tiroida?
va multumesc
11 comentarii
0
27-01-2009, ora 21:04
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Eu nu cred ca ai ceva la tiroida ci faci clasice crize de hipoglicemie.De multe ori te scoli obosita dimineata, sau pe la ora zece deja esti istovita?Stress-ul, activitatea fizica prelungita, alcoolul, dietele, aportul glucidic scazut pot declansa aceste crize.Sa ai tot timpul la tine ceva dulce si, cand apar acele simptome, sa mananci ;dupa ce-ti revii sa mananci normal, ceva mai consistent si un fruct.Aceste stari sunt frecvente la persoanele cu efort intelectual intens.Pentru linistea ta poti sa-ti faci si o ecografie tiroidiana.
0
28-01-2009, ora 10:06
iris82
Nu este medic/terapeut
iris82
va multumesc pt raspuns
sanatate multa
0
28-01-2009, ora 13:25
Mladen
Nu este medic/terapeut
Mladen
Va rog sa-mi spuneti daca este de ajuns un test TSH pt a depista o problema la tiroida sau trebuie si alte teste(T3, T4).
0
28-01-2009, ora 15:41
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pentru inceput ar fi de ajuns TSH, T3, T4 si o ecografie tiroidiana.
0
28-01-2009, ora 16:07
Mladen
Nu este medic/terapeut
Mladen
Sunt suspect de tiroida?La inceput(acum 1 jumate)a fost doar insomnia.dupa aceea caderea parului(mie imi cadea parul, dar acuma imi cade non stop), apoi pruritul, epuizarea.precizez ca am avut o depresie, dar parca depresia a fost totusi ceva putin exagerat, eu nesuferind pana acum de depresie, doar cateodata de agorafobie, neliniste si anxietate.da, mai am si un pic de tahicardie.doctorita mi-a pipait gatul, s-a uitat la mine si azis ca nu as fi suspect, dar parca acuma am si un tremor al mainilor, fin.va rog, sa-mi spuneti daca sunt suspect si daca ar fi de ajuns un tsh, ca doctorita mi-a zis ca ar fi de ajuns, nu stiu...multumesc
0
28-01-2009, ora 17:33
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
E bun si un TSH.Ar putea fi tiroida de vina.
0
28-01-2009, ora 22:06
Mladen
Nu este medic/terapeut
Mladen
Mersi mult dr house.mai am o intrebare, daca se poate.eu cred ca as avea hipertiroidism.atunci cum e posibil sa am pielea zbarcita si uscata, daca simptoma asta se afla la hipotiroidism?precizez ca nu am semne vizibile, decat cu pielea, ci mai mult pe sistemul nervos si alopecia.si boala ar putea fi depistata doar cu tsh?e de ajuns?au fost mai multe intrebari.scuze. :)
multumesc.numai bine
0
29-01-2009, ora 06:19
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Mergi cu un bilet de trimitere la endocrinologie, vei fi consultata si specialistul iti va recomanda ce crede de cuviinta, in mod sigur vei face maI multe teste pentru a se gasi un diagnostic.Bolile nu sunt chiar ca la carte la fiecare persoana, de asta e nevoie de consultatie, astfel am aplica noi tratamente fara sa va vedem.Numai bine!
0
07-08-2012, ora 13:35
razvlix
Nu este medic/terapeut
razvlix
Buna ziua,
As dori sa stiu cam cat ar dura analizele pentru T3 T3 TSH ? Nu sunt din Bucuresti si vin la Institutul C.I. Parhon pentru aceste analize si as vrea sa stiu daca ar fi gata in aceeasi zi.
Multumesc!
0
18-12-2012, ora 20:30
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua doamna doctor, vreau sa imi cer scuze fata de autoarea acestei postari dar m-am gandit sa va scriu aici...as avea o nelamurire...e posibil sa sufar in acelasi timp atat de hiperparatiroidie cat si de hipoparatirodie...? Sau exista o afectiune a acestor glande care sa dea ambele tipuri de simptome? Ideea este ca am toate simptomele atat de hipo cat si de hiperparatiroidie dar PTH mi-a iesit 99, 60 adica hiperparatirodie... Ma intreb daca toate simptomele provin de aici, am toate simptomele de hiperparatiroidie inclusiv litiaza renala dar am si simptome specifice de hipoparatiroidie (amorteli, furnicaturi in muschi, tetanie, spasme musculare, amorteala in jurul gurii...), ma intreb daca si acestea provin tot de la paratiroide sau sunt cumva date de o alta afectiune...? Va multumesc anticipat.
0
18-12-2012, ora 20:35
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Vreau sa mentionez ca am si o jena aproape permanenta in zona gatului de la jumatate in sus, parca ma tine ceva, ca si cum ar fi ceva acolo si raguseala aproape tot timpul si inghit mai greu. Totul a inceput in urma cu 3 ani dupa un stres puternic, credeti ca asta a declansat problema? Ma intreb daca nu exista si inainte dar nu s-a manifestat pana atunci sau foarte subtil iar stresul sa fi declansat simptome mai severe, probleme cu calciul am mai avut la analize imi iesea calciul sub limita... Astept cu nerabdare parerea d-voastra avizata, sunt foarte ingrijorata...
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce transpirăm?
  • Tremor App – o aplicație care citește tremurul
  • Transpirația excesivă (hiperhidroza)
  • Glicemia ar putea fi măsurată prin analiza transpirației
  • De ce îmi tremură mâinile?
  • Transpirație urât mirositoare - cauze și tratament
  • Transpiri noaptea? - lista cauzelor posibile
  • De ce unii oameni transpiră mai mult decât alții
  • Monitorizarea transpirației, cu ajutorul unor senzori speciali
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.