Tiroidă Hashimoto

10-10-2020
e.nastasa
Nu este medic/terapeut
e.nastasa
Bună ziua! Am 21 de ani și acum 4-5 ani am fost diagnosticată cu tiroidită autoimună. De atunci am experimentat diferite tulburări anxioase care în timp au devenit foarte greu de controlat. Aceste tulburări anxioase sunt însoțite de o stare de rău, respectiv oboseală, slăbiciune și un fel de amețeală( spun un fel pentru nu simt că se învârte casa cu mine și nici probleme de echilibru nu am ). Aceste manifestări fizice m-au determinat să vizitez numeroși neurologi de-a lungul anilor, una dintre ele( vizite ) finalizându-se cu un RMN( unde totul arăta în regulă ) acum 3-4 ani și cea mai recentă vizită a fost în Februarie anul acesta. Neurologul m-a sfătuit să monitorizez tiroida și să merg la psihiatru. În ultimele două săptămâni nu am fost om. Mă trezesc obosită, mă simt amețită, slăbită, tensionată, permanent. Aceste stări nu îmi sunt străine, le experimentam atunci când aveam atacuri de panică, însă acum sunt prezente în fiecare moment al zilei. Astfel că am ajuns la psihiatru care mi-a dat un tratament, dar mi-a spus că și disfuncțiile mele tiroidiene pot influența starea aceasta. Prin urmare am făcut analize de sânge, TSH-ul ieșind 5.220, intervalul de referință fiind 0.550-4.780 și anticorpii >1000, intervalul de referință fiind <35. Aș vrea să știu dacă această stare a mea poate fi cauzată într-adevăr de problema mea cu tiroida sau în spate se ascunde o afecțiune mult mai gravă. Am obosit să merg la atâția neurologi și să nu ajung la nicio concluzie.
9 comentarii
1
11-10-2020, ora 06:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Luati tratamentul de la psihiatru si de la endocrinolog, daca v-a dat. Vedeti cum va simtiti. Rezultatele ar trebui sa apara cam dupa o luna.
1
11-10-2020, ora 09:13
e.nastasa
Nu este medic/terapeut
e.nastasa
clara_p Mulțumesc pentru timpul acordat! La endocrinolog ajung cât de curând iar tratamentul de la psihiatru pare că îmi face mai mult rău decât bine, cel puțin acum, la început.
Multă sănătate!
1
11-10-2020, ora 10:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Asa e normal. Asa functioneaza tratamentul de la psihiatru. In prima luna e mai rau. Cereti o benzodiazepina in prima luna sa il suportati mai usor. Apoi ramaneti doar pe efectele benefice.
0
19-10-2020, ora 01:06
deniiqq
Nu este medic/terapeut
deniiqq
Buna! Si eu tot 21 de ani am si acum 2 luni am descoperit ca am hashimoto. Am trecut si trec prin aceleasi lucruri ca si tine. Cu siguranta nu ai nimic mai grav. Tiroida din pacate da starile astea..oboseala, anxietate, atacuri de panica..etc. Du te cu analizele la medicul endo si urmeaza tratamentul corespunzator + ft important sa fii calma, stresul este dusmanul acestei boli. Multa sanatate!
0
19-10-2020, ora 13:01
e.nastasa
Nu este medic/terapeut
e.nastasa
deniiqq Mulțumesc că ai împărtășit această experiență! Îți doresc multă sănătate. O să trecem cu bine peste aceste stări dacă avem o atitudine optimistă și ne ocupăm timpul. E doar mai dificil la început <3
0
25-11-2020, ora 21:17
Adi 1980
Nu este medic/terapeut
Adi 1980
Buna seara! Ma numesc Adrian, am 40 de ani și in urma cu câțiva ani, mai exact in anul 2006, am luat “din prostie” zic eu, doua pastilute de iod( ca acela arăta care ni-l dădeau la școala când eram mici). După un timp, mai exact 1 an, au început sa apăra primele simptome: de oboseala cronica, rau după o noapte pierdută, bătăi neregulate ale inimii, anxietate, pe care nu le-am luat in seama. Așa a mai continuat inca ceva vreme, fiindu-mi din ce mai rau.In 2012 după o petrecere, am făcut primul atac de panica. Am chemat ambulanta și m-au dus la spital, după care la un medic psihiatric, spunându-mi ca am tulburări de anxietate cu depresie și atacuri de panica. Am urmat tratamente peste tratamente antidepresive, fara niciun rezultat, starea mea de sanatate agravandu-se fff tare. M-am documentat pe internet și mi-am făcut analize pentru tiroida. Mi-au ieșit toate modificate. Am fost la Institutul Parhon, m-au internat câteva zile și rezultatul a fost de Tiroidita Autoimună Hashimoto. Mi-au dat sa iau Euthirox de 50 plus alte vitamine di minerale. Starea mea de atunci și pana acum nu s-a schimbat mai deloc. Am fost și la alți psihiatrii, schimbandu-mi tratamentele psihiatrice și schemele. Din 2012 pana acum, fara sa exagerez, am luat toate antidepresivele și benzodiazepinele care exista pe piața in diferite scheme de tratament, fara niciun rezultat pozitiv. In momentul de fata iau un antidepresiv de 4 luni, achiziționat din Franța, se numește Brintellix si mai iau Anxiar la nevoie. Chiar nu știu la ce medici sa mai apelez. In acești ani, am cheltuit peste 35.000€ pe medicamente, EKG-URI, analize, IRM-URI, CT-URI, medici și drumuri pe la spitalele din toata țara... Am ținut și diferite diete, fara gluten, fara lactoza, suplimente naturiste cu lăptișor de matca, polen, seleniu, zinc, miere, propolis. Fara cofeina, alcool...s.a.m.d. Nu știu ce sa mai fac și unde sa ma mai duc... Va rog frumos, dacă poate sa ma ajute cineva care a mai trecut prin ce am trecut eu, pentru ca ceilalți nu ma înțeleg. Nici prietenii și nici familia...îmi spun ca nu am nimic, ca toate sunt in capul meu!!! Simptomele, in momentul de fata sunt f multe sa le spun aici, dar cel mai mult ma deranjează migrenele extrem de puternice, vertijul cu dureri de ochi, stările de anxietate continuu, atacurile de panica(3-4/zi), nodul in gât, hiperventilația, insomniile...In momentul de fata iau Euthirox de 50, Brintellix 10 mg(2/zi), Nexium 20mg(1/zi)Anxiar (la nevoie, cam 2/zi) si ma simt ff rau.Va multumesc anticipat!
0
27-06-2022, ora 13:06
tensionart
Nu este medic/terapeut
tensionart
Tiroidita cronica autoimuna (Hashimoto) - sfaturi utile

Bună ziua! Vă împărtășesc mai jos experiența mea cu tiroidita cronică autoimună (Hashimoto), acumulată în mai mulți ani. Sunt câteva lucruri care ajută și altele care dăunează în această afecțiune.
- produsul "Vitamine și multiminerale" de la firma Alevia, poate ajuta, găsiți peste tot, farmacii, supermarket, plafar, costă în jur de 20-24 lei.
- produsul "Apitotal Royal" de la firma Albina Carpatina, găsiți la plafar, costă 20, 5 lei, din câte știu.
- consumați nuci în felul acesta: puneți seara o mână de miez de nucă într-un borcan, puneți apă multă peste ele, să fie volum de apă cam dublu față de volumul nucilor, le lăsați așa până dimineața, apoi goliți borcanul de apă, puneți apă proaspătă peste nuci și le spălați bine, apoi le puteți consuma, ajută mai ales la anemia cerebrală, memorie, somn, etc.
- consumați, dacă puteți, semințe de dovleac, puse o oră, două în apă; în general semințele de tot felul își sporesc efectele benefice daca sunt ținute în apă
- consumați semințe de susan, mai ales în post, au proteine.
- consumați alimente proteice, carne, ouă, pește și mai ales urdă.
- feriți-vă de sucuri acidulate, gen fanta, sprite, cola.
- iodul nu este deloc indicat; în exemplul de mai sus cu nucile, puse în apă, până dimineața se eliberează de iodul din ele; feriți-vă de sare iodată; feriți-vă de alte produse care conțin iod, gen alge marine, fructe de mare; feriți-vă să consumați în stare crudă legume crucifere (varza, brocoli, etc. lista completa o găsiți pe Internet; se pot consuma gătite). Feriti-va de: mărar, ridichii rosii, soia, ciocolată (sau doar in cantitate minima, este recomandata aceea neagra, cu peste 80% cacao, este una convenabila de la firma Heidi, are 85% cacao, in felul acesta are foarte putin zahar sau deloc), cola, cacao (puteți înlocui cu pudră de roscove), cafea, banane (puteti lua putin, de pofta). Feriți-vă de produsul numit Spirulina, favorizează dezvoltarea tiroiditei autoimune. Incercati de la plafar produsele "Rhodiola" și "Tirofix hypo" de la firma Herbagetica, sunt produse 100% naturale, luați-le în timpul mesei de dimineața, Rodhiola nu se ia după amiază, poate da insomnie; mâncați mai des și în porții mici, nu mâncați porții mari deodată, asta dă anemie în cazul acestei afecțiuni. Cred că ar fi bine să vă feriți de tratamentul oficial cu Levotiroxina, am auzit de persoane care au avut probleme. Feriți-vă de frig. dați-vă pe față și pe mâini cu o cremă bună (recomand Apidermin sau Apidermaliv), tiroidita autoimună tinde să afecteze pielea, mai ales în condiții de frig. De asemenea și părul este afectat.
- feriți-vă cât puteți de zahăr, pentru nevoia de dulce cred că o soluție sunt curmalele și mierea
- consumați mere
- consumați gutui
- feriți-vă de alimentele foarte sărate, gen pufuleți
- faceți mișcare zilnic în parc, sau în alte părți unde aveți aer curat
- faceți sport zilnic, elimină cortizolul (hormonul de stres) din organism;
- stați zilnic la soare, fortifică organismul și ajută la eliminarea disfunctiilor erectile la bărbații afectați de tiroidita Hashimoto
- mâncați natural
- mâncați zilnic cel puțin un cățel de usturoi și ardei iute (acesta din urmă întărește imunitatea)
- feriți-vă să consumați prăjit, mai bine fiert sau la cuptor
- dacă puteți, mâncați pâine integrală, nu albă, spre exemplu pâine integrală de la firma Grewe, se găsește la Mega Image și la hypermarketuri
- beți apă plată, o soluție bună (mai bună decât cea din magazine, la pet) este cea de la robinet filtrată de dvs acasă, găsiți la Metro căni de filtrare și filtre.
- cerealele, acelea tip musli, sunt recomandate zilnic, anulează durerile din zona glandei tiroide; se pot consuma înmuiate in iaurt, sana, lapte vegetal (dar nu de soia, este bun acela de orez);
- consumați iaurturi, sana, chefir;
- nuci braziliene (nu obligatoriu, dar sunt bune, contin mult seleniu, problema este prețul mare)
- Caju, este bun pt oase
- migdale, înmuiate câteva ore in apă, sunt bune pt inimă
- consumați ficăței
Suntem diferiți și avem reacții diferite la ce mâncăm, de aceea cred că este bine să observăm reacția organismului la fiecare aliment și în funcție de asta știm ce avem de făcut. O zi frumoasă!
0
13-08-2022, ora 07:37
deniiqq
Nu este medic/terapeut
deniiqq
Buna! Recent am dat iar peste postare ta, unde am vazut ca am si comentat acum 2 ani aproape…

Cum te mai simti ?
0
02-09-2022, ora 15:09
tensionart
Nu este medic/terapeut
tensionart
Bună ziua! Am o mică rectificare de făcut la comentariul meu de mai sus: chefirul nu este recomandat sa se consume de persoanele cu tiroidita Hashimoto. De asemenea, o cură cu argila Algo cred că ar ajuta destul de mult. O zi frumoasă!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: