Tiroidectomie totala - TSH

02-11-2016
annaisluca
Nu este medic/terapeut
annaisluca
Buna ziua,

Dupa 3 luni de la operatia de tiroidectomie totala, cu tratament Eutirox administrat in doze treptate, 50, 75 si in prezent 100 microunitati, analizele sint:

- TSH 0, 388 ( 0, 27-4, 2)
- FT4 1.52 (0, 93- 1, 70)

va rog sa-mi spuneti daca sint valori normale si daca trebuie ajustata (micsorata ) doza de Eutirox. Mentionez ca la ora 7 dimineata am luat Eutirox iar analiza a fost facuta la 8, 30.

In acest caz, in care nu mai am glanda tiroida, intre ce valori trebuie sa se incadreze TSH ?

Multumesc
4 comentarii
0
02-11-2016, ora 13:35
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Sunt valori normale acum sub tratament, ceea ce inseamna ca doza e buna. Se apropie de limita de hipertiroidism, ceea ce inseamna ca in mod normal s-ar putea merge inapoi la 75...dar decizia apartine endocrinologului Dvs...poate vrea sa va tina mai la limita de sus a normalului.
0
03-11-2016, ora 09:27
Dr. Danciu Cristina
Endocrinologie, Cluj Napoca
Dr. Danciu Cristina
Buna ziua,

Doza de euthyrox se ajusteaza si in functie de rezultatul histopatologic (la pacientii operati, cu dg de carcinom tiroidian, TSH -ul se mentine la limita inferioara a valorii de referinta.)
Daca rezultatul histopatologic a fost normal atunci se poate reduce putin doza de euthyrox, adica de Luni pana Vineri se administreaza 100 ug euthyrox si Sambata-Duminica 75 ug euthyrox.
Recomandarea mea este sa luati legatura cu medicul d-voastra endocrinolog.

O zi buna,
Dr. Danciu Cristina, medic specialist endocrinolog
0
08-02-2019, ora 22:35
Sorin333
Nu este medic/terapeut
Sorin333
Buna ziua,
Am 52 ani. Dupa 2 luni de la operatia de tiroidectomie totala, cu tratament Eutirox administrat in doze treptate, 50, 75 si in prezent 100 microunitati, analizele sunt:
- TSH 15, 2 ( 0, 27-4, 2)
- FT4 19 (10, 6-22.7).
Inainte de operatie aveam
TSH 0.905 ( 0, 27-4, 2)
De cateva zile am intrerupt tratamentul cu Euthyrox si voi sta asa 3 sapt dupa care revin la control pt stabilirea dozei de Euthyrox.
Va rog sa.mi spuneti si opinia dvs. Am trecut pe hipotiroidism? Se poate rezolva prin dozarea corecta?
Mentionez ca inainte si dupa operatie am avut si fibrilatii. La operatie am avut si 2 microcarcinoame papilare neincapsulate de 2mm si resp. 3mm.
Va multumesc.
0
15-03-2019, ora 15:17
margean
Nu este medic/terapeut
margean
pentru Sorin 333 unde si cine va operat
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tiroidectomie fără cicatrice, printr-un nou abord chirurgical
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.