Tiroidita hashimoto... va rog detalii

09-11-2007
europa
Nu este medic/terapeut
europa
Am 32 de ani si rezultatul unor analize este urmatorul: FT4:1.27 ng/dl (V.N.0.71 - 1.85), TSH:0.046microUI/Ml (V.N.0.27 - 4.2), Anti TPO:>580 UI/mL (V.N. < 34). Endocrinologul a pus dg.Tiroidita Hashimoto, tratam cu Eutirox 25. Sa urmez acest sfat, sa consult un alt medic?, v-a trebui sa iau tratam. toata viata?
Va rog sa-mi dati un sfat si mai multe detalii despre boala si de ce s-a declansat acum si nu mai tarziu(la 50 de ani sa zicem?)Nu am copii si-mi doresc acest lucru dar nu stiu daca mai este posibil, deoarece si alti hormoni sunt modificati (PRL >, Estrad.<, Progest.normal, FSH, LH >). In Ianuarie 2007 horm: T3, T4, TSH aveau val.normale. Multumesc.
8 comentarii
0
28-11-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Daca si alti hormoni sunt modificati, se poate sa fie o poliendocrinopatie autoimuna. Tiroidita autoimuna este o inflamatie de natura imunologica a tiroidei, care evolueaza de la hiper la eu si apoi hipotiroidism. Acum sunteti usor hipertiroidiana, deci probabil la debutul tiroiditei.
0
01-12-2007, ora 00:00
CIBI CIBI
Nu este medic/terapeut
CIBI CIBI
Si eu sant sub tratament cu eutirox de 100.sigur ca poti face copii nui o problema asta dar o perioada la inceput cand esti sub tratament pana se mai stabilizeaza si medicu vede cum evolueaza boala nui recomandat.am 2 prietene care au galanda si au doi copii perfecti sanatosi si au urmat si tratamentu pe perioada sarcinii.eu iau toata viata asa mi sa spus si mai am si noduli care or sa trebuiasca scosi si dupa aceea tot trebuie sa iau tratament care sa substituiasca rolul glandei.mie mi sa declansat de la o cadere de calciu si un regim de slabit deci imunitae corpului saczuta.pot fii mai multi factorii sant tiroide de slabit ingrasat sau pe sistem nervos.multa sanatate
0
07-06-2010, ora 23:54
she_dvl
Nu este medic/terapeut
she_dvl
Domnului doctor drmarkuss1 :
Acum 2 ani am fost diagnosticata cu Hashimoto cu ATPO 1400 si TSH 6, 14... asta dupa un an de cautari si diagnostice gresite si in urma analizelor sugerate de mine insami !
Caut un medic bun si responsabil, care sa investigheze atent si doresc sa imi spuneti cum pot lua legatura cu dumneavoastra!

Mentionez ca problemele mele au debutat cu intoleranta la caldura, insotite de balonare si dureri in piept (probleme cu stomacul am avut si inainte, gastrita si enterocolita), crize cu tremuraturi si diaree.

Va rog mult sa ma ajutati, am fost tratata superficial de multi medici si vreau ajutor real !!!
0
23-06-2010, ora 15:15
nyrod53
Nu este medic/terapeut
nyrod53
greu sa gasesti un medic endocrinolog care sa ti puie si sa ti dea un tratament corect.Toti superficiali.Atenti sa te sperie si sa ti ia banii, apoi in fuga te rezolva.Spun astea ca am patit la Clinica univ Iasi. 3 medici = 3 diagnostice si atentie TOTI SUNT PROFESORI UNIVERSITARI. Prima a fost prof.dr Galesanu care mi a bagat la tyrozol ca cica e hipertiroidie pana am dat in leucopenie, noroc cu prof Zbranca care mi a anulat tot ce mi a dat Galesanca spunandu mi ca am probleme neurologice dandu mi tratament - pe care nu l am luat ca sigur afectam si alte organe.Dupa 3 luni la control m a preluat alta profesoara care mi a stabilit diag de tiroidita, insa pe raspunderea ei sa nu mai iau nici un medicament nici pt glanda nici pt nervi cu toate ca TSH era inca 0.1.Eu si asa nu am mai luat nimic medicamente de frica sa nu starnesc altele pe langa leucopenia asta.Asa ca aveti grija cu stresul, planificativa treburile sa nu intrati in panica si va fi bine.Iau din cand in cand ceai de sanziene, sanatate la toti
0
29-03-2016, ora 21:23
efix66
Nu este medic/terapeut
efix66
Si eu tot tiroidita autoimuna am. Am fost internat la Parhon de unde am plecat cu tratamentul eutyrox. L-am luat cam jumate de an dar nici o diferenta. Eu am simptome foarte naspa. Balonari si disconfort abdominal tot timpul, rezistenta musculara scazuta, cracmente si dureri de articulatii-oase, dureri de stern, senzatie de nod in gat, nu pot sa port nimic pe gat, crize de tremurat. La mine functia tiroidei este normala doar TPO marit(300).
La Parhon cica sunt medici foarte buni, nu neg dar eu am plecat de acolo cu aceleasi simptome cu care am venit si inca le am. MI-a zis ca e o boala usoara, sa nu-mi fac griji. Nu e de loc usoara!!!
0
30-03-2016, ora 11:53
hipoadin
Nu este medic/terapeut
hipoadin
efix66; daca la dvs functia tiroidei este normala(sa inteleg ca fara tratament) de ce vi s-a prescris Euthyrox?
0
11-04-2016, ora 16:21
efix66
Nu este medic/terapeut
efix66
Așa a zis că este tratamentul. Și eu am întrebat. Eu nu îl mai i-au ca nu am văzut nici o îmbunătățire. Mi-a zis ca la un moment dat o să fac hipotiroidie. Oricum situația me nu e bună deloc. Dar merg si eu înainte. Se face un an de la ultimul control. Am să mă programez din nou la Parhon pt investigații.
1
17-08-2016, ora 15:14
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
pt Hashimoto iti pot spune ce am facut eu. Am scos glutenul si anticorpii ATPO au scazut de la 1444 ui/mL la 156 ui/mL(maximul admis fiind 43 ui/mL), si anti-tiroglobulina am tinut-o i nfrau luand seleniu de 200mcg cu 400ui de vitamina e ca sa se absoarba mai bine/ sau poti lua 3 nuci de brazilia. si sa ajustezi nivelul de viatamina D sa fie intre 60 si 100 ng/mL. ;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.