transpiratie excesiva (ingrozitoare)

26-05-2012
wandering
Nu este medic/terapeut
wandering
Buna ziua. Sunt un baiat de 30 de ani si am o problema foarte serioasa cu transpiratia. Tin minte ca aceasta transpiratie o am inca din liceu ( de la varsta de 16-17 ani). In timp mi-a creat nenumarate probleme si, desi am fost pe la medici, nu am fost ajutat prea mult, decat cu niste pastile si niste sfaturi superificiale, fara investigatii prea amanuntite, spunandu-mi-se ca o sa imi treaca. Timpul a trecut, dar problemele in loc sa se amelioreze, in schimb s-au amplificat.
Transpir de multi ani, atat vara cat si iarna, indiferent ce as imbraca. Am probleme serioase la picioare, un adevarat handicap. Iarna este cel mai grav cand, dupa ce ma sclad in transpiratie, picioarele racesc, iar aceste probleme mi-au creat probleme de circulatie. Foarte des (in ultimul timp) picioarele mele sunt reci, chiar si cand ma misc in dimineti mai racoaroase, foarte greu se incalzesc, poate dupa aproape un km de mers.

Transpiratia la picioare cauzeaza "diluarea/dizolvarea" in timp a partii din interior a incaltamintei, talpicile se rod, din orice material ar fi. Nu sport sa stau in pantofi nici chiar din piele mai mult de 2-3 ore, desi sunt nevoit sa lucrez cu ei pentru ca fac munca de birou. Chiar daca fac munca de birou, fac destula miscare pe zi, mult mai mult decat alti colegi de-ai mei, desi ei nu au problemele mele stand mai mult timp la birou.

Aceasta transpiratie mi-a creat probleme si la urechi pentru ca le simt racite, de la transpiratie, iar in perioadele mai racoroase sau chiar si vara daca este vand, ma inteapa din cauza transpiratiei treptate.
Cel mai mult transpir la spate, in zona plamanilor si mai jos (in zona rinichilor, cred), chiar si cand fac miscare normala. Transpiratia apare dupa ce ma opresc din miscare, atat vara cat si iarna, indiferent ce as imbraca, iar hainele raman ude si imi raceste serios spatele. E ca si cum ar trebuie sa umblu cu garderoba dupa mine oriunde m-as duce ca sa ma schimb cu haine uscate. Iar in timp transpiratia "mananca" culoarea hainelor, le albeste. O data am dat jos tricoul si transpiratia parca a "decupat" in detaliu plamanii pe tricou. Am facut chiar si o poza.
Mai precizez ca transpiratia mea miroase foarte urat ca mirosul de otet.

Am fost internat si la spitalul de ondocrinologie din Bucuresti, insa mi s-au dat niste pastile iar problemele nu s-au rezolvat nici pe de parte. Nici nu stiu la ce medici sa apelez, ca sa am incredere ca voi avea sanse sa rezolv aceste probleme. Mi-a scazut speranta ca o sa mai rezolv aceasta problema.
Mai am si probleme cu spasmele la picioare, la muschii superiori ai picioarelor si sub barbie, cand casc, desi am facut analize si mi-a iesict calciu inb limite normale. In fiecare an, la sfaristul lunii mai si in luna iulie ( de 2 ori pe an) mi se decojeste piele la palmele mainilor.

Este adevarat am o viata ceva mai dinamica, dar oare asta provoaca transpiratia chiar si cand nu fac nimic sau ma plimb relaxat, ma refer in special la transpiratia spatelui/a plamanilor?

Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi ce as putea sa fac ca sa scap de acest handicap si sa am o viata normala. Va multumesc anticipat pentru ajutor.
2 comentarii
0
28-05-2012, ora 11:17
anamariatoma
Nu este medic/terapeut
anamariatoma
Buna
Referitor la transpiratie iti recomand sa folosesti urmatoarea schema de produse -------*
La barbat
- Liquid Clorophyll (1-1-1 lingurite inainte de masa; 2 luni continuu; actioneaza printr-un mecanism complex de detoxifiere a intregului corp si mai ales la nivelul a doua organe foarte importante in acest proces - ficatul si rinichiul).
- Vital Man (1-1-0 dupa masa; 2 luni continuu; regleaza metabolismul hormonal al barbatului prin normalizarea secretiei de testosteron si a altor hormoni raspunzatori de prezenta transpiratiei).
- Pro Selenium (1-0-1 dupa masa, regleaza anumite procese care tin de mecanismele hormonale si metabolice ale secretiillor corpului la barbat)
-------*

(*modificat de admin)
0
28-05-2012, ora 13:30
wandering
Nu este medic/terapeut
wandering
Multumesc anamariatoma pentru sfat. O sa tin cont de el. Astept si alte pareri, poate si o parere din partea unui specialist care are experienta in tratarea pacientilor cu probleme similare. Multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce unii oameni transpiră mai mult decât alții
  • Remedii și sfaturi pentru transpirația abundentă, exagerată
  •