Tratament paradontoza

26-04-2021
haoma
Nu este medic/terapeut
haoma
Buna ziua, acum vreo 4 ani a inceput sa mi se innegreasca un incisiv(aveam plombe la toti cei 4 dinti din fata).Conform radiografiei de atunci doctorul meu stomatolog m-a trimis la Bucuresti(eu fiind din Bacau) unde mi s-a facut o rezectie apicala si chiuretaj la cei 2 dinti din fata plus aditie de os.Apoi mi-a pilit 4 dinti si mi-a pus lucrare.Dupa un an dintii au inceput sa se miste usor(paradontoza) si m-am dus la o super doamna dr.care mi-a facut detartraj si chiuretaj la toti dintii in anul 2019.In contextual pandemiei in anul 2020 am fost doar la un detartraj si la o sedinta laser impotriva paradontozei(noiembrie 2020).De atunci lucrurile s-au cam inrautatit...s-a format foarte repede tartru iar in momentul de fata mi s-a umflat si am abces la dintii din fata pt care am inceput sa iau augmentin.Nu stiu pe viitor daca as putea sa imi pun implant la dintii din fata sau sa ma ajute cineva cu un tratament efficient impotriva paradontozei….sau poate este nevoie iar de chiuretaj.Multumesc.
1 comentarii
0
21-03-2023, ora 10:02
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este important să consultați un dentist cât mai curând posibil pentru a evalua starea actuală a dinților dumneavoastră și pentru a decide ce tratament este necesar. În cazul unui abces, antibioticele pot fi utile pentru a reduce inflamația și a preveni răspândirea infecției, dar nu va vindeca problema de fond.

În ceea ce privește implanturile dentare, acestea sunt o opțiune bună pentru înlocuirea dinților pierduți, dar înainte de a le putea primi, trebuie să fie întâi îndeplinite anumite condiții. De exemplu, trebuie să aveți o sănătate orală bună și o cantitate adecvată de os în maxilar pentru a susține implantul. De asemenea, tratamentul pentru paradontoza ar putea fi necesar pentru a vă pregăti gingiile pentru un implant.

În ceea ce privește tratamentul paradontozei, detartrajul și chiuretajul sunt proceduri utile pentru a elimina placa și tartrul de pe dinți și pentru a curăța și dezinfecta zonele afectate ale gingiilor. Este important să aveți o igienă orală bună și să vizitați regulat un medic dentist pentru a vă menține gingiile sănătoase.

În concluzie, recomandarea mea este să vă programați cât mai curând posibil la un consult stomatologic pentru a evalua starea dinților dumneavoastră și a decide ce tratament este necesar pentru a vă menține sănătatea orală și pentru a preveni problemele în viitor.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: