Tratare tesut sub dinte (apical)

28-09-2021
leodav
Nu este medic/terapeut
leodav
Buna ziua,
In urma cu aproximativ un an jumate am avut dureri la ultima masea de langa cea de minte din partea de jos dreapta. Durerea nu era clara deaorece simteam ca ma doare de fapt o masea de sus (radia durerea). Aparent imi murise un nerv in canal (nu e prima data cand patesc asta fara sa imi dea semne serioase pana nu e prea tarziu). Canalele au fost curatate si tratament cu antibiotic ca dupa cam o saptamana sa imi fie inchise canalele si alte 3 zile si maseaua.
Trec lunile, iar in Mai anul acesta o durere pulsanta imi apare in aceeasi zona. Dupa radiografie se vede ca am infectie sub masea (probabil datorita acelui nerv care a murit in canal). Se scot pivotii, se intra din nou pe canale pentru a curata (un miros puternic si presiune apare in acel moment). Se curata canalele, se pune tratament dar nu imi este dat antibiotic de aceasta data. Dupa o alta saptamana (fara dureri) se inchid canalele si maseaua.
Saptamana trecuta mancam un biscuite si imi crapa o bucatica din plomba si cred ca si din dinte, moment din care apare si acel miros pe care il stiam. Astazi merg la alt dentist, explic situatia dar acesta doar imi inchide cu plomba partea picata.
Ma poate ajuta cineva cu cateva sugestii si un medic dentist care a mai lucrat cu asemenea situatie in Timisoara?
In cursul acestei saptamani voi merge sa fac si o radiografie.
Nu vreau sa pierd maseaua.
Multumesc.
1 comentarii
0
21-03-2023, ora 09:29
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil ca fractura din plomba sa fi permis bacteriilor sa patrunda in interiorul maselei si sa cauzeze o noua infectie. Recomand sa faceti o programare la un medic dentist cat mai curand posibil pentru a evalua starea dintelui si a decide daca este nevoie de un nou tratament. Este important sa tratati infectia pentru a preveni o posibila raspandire a infectiei si pentru a preveni alte complicatii.

In cazul in care durerea devine insuportabila sau apare febra, trebuie sa cautati asistenta medicala de urgenta pentru a exclude o infectie severa.

Există mai multe modalități de a găsi un medic dentist în Timișoara:

Caută pe internet: Poți căuta pe Google sau pe alte site-uri web specializate în găsirea de medici. Aceste site-uri îți permit să cauți medici după specializarea lor, localizare, numele lor sau după recenziile pacienților.

Recomandări: Poți cere recomandări de la prieteni, familie sau colegi de muncă care au avut experiențe pozitive cu un medic dentist din Timișoara. Poți fi sigur că vei obține o recomandare de încredere, deoarece acestea sunt de obicei bazate pe experiența personală.

Asociații profesionale: Poți contacta Asociația Medicilor Dentisti din Romania - Filiala Timisoara pentru a găsi un medic dentist înregistrat în regiune. Poți accesa site-ul lor pentru mai multe informații.

Lista medicilor: Poți căuta o listă a medicilor din Timișoara prin intermediul Direcției de Sănătate Publică din Timișoara sau a Colegiului Medicilor Dentiști din România - Filiala Timișoara. Aceste organizații pot furniza o listă cu medicii din regiune.

Indiferent de modalitatea aleasă, este important să cercetezi și să afli mai multe despre medicul dentist înainte de a face o programare. Asigură-te că medicul are o experiență adecvată și că are o reputație bună în comunitatea medicală.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul