Traumatism coloana

20-09-2020
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Buna ziua, sotul meu, 33 ani, a cazut d epe remorca camionului, de la inaltimea de 4m in fund si pe mana stanga.
Problema e ca nu vrea sa se duca la control, va rog sa mi spuneti ce parere aveti, daca ar ramane cu probleme in urma cazaturii, si va dau urmatoarele informatii: el are un corp atletic, vreau sa zic ca are muschi lucrati binisor la spate (daca are vreo relevanta), de ridicat greutati ridica binisor, are 1.7m si 79kg. Nu a mai avut probleme cu spatele niciodata iar in urma cazaturii s a putut misca insa greu se aseza in prima zi, il durea si mana cum a cazut pe ea.
Coloana il doare cand se apleaca insa stand pe scaun sau in picioare sau la mers nu are dureri mari.
Incerc sa l conving sa mearga la medic, e un iresponsabil ca nu vrea sa mearga dar..stiti cum sunt mare parte din romani..se duc doar cand e vorba de moarte..doamne iarta ma. Da ti mi un sfat sau o parere va rog frumos.
va mai zic ca a foat in stare sa tina copilul, care are 15kg, in brate, dar l a durut mana tare.
Va multumesc!
2 comentarii
0
21-09-2020, ora 15:31
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Evident in asemenea situație nu se pot da sfaturi fără un consult. Posibil o fractura la mana, a coloana poate nu e grav, dar nici aici fără o radiografie nu se poate exclude nimic
0
27-09-2020, ora 00:23
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Va multumesc din suflet pt raspuns. e și dificil de mers la doctor pt ca nu avem dr de familie inca. suntem in alta țara si aici procedurile de inscriere la medic sunt f dificile. Desi accidentul a fost la munca, sotul zice ca si el a avut o mica parte din vina dar si firma unde descarca marfa iar seful i a spus ca il poate duce la medic insa apoi pierdea jobul si nu ne permitem asta acum..deloc. eu am copilas mic si nu pot lucra..ma intelegeti.

as vrea sa va intreb doar..daca e fractura la mana nu ar trebui sa fie umflata mana, tare? el are dureri la acea mana, mai ales la efort..il inteapa tare. dar in rest..nu e inflamata, nu e rosie..in repaos nu are dureri decat usoare. Umflatura la mana s a dus dupa 4 zile de la accident, luat si cateva ibuprofenuri. dar acum nu mai e inflamata deloc.
Va multumesc inca o data.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: traumatismele coloanei

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul ce poate reduce afectarea coloanei vertebrale după un traumatism
  •