traumatism prin zdrobire

08-01-2016
FilipI
Nu este medic/terapeut
FilipI
Buna seara! Ma numesc Filip Ioan si am 60 de ani. In urma cu 6 saptamani am suferit un traumatism prin zdrobire la piciorul stang, cu fracturi multiple. Diagnosticul primit la radiologie este urmatorul:
lipsa falanga distala si 1/2 distala falanga medie dg V cu cateva mici fragmente adiacente infracentimetrice
fracturi cominutive dg III si IV picior stang falanga distala
fractura completa transversala falanga medie dg II cu deplasare externa aprox 7mm si dgIV
fractura unghi postero-inferior falanga medie dg II, cu traiect intraarticular si cu detasarea unui fragment osos de 3/2 mm
fractura unghi antero-inferior si postero-inferior dg II falanga distala cu detasarea unor fragmente osoase milimetrice
fractura traiect complex, cu mici fragmente osoase adiacente falanga distala dg I
fractura transversala in 1/3 proximala metatars dg I, cu usoara deplasare (4mm) si angulatie anterioara
In urma a mai multor controale, la diversi medici, s-a decis ca piciorul nu trebuie ghipsat, repaus cu piciorul imobilizat in sus, la 45 de grade, iar din saptamana 5 sa folosesc un sprijin plantar. Ce imi puteti recomada pentru recuperare? Este necesar sa fac anumite exercitii de kinetoterapie sau fizioterapie, si care ar fi aceastea?
1 comentarii
0
09-01-2016, ora 11:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Interpretarea scrisa pe care o citati nu are valoare diagnostica, terapeutica sau prognostica.
Recomandarea depinde, evident, de examinarea clinica directa a piciorului si de studiul direct al radiografiilor (nu doar al interpretarii scrise).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns