Trebuie sa respir adanc

20-07-2021
Simoona
Nu este medic/terapeut
Simoona
Buna ziua, am si eu o problema de 2-3 ani. Ca sa simt ca respir trebuie sa trag aer adanc sau sa casc. Cateodata, cand trag aer, ma doare in piept. Sau in ultima perioada, parca mi se pune un nod in gat. Ce ar putea fi?
Mentionez ca am facut radiografii si CT la plamani, nu am nimic. Am facut eco si analize glanda, nu am nimic. La gastro am facut radiografie cu bariu si endoscopie, si mi-a iesit helicobacter si reflux esofagian.

Am luat tratament pt ambele, refluxul s-a ameliorat, mai am, dar putin. In schimb am slabit vreo 13 kg intr-o luna si un pic. In general analizele sunt bune, mi-a iesit lipsa magneziu, de aceea acum iau magneziu. Dar simptomele respiratorii au ramas.

Ce sa mai fac? Unde sa mai merg? Va rog, sfatuiti-ma!
6 comentarii
0
20-07-2021, ora 14:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Durerea in piept si nodul in gat pot fi somatizari de anxietate. Faceti orientativ un test de anxietate online.
1
20-07-2021, ora 15:58
Simoona
Nu este medic/terapeut
Simoona
Multumesc! Voi incerca!
1
04-08-2021, ora 23:26
Liliana N
Nu este medic/terapeut
Liliana N
Bună seara.Ma supara și pe mine aceiași problema mai exact, nu mi ajunge aerul, sau mai bine zis nu ajunge unde trebuie.De ani de zile ma chinui cu o senzație pe care n o mai suport, îmi vine sa plâng când spare și tine si o luna de zile, o senzație permanenta de cascat a somn si oftat.Parca ma răcoresc când îmi iese un cascat, nici acesta nu mi reușește mereu.Aceasta senzație apare și dispare de la sine.Tiroida-buna, radiografie plămâni-buna, spirometrie-buna.Va rog sa ma ajutați!Ce as mai putea face sa găsesc cauza?
Precizez ca am 34 de ani și sunt fumătoare!Când am făcut testul de spirometrie, medicul mi a zis ca ar dori sa mi zică, ca fumatul e cauza dar cică nu e asta!
Multumesc!
1
05-08-2021, ora 06:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Senzatia permanenta de cascat si oftat sunt somatizari de depresie. Senzatia ca nu va ajunge aerul e somatizare de anxietate.
Faceti orientativ test de depresie si de anxietate online si daca va ies pozitive, incercati un mic tratament cu antidepresiv de la psihiatru. Antidepresivul este o pastila care trateaza concomitent aceste afectiuni. De obicei acestea vin impreuna (depresia cu anxietatea) dar pot sa nu existe simptome precum tristete, frica, ci numai somatizari.
1
05-08-2021, ora 23:55
Liliana N
Nu este medic/terapeut
Liliana N
Multumesc pentru răspuns.
Am fost în trecut la un medic psihiatru, doar doua ședințe, mi a dat tratament, mi s a părut ca luam prea multe pastile și mi a fost frica de dependenta, nu am vrut sa cred ca am o problema de natura psihica, nespecialista fiind, nu vedeam o legătură, dar acum realizez ca e mult probabil sa am.In urma unor teste online, rezultatele nu sunt îmbucurătoare.
Imi poate spune cineva dacă un tratament psihiatru poate fi întrerupt sau devii dependent pe viata!??
1
06-08-2021, ora 07:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se ia un an, un an si jumatate dupa care se scade treptat dupa o schema data de medic. Ideea e sa va simtiti bine cu tratamentul. Daca e prea mult si va moleseste se mai scade. Trebuie tinuta legatura cu medicul psihiatru pentru orice ajustare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •