Trigger Finger / deget în resort

24-03-2024
Blizzy17x
Nu este medic/terapeut
Blizzy17x
Bună ziua, ma numesc Andrei, am 24 de ani și ma confrunt cu aceasta problema deranjanta.
De-a lungul timpului am cantat la chitara, am folosit controller-ul de ps, m-am jucat mult pe calculator, am practicat culturismul, am cantat la pian - mi-am folosit degetele într-o serie de activități diverse.
Totul a început când m-am decis sa lucrez în timpul liber ca livratori pe bicicleta, vrând sa beneficiez de de acest sport. Stăteam și 4 ore mai mereu cu degetele în poziție flextata, strânsă pe ghidon... De doua săptămâni ma trezeam cu degetul flextat. Am fost la diferiți doctori și am primit tratamente diverse în urma examinării fizice. Am ales sa stau cu o atela 4 săptămâni și sa aplic divlofenac local și administrare OS de 1000 mg ibuprofen /zi.
Din experienta dvs. și pe baza cunoștințelor acumulate, exista posibilitatea ca aceasta afecțiune sa se vindece în urma imobilizări degetului inelar prin intermediul atelei?
Dacă decid sa ma operez, scripetele o sa fie parțial incizat, sau total?
4 săptămâni este o perioada optima de reparare?
Cand schimb pansamentul (este o atela din tifon cu o bucata de lemn în vederea igienei) nu trebuie sa flexez absolut deloc degetul pana la apariția acelui, , poc, , nu?
Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
2 comentarii
0
25-03-2024, ora 11:40
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună, Andrei,

Afecțiunea pe care o descrii pare să fie o formă de tenosinovită stenozantă, cunoscută și sub numele de „deget în resort” sau „deget blocat”. Aceasta se întâmplă când tendonul care flexează degetul se inflamează și nu mai poate aluneca liber prin teaca sa, cauzând blocarea degetului într-o poziție flextată. Utilizarea intensivă a mâinilor și degetelor în activități repetitive sau care necesită forță poate contribui la apariția acestei afecțiuni.

Imobilizarea Degetului
Imobilizarea degetului cu o atelă este o abordare comună în tratamentul inițial al degetului în resort. Scopul este de a reduce inflamația și de a permite tendonului să se vindece. Perioada de imobilizare poate varia, dar 4 săptămâni este o durată frecvent recomandată. În multe cazuri, acest tratament conservator poate fi suficient pentru a rezolva problema, mai ales dacă afecțiunea este tratată devreme. Totuși, răspunsul la tratament variază de la o persoană la alta, iar unele cazuri pot necesita intervenții suplimentare.

Tratamentul Medicamentos
Utilizarea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofenul, poate ajuta la reducerea durerii și a inflamației. Aplicarea locală de diclofenac poate, de asemenea, să ofere relief. Este important să urmezi instrucțiunile medicului tău cu privire la dozaj și durata tratamentului pentru a minimiza riscurile asociate cu utilizarea pe termen lung a AINS.

Intervenția Chirurgicală
Dacă simptomele persistă după tratamentul conservator, intervenția chirurgicală poate fi luată în considerare. Operația implică de obicei eliberarea tendonului pentru a permite o mișcare normală a degetului. Incizia poate fi parțială sau totală, în funcție de severitatea afecțiunii și de abordarea chirurgicală specifică recomandată de medicul tău.

Perioada de Recuperare
Perioada optimă de recuperare variază în funcție de individ și de tratamentul aplicat. După intervenția chirurgicală, poate fi necesară o perioadă de repaus și posibil utilizarea unei atele pentru a proteja zona operată. Medicul tău îți va oferi instrucțiuni specifice despre îngrijirea postoperatorie și despre când și cum să începi exercițiile de reabilitare pentru a restabili funcția degetului.

Îngrijirea Atelei
Când schimbi pansamentul sau atela, este important să eviți mișcarea degetului dacă acesta a fost instrucțiunea medicului tău. Menținerea degetului în repaus ajută la vindecare și previne agravarea inflamației.

În concluzie, există o posibilitate bună ca afecțiunea să se vindece cu tratament conservator, inclusiv imobilizarea degetului. Totuși, dacă simptomele persistă, intervenția chirurgicală poate fi necesară. Este esențial să urmezi sfaturile și recomandările medicului tău pentru a asigura cea mai bună șansă de recuperare completă.
0
26-03-2024, ora 22:41
Blizzy17x
Nu este medic/terapeut
Blizzy17x
As prefera un răspuns bazat pe observația clinica a unui medic adevărat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: deget in resort

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: