tristete

09-12-2017
sadness3
Nu este medic/terapeut
sadness3
Oare cand o sa se termine suferinta asta? Nu imi mai vad rostul, e atat de dureros... am ajuns intr-o stare deplorabila, sa regret ca m-am nascut... nici macar nu imi gasesc cuvintele sa exprim ce simt.
17 comentarii
1
09-12-2017, ora 16:22
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Pai nu exista un rost universal. Rostul si-l face fiecare om dupa cum simte. Cand nu iti mai vezi rostul inseamna ca cineva te forteaza sa accepti rostul lui ca fiind si rostul tau, dar rostul lui nu se potriveste cu cel pe care trebuia sa il ai tu si atunci apare confuzia si simti ca nu ai nici un rost. De exemplu, tu ti-ai dorit din totdeauna sa te faci artista sau pictorita dar parintii tai insista sa faci facultatea de matematica.
Viata nu are nici un rost iar noi tocmai d-asta am aparut pe lume, ca sa-i dam unul.
Incearca sa-ti gasesti cuvintele si sa ne dai mai multe detalii, ca sa intelegem ce ti se intampla.
De regula asta ar trebui sa o faci la un psiholog, dar stim cu totii ca e foarte scump si nu-si permite oricine.
0
09-12-2017, ora 17:09
sadness3
Nu este medic/terapeut
sadness3
Nu sunt buna la nimic...
1
09-12-2017, ora 17:42
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Nu cred. Poate asa ti-a spus societatea pana te-a facut chiar si pe tine sa crezi ca e adevarat. Poate incerci sa-i multumesti pe altii prea mult, si cum lumea nu e niciodata multumita orice ai face, crezi ca nu esti buna la nimic. Eu stiu ca omul e o fiinta sociala si tinde sa tina cont de ce zice lumea, dar nu intotdeauna e bine. Da, trebuie sa mai asculti si ce zice lumea (nu in sensul de a urma ci de a observa), dar nu trebuie sa te defineasca doar ce cred altii despre tine. Ai mai multa incredere in tine, gaseste-ti rostul tau !
0
09-12-2017, ora 17:51
sadness3
Nu este medic/terapeut
sadness3
Eu sunt si am fost o fire mai timida, as putea spune ca seaman cu mama la acest aspect, si greu de inteles... mai mult am fost crescuta de bunici as putea spune, ai mei fiind plecati din tara la munca, fiind preocupati sa ne asigure un viitor mai bun... am avut stari depresive chiar si in timpul liceului, dar nu povesteam asta nimanui... cand m-am inscris la facultate starea mea s-a inrautatit... am vrut sa renunt, dar bineinteles ca nu se putea din cauza lor, anul trecut am inceput sa am si atacuri de panica, dar ei nu au habar de asta... nu o sa ma pot ridica vreodata la inaltimea asteptarilor lor, dar cel mai important e ca eu habar nu am la ce as fi buna, sa ma simt si eu multumita de mine... m-am saturat efectiv de mine, am ajuns sa imi fie scarba de mine
0
09-12-2017, ora 19:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Rostul omului in viata e mantuirea sufletului, adica sa faca toate lucrurile pe care le face astfel incat in final sa ajunga in Rai.
Daca ai depresie trebuie sa mergi la psiholog si la psihiatru. Daca nu sunt bani, mergi macar la psihiatru ca sa iti dea un mic tratament cu un antidepresiv. Pilula exista. Trebuie doar sa te duci sa o ceri ca sa iti revii. Nu trebuie sa stai asa, fara sa actionezi ca trece tineretea pe langa tine.
0
09-12-2017, ora 20:07
sadness3
Nu este medic/terapeut
sadness3
Nu stiu daca medicamentele ma vor ajuta prea mult, da tineretea trece, iar eu nu am facut pana acuma nimic de care sa fiu mandra, mi-ar fi placut sa fi avut mai multa incredere in mine, sa fiu mai optimista, de fapt daca as putea as schimba totul la mine, si nu ma refer la fizic, de mica m-am stresat prea mult, simt tot timpul nevoia de validare. Acuma nu mai functionez normal, nu pot nici macar sa ma concentrez sa citesc o carte, dorm putin si prost, am fost nevoita sa imi dau demisia, ma simt inutila. Ma intristeaza ca altii la varsta mea au o pofta de viata... iar eu sunt fix opusul,
2
09-12-2017, ora 20:11
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Nu rostul omului e mantuirea sufletului, Clara, ci rostul TAU ! Alti oameni pot avea alte rosturi.
Eu nu cred ca are nevoie de psihiatru ci de psiholog. Daca isi permite ar fi chiar foarte bine. Din ce a scris aici eu cred ca este o problema cu mari sanse de rezolvare. E exact cum am banuit: parintii ei au alte asteptari decat ceea ce is doreste ea sa faca. Cred ca si parintii ar trebui sa mearga la psiholog, ca de la ei a plecat problema. Daca cineva iti spune mereu ca nu esti bun de nimic daca nu faci ce zice el, normal ca pana la urma incepi sa crezi ca asa este. Si asta mai ales cand vine de la niste persoane in care se presupune ca trebuie sa ai mare incredere, adica parintii.
0
09-12-2017, ora 20:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Depresia e o boala care se trateaza la psihiatru, psiholog. Nu sta asa. Nu poate nimeni sa se trateze in locul tau.
0
09-12-2017, ora 21:02
sadness3
Nu este medic/terapeut
sadness3
Nu pot sa le spun despre starea mea, ma prefac ca sunt bine, nu ar intelege, au o mentalitate inapoiata. Si asta ma doare ca niciodata nu am putut vorbi deschis, nici macar cu mama, de care totusi sunt mai apropiata, de tata nici nu poate fi vorba. Nu imi permit sa merg la psiholog, iar la psihiatru tot aman, nu stiu exact de ce.
2
09-12-2017, ora 21:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Amanarea face parte din depresie.
1
09-12-2017, ora 23:37
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Si ce sa faci Sadness3 la psihiatru ? Crezi ca psihiatru ii va face pe parintii tai sa nu mai aiba pretentii aiurea si sa te accepte asa cum esti ? Nu, asta ar putea face psihologul daca ar sta de vorba cu ei. Pe psihiatru nu-l intereseaza problemele tale. Vad ca esti mai noua pe aici, dar daca ai sa mai stai, ai sa observi ca nu raspunde nici un psihiatru pe forumul asta. Psihiatrii sint facuti sa trateze problemele societatii, adica pe tine. Ma rog, nu pe tine personal, ca tu doar esti trista dar nu deranjezi pe nimeni. E vorba de nebunii care fac probleme societatii.

Din pacate, daca nu poti merge la psiholog (eventual si cu parintii), nu ai macar ceva rude cu care sa poti vorbi deschis despre problema ta ? Pentru ca daca ai atrage mai multi oameni de partea ta si ar vorbi toti cu parintii tai poate ar intelege...
1
10-12-2017, ora 00:46
PTS
Nu este medic/terapeut
PTS
Eu cred ca ar trebui sa incercati sa faceti rost de banuti pentru psihoterapie si sa mergeti singura pentru inceput. Psihologul va va spune daca este sau nu cazul sa implicati si parintii. Daca parintii dumneavoasta nu constientizeaza sau nu vor sa admita ca au facut ceva gresit? in acest caz mai mult rau va puteti face... Se stie ca exista oameni care se considera perfecti. Psihoterapia nu functioneaza pt ei.
0
10-12-2017, ora 01:52
sadness3
Nu este medic/terapeut
sadness3
Am fost la un psihoterapeut la cateva sedinte, dar am renuntat, si din motive financiare, stiti parintii mei sunt plecati din tara, vin mai rar acasa, nu i-am vazut de un an, plus ca niciodata nu le-as putea spune ce fel de ganduri am... nici nu ar putea intelege, pentru ca ei cred ca din moment ce s-au "sacrificat" pentru noi, mai am un frate si o sora, nu am avea de ce sa fim asa... si fratele meu are stari depresive, e inchis in el... ei habar nu au de cum ne simtim. Toamna si iarna e mai rau pentru mine pur si simplu imi schimb dispozitia, presimt ce urmeaza... pentru ca asta se intampla de mai multi ani, iar anul asta parca e mult mai rau... sper de multe ori sa nu ma mai trezesc, dar nu se intampla asta...
3
10-12-2017, ora 07:31
mesadria
Nu este medic/terapeut
mesadria
sadness3
eu sunt o mama cu o fica bonlava.Acum inteleg perfect boala ficei mele si de acea iti recomand sa vorbesti cu parintii tai.Stiu ca la telefon sau cind vin in tara nu se poate caci este mult prea putin timp de aceia te rog incearca si scrie o srisoare mamei tale care macar din instinct matern va intelege. Scrie in detaliu ce simti tu si ce simte fratele tau acum cind nu e prea triziu.S-ar putea sa va simtiti rau si din lipsa parintilor. Ai incredere in parintii tai nu stiu prin ce treci, sunt prinsi cu munca sa va asigure viitorul.Ei trebuie sa stie prin ce treceti si va vor ajuta in mod sigur.
0
10-12-2017, ora 11:40
sadness3
Nu este medic/terapeut
sadness3
Imi pare rau pentru fiica dumneavoastra, e bine totusi ca intelegeti prin ce trece si puteti sa o ajutati, conteaza mult. Am mai mentionat ca nu am avut o relatie deschisa si bazata pe comunicare cu niciunul dintre ei. Pe mama o intereseaza mai mult sa nu facem ceva de care sa ii fie rusine, pentru ca atunci intervin certuri intre ei, stiu ca si mama are de suferit mult din cauza tatalui meu. Am crescut la tara, au o mentalitate ca atare. E si vina mea ca am ajuns asa, dar nu stiu ce as putea sa fac sa ma simt mai bine, fiecare zi mi se pare un chin, nu imi gasesc rostul. Am ajuns sa ma urasc.
1
11-12-2017, ora 20:16
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Bună seara,

Depresia este reprezentată de o serie de simptome, cum ar fi pierderea energiei şi a interesului în activităţile zilnice şi în viaţă, tristeţe, pierderea poftei de mâncare şi pierdere în greutate sau invers - creşterea poftei de mâncare, dificultăţi în concentrare, autocritică, sentimente de disperare, dureri fizice, izolarea de ceilalţi, iritare, dificultăţi în luarea deciziilor şi uneori ideaţie suicidară. Multe persoane depresive sunt simultan şi anxioase.

Intervenţia cognitiv‑comportamentală a depresiei este o formă de intervenţie structurată, practică şi foarte eficientă. Această formă de terapie abordează depresia prin identificarea şi disputarea comportamentelor şi a stilurilor de gândire, care cauzează şi menţin depresia. Acest tip de terapie se axează pe gândurile şi comportamentele dumneavoastră actuale. Împreună cu terapeutul, veţi examina modul în care anumite acţiuni, lipsa altor acţiuni pot contribui la starea dumneavoastră de bine şi de rău. Există anumite acţiuni prin efectuarea cărora vă veţi putea simţi mai bine. Împreună cu terapeutul dumneavoastră, veţi examina şi stilurile de gândire negative şi nerealiste care vă fac să fiţi depresiv. Prin intervenţie, veţi putea învăţa cum să gândiţi mai realist şi să vă şi simţiţi bine.
În terapia cognitiv‑comportamentală, împreună cu terapeutul, vă veţi identifica simptomele şi gradul lor de severitate. Veţi fi rugat să completaţi fişe de lucru şi scale standardizate prin care se pot evalua ştiinţific simptomele dumneavoastră.
În cadrul şedinţelor de început, veţi fi rugat să vă stabiliţi anumite scopuri pe care doriţi să le atingeţi – de exemplu, dezvoltarea stimei de sine, îmbunătăţirea stilului de comunicare, reducerea lipsei de speranţă sau a sentimentelor de singurătătate etc.
Împreună cu psihologul, veţi monitoriza progresul în cadrul terapiei, comparând scorurile la evaluările iniţiale cu cele obţinute ulterior, pe măsură ce vă apropiaţi de scopurile stabilite.

Multă sperantă!
1
11-12-2017, ora 23:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De ce refuzi sa faci tratament sa iti treaca aceste stari? Poti sa reactionezi chiar de la prima pastila sa iti treaca. Mie mi s-a potrivit tratamentul pentru depresie pe care il iau acum de la prima pastila si nu mai am aceste ganduri cu care te confrunti tu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce să faci cănd te simți deprimat
  •