Tromboza de sinus cavernos

25-08-2022
Loys
Nu este medic/terapeut
Loys
buna ziua!Sunt mamica de 7 luni, am 22 de ani si dupa nastere am devenit extrem de anxioasa.De ceva timp aveam o problema cu dantura, mai precis cu un molar.A fost plombat, dar in timpul sarcinii a cazut si plomba si s-a rupt si dintele pana la gingie.Am tot neglijat problema asta si in sfarsit mi-am facut curaj si am mers la medic.Medicul nu a fost prea interesat, mi-a prescris amoxicilina si atat.Am mers la un alt cabinet pentru o a doua opinie si mi s-a pus diagnostic de gingivostomatita ulcero-necrozata si tratament local cu tetraciclina si metronidazol.Inca urmez tratamentul, dar problema ar fi alta.Fiind foarte anxioasa m-am apucat si am citit despre complicatii si cam aia a fost..au inceput stari aiurea.Dureri de cap, senzatia ca se umfla fata pe partea cu molarul, mi se pare ca s au umflat ochii, desi persoanele din jur im ispun ca nu se vede nicio schimbare.Simt o presiune in tample, gatul este foarte incordat, la fel si spatele.Furnicaturi in maini si fata.Mentionez ca de cand am nascut pe fond de anxietate am tot fost pe la medici.am facut doppler, ekg, radiografie pulmonara, analize de sange, ecografie mamara, consult orl si toti m-au linistit ca sunt perfect sanatoasa. Intrebarea este urmatoarea..printre complicatiile infectiilor dentare am vazut si tromboza de sinus cavernos si nu imi pot scoate din cap lucrul asta.Ma gandesc constant ca am aceasta afectiune. In perioada asta am si racit, iar senzatiile de raceala imi amplifica starile.Credeti ca e posibil sa am ceva grav?
p.s:toate vizitele la medic au fost pentru ca aveam impresia ca am o boala cu potential fatal(meningita, cancer de san, cancer faringian, tromboza venoasa, infarct).
2 comentarii
1
28-08-2022, ora 20:27
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Felicitari pentru cel mic! Va ganditi prea departe la aceasta complicatie, citata in cartile de specialitate, dar cu incidenta foarte rara. Urmati tratamentul antibiotic, faceti radiografie si mergeti la extractie, daca asta s-a indicat. Este recomandat sa mergeti la un specialist pe chirurgie orala daca tot aveti teama asta de complicatii extreme. Tineti legatura cu un medic dentist cu care simtiti ca rezonati si tratati ce e de tratat pentru a preveni situatii complicate.
0
14-01-2023, ora 01:50
lessie09
Nu este medic/terapeut
lessie09
Bună! Citind mesajul tău, parcă m-ai descris pe mine. După ce am născut (acum aproape 2 ani) m-am ales cu anxietate și frica de numeroase boli. Și eu, ca și tine, am mers pentru control cardiologic (simțeam ca pot face infarct in orice moment), controale la 2 medici ORL-iști diferiți pentru cai se părea mie ca am cancer in gât, iar lista poate continua. In prezent ma confrunt tot cu o problema stomatologica, tot din sarcina căpătată. Acum doi ani am făcut un abces la primul molar de sus, am mers la dentist, a drenat infecția și mi-a prescris tratament cu antibiotic. La scurt timp, molarul s-a rupt și a rămas doar rădăcina, pe care nu am fost sa o extrag din cauza fricii de dentist. In urma cu o luna, am făcut un abces in același loc, din nou am mers la dentist, de data asta nu s-a putut drena infecția pentru ca nu era localizată, am primit tratament cu augumentin, dar pentru ca a venit perioada sărbătorilor și cabinetul a fost închis, nu am putut merge la extracție. Problema este ca acest abces inca “colectează” infecție, iar mie îmi este extrem de teama de Complicațiile despre care am citit in diferite articole (septicemie, tromboza de sinus, etc.) Am reluat tratamentul cu augumentin pana luni, când ajung la medic, însă am senzația ca ma mănâncă pielea și ca îmi apar bubițe, ca am gâtul rigid, îmi e foarte teama. M-ar ajuta enorm dacă mi-ai spune cum a fost experiența ta pana la urma, sau dacă as putea primi un răspuns de la un medic. Mulțumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: