Trecutul ei

13-10-2021
adrian.
Nu este medic/terapeut
adrian.
Salut, am 22 de ani si sunt impreuna cu o fata de 6 luni care are 21. Cea mai minunata persoana pe care o cunosc si am cunoscut-o in viata. Relatia a inceput foarte frumos, nu a fost pe retele sau prin mesaje, a fost mai de moda veche. Ne intelegem foarte bine pe toate partile, absolut pe toate. Însă eu am o problema, de cand a inceput sa imi povesteasca trecutul ei sexual. Ambii am avut relatii in trecut, insa eu am facut sex doar prin aventuri nefiind in relatii, ea a avut cu doi baieti cu care era intr-o relatie. Ultimul mai mult a folosit-o, s-a comportat foarte urat cu ea, a pus-o in situatii jenante, am avut o discutie foarte lunga si sincera, nu ne judecam, nu ne jiignim dar eu ma simt prost, nu ma simt cu nimic special, nu mai am incredere in mine, ma compar cu el din toate punctelede vedere, imi imaginez scene din trecut cu ea, devin gelos pe trecutul ei(lucru lipsit de logica, pe care nu il inteleg de ce sunt asa). Comunicam foarte mult si deschis si o apreciez ca este sincera, imi trece o perioada insa dupa iar incep gandurile, a fost mai rau la inceput cand am aflat, mai ales ca a fost si cu cateva zile inainte de ziua mea de nastere, s-au mai diminuat din ganduri dar mereu exista, nu ma mai pot concentra la nimic, devin trist, nu mai am pofta de mancare, simt disconfort, obosesc si ma vede ca ma schimb. Cum as rezolva situatia asta? Un lucru e sigur, nu vreau sa ma despart de ea. Multumesc!
11 comentarii
1
13-10-2021, ora 15:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu se discuta cu partenera actuala despre fostele relatii. E o regula. Respectati aceasta regula.
0
13-10-2021, ora 16:03
adrian.
Nu este medic/terapeut
adrian.
Din pacate am facut-o amandoi.
1
13-10-2021, ora 17:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu are nimic. O sa se astearna timpul si uitarea.
1
13-10-2021, ora 19:52
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Pai nu era mai bine daca nu stiai atitea amanunte , acum suporta vei uita . dar f greu. Daca te gindesti numai acolo si nu ai liniste vei intra in depresie si va fi mai greu pt tine.
1
13-10-2021, ora 19:57
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Cum zice si Clara: timpul poate vindeca rani, asta daca nu le ingropati. Pe ce esti tu gelos de fapt? Te-ai întrebat? Ai mentionat niste detalii: tu ai avut doar aventuri, ea, doar relatii, tu nu te simti cu nimic special (ar trebui?), esti gelos pe trecut, pe ceva ce nu mai este, ca sigur nu te desparti de ea, etc. Ai simtit nevoia sa golesti sacul aici putin: in ce fel iti doresti ajutorul nostru? Ce asteptari ai? Ca eu nu prea vad intrebarile tale.
0
13-10-2021, ora 20:30
adrian.
Nu este medic/terapeut
adrian.
Cum sa gandesc, cum manageriez situatia? Aici am nevoie de ajutor, eu neavand relatii de lunga durata.
0
13-10-2021, ora 20:36
adrian.
Nu este medic/terapeut
adrian.
tassevasi, imi este teama de depresie eu avand in trecut din cauza școlii.
1
13-10-2021, ora 20:50
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Nu te mai gandi atat, mergi la o sala ceva sa faci miscare, incearca sa iti descarci frustrarile pe ceva constructiv.

Nu e capatul lumii, o sa vezi ce bine se modeleaza lucrurile atunci cand ai ceva constructiv de facut sau ceva nou din care sa inveti.Trebuie doar sa gasesti ce-ti face tie placere sa faci.
1
13-10-2021, ora 20:53
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Incepand prin a accepta ca trecutul a trecut, ceea ce putem noi controla e doar prezentul si nici pe ala in totalitate. Nesigurantele tale te fac sa devii gelos, iar asta poate fi discutata în psihoterapie. Expui multe in cateva cuvinte si nu avem cum sa te ajutam mai mult aici.
0
13-10-2021, ora 20:54
adrian.
Nu este medic/terapeut
adrian.
Eu reconditionam o masina, o placere veche a mea. De cand am aflat nu am mai putut continua, m-am fortat dar mereu am capul acolo.
0
13-10-2021, ora 20:57
adrian.
Nu este medic/terapeut
adrian.
O sa incerc sa accept trecutul, nu mai vreau sa merg la psihoterapie, am fost un an de zile, imi teama ca ma pot intoarce acolo.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul