TSH, FT4 crescute si amenoree sec
Ce anume indica o crestere a TSH-ului:4, 44 cand trebuie sa fie maxim 4, 20 si a T4: 0, 943 in cazul unei amenoree secundare de 4 luni, raspuns negativ la progestetoni si tratament cu logest la momentul recoltarii analizelor?
1 comentarii
Buna! M.am confruntat cu aceeasi problema anul trecut in august. Amenoree secundrara(3 luni). Totul a fost din cauza tiroidei. Am ajuns la Parhon, acolo mi s.a dat tratament cu Euthyrox, iar dupa doua saptamani am avut menstra iar. Asa ca, te sfatuiesc sa faci mai multe investigatii. Si eu am avut TSH.ul 4.11, FT4-14, 73. Cu toate ca analizele sunt in limita, am avut un nodul de 3 cm pe lobul stg si altii mai mici pe lobul drept. Am ajuns la operatie dupa 6 luni de tratament pt ca nodulul nu a scazut deloc. Poate la tine nu e aceeasi situatie, dar ar fi bine sa consulţi un endocrinolog. Cu menstruatia n.am mai avut probleme de atunci. Eu ma si ingrasasem mult cand am avut amenoree. 10 kg in 4 luni. Le.am dat jos dupa ce am inceput tratamentul. Acum mi.e teama sa nu ma ingras din cauza lipsei tiroidei. Iti doresc bafta! Stiu ca rasp meu a venit cam tarziu, probabil ti.ai rezolvat problemele pana acum dar eu sunt aici de vreo 3 zile. Inca ceva, de la Bucuresti mi s.a spus sa tin TSH.ul sub 2, 5.
Alte subiecte recente din această secțiune: