Tuberculoza sau altceva ?
Sunt baiat, am 19 ani. Anul trecut am facut o radiografie pulmonara, iar doamna radiolog de acolo de la spital mi-a spus ca as avea ceva pe plamanul drept. M-a trimis apoi la un medic pneumolog cu radiografia, iar acesta mi-a spus ca nu vede nimic. Doamna de la radiologie in schimb insista ca as avea niste leziuni tuberculotice. I-am spus ca nici nu se pune problema de tuse sau de simptome specifice. Facusem si niste analize la sange, si dupa ce i le-am aratat, vsh-ul fiind normal, parca nu mai era asa categorica si vehementa dar imi spunea ca oricum plamanii mei nu sunt sanatosi.
Intre timp am mai facut un set de analize la sange pentru altceva, si au fost bune inclusiv vsh-ul. Simptome nici acum, la un an de la episod nu prezint, de tusit nu tusesc nici macar la raceala. Acum nu stiu ce sa cred, este posibil ca radiologul sa aiba dreptate si sa am tbc sau sa fie vorba de o greseala ?
Intre timp am mai facut un set de analize la sange pentru altceva, si au fost bune inclusiv vsh-ul. Simptome nici acum, la un an de la episod nu prezint, de tusit nu tusesc nici macar la raceala. Acum nu stiu ce sa cred, este posibil ca radiologul sa aiba dreptate si sa am tbc sau sa fie vorba de o greseala ?
1 comentarii
Puteti merge sa faceti testele pentru TBC daca doriti.
Testul T-Spot TB si Testul QuantiFERON-TB GOLD par sa fie mai eficiente in detectarea infectiei TBC latente fata de IDR.
Testul T-Spot TB si Testul QuantiFERON-TB GOLD par sa fie mai eficiente in detectarea infectiei TBC latente fata de IDR.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10TBC si fumatul
- 2tbc... pot imbolnavi pe cineva prin sarut?
- 29TBC la plamanul stang
- 3Are vreo legatura tratamentul tbc cu starea de disconfort din urechi?
- 2cum as putea sa depistez TBC-ul
- 4am fost diagnosticata acum 2 saptamini cu tbc nodulara (nodului limfatic)
- 3tbc si vacanta la mare
- 4tbc vechi de 1 an
- 5Tumoare la inima?
- 7tratament pentru gat
- 10cai de transmitere HIV
- 2hepatita b si tbc sarcina
- 10recidiva tbc, astm sau... ?
- 4TBC, hepatita medicamentoasa
- 1Obosesc foarte repede
- 5fistule intestinale si cancer de colon
- 3tbc si frontiera
- 0Am o intrebare - hepatita B cronica si tbc