Tuberculoza sau altceva ?

20-04-2016
Andrei..
Nu este medic/terapeut
Andrei..
Sunt baiat, am 19 ani. Anul trecut am facut o radiografie pulmonara, iar doamna radiolog de acolo de la spital mi-a spus ca as avea ceva pe plamanul drept. M-a trimis apoi la un medic pneumolog cu radiografia, iar acesta mi-a spus ca nu vede nimic. Doamna de la radiologie in schimb insista ca as avea niste leziuni tuberculotice. I-am spus ca nici nu se pune problema de tuse sau de simptome specifice. Facusem si niste analize la sange, si dupa ce i le-am aratat, vsh-ul fiind normal, parca nu mai era asa categorica si vehementa dar imi spunea ca oricum plamanii mei nu sunt sanatosi.
Intre timp am mai facut un set de analize la sange pentru altceva, si au fost bune inclusiv vsh-ul. Simptome nici acum, la un an de la episod nu prezint, de tusit nu tusesc nici macar la raceala. Acum nu stiu ce sa cred, este posibil ca radiologul sa aiba dreptate si sa am tbc sau sa fie vorba de o greseala ?
1 comentarii
0
21-04-2016, ora 08:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Puteti merge sa faceti testele pentru TBC daca doriti.

Testul T-Spot TB si Testul QuantiFERON-TB GOLD par sa fie mai eficiente in detectarea infectiei TBC latente fata de IDR.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tuberculoza (TBC)
  •