Tulburare anxioasa generalizata

29-10-2008
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
buna ziua tuturor. as vrea daca se poate sa cream un grup al persoanelor care sufera de aceasta tulburare - TAG.
Eu sunt de felul meu o persoana care se ingrijoreaza excesiv dar abia acum am observat intr-o carte de psihoterapie ca simptomele mele (care intre timp s-au agravat incluzand atac de panica, depresie si chiar ganduri obsesive) pot fi cele descrise in urmatorul paragraf (din Psihoterapia Anxietatii de Irina Holdevici, pg 228):
"Particularitatea principala a acestei tulburari consta in teama si ingrijorarea excesiva a pacientului care se manifesta continuu si dureaza mai mult de 6 luni. Subiectul afirma ca nu isi poate controla anxietatea si prezinta cel putin trei din urmatoarele simptome: neliniste, senzatia ca se afla la capatul puterilor, fatigabilitate, dificultati de concentrare a atentiei, senzatie de vid mental, iritabilitate, incordare musculara si tulburari de somn (dificultati de adormire, treziri frecvente in timpul noptii sau somn superficial, neodihnitor, cu senzatie de oboseala la sculare). Continutul temerilor si ingrijorarilor nu este orientat precis ca in cazul fobiei sociale sau al tulburarii hipocondriace."
Eu am toate simptomele descrise mai sus. Nu in acelasi timp, slava Domnului, dar le-am experimentat pe toate. Cum ziceam, intre timp s-a adaugat depresia si am facut si atacuri de panica. Din iulie iau Fevarin 100mg si am luat Xanax vreo 12 saptamani dar acum l-am lasat ca da dependenta. Anxietatea insa mi-a revenit si nu stiu daca asta inseamna ca Fevarinul nu e bun sau ce sa fac. Saptamana viitoare merg la psihiatru pt consult si il voi intreba, intre timp fac terapie cognitiv - comportamentala, sunt la a 5 a sedinta si incerc sa aflu cat mai mult despre boala mea.
Mai este cineva care are aceasta problema?
4 comentarii
0
29-10-2008, ora 17:47
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Mai Cata,

Toate astea seamana... odata m-am uitat si eu pe tot felul de site-uri si mi se parea ca am si psihoza si schizofrenie si mai multe... ca la cate mi-au dat mie prin cap si cate m-au apucat... Si au ma regasesc acum intr-o perioada care tine de vreo 3 saptamani -4, cu multa anxietate. E calare pe mine mereu, multa incordare si capul greu... da nu te mai nelinisti asa! Eu am mai experimentat aceste senzatii, de mai multe ori pe parcursul vietii... si mi-au trecut intotdeauna in timp. Problema e ca nu m-a tratat nimeni calumea cu terapia. Pentru toc se face cbt, iar eu faceam psihanaliza! Ne revedem la subiectul TOC, ok?
0
29-10-2008, ora 20:20
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
Nici nu stiam ca poate fi cineva mai ingrijorat decat mine.si eu traiesc deseori aceste stari, ma napadesc grijile si am impresia ca nu mai pot sa o scot la capat cu unele probleme.Dar in acelasi timp consider ca este normal sa-ti faci griji altfel esti un nepasator.cat timp sunt probleme exista si griji.Eu cred ca este un simptom de la ceva o eventuala boala endocrina.Tocmai am descoperit ca am probleme cu tiroida si am gasit raspunsul starilor de depresie, ingrijorare si stres.asta e la mine dar ma intereseaza mult subiectul postat de voi.Multa sanatate!
0
30-10-2008, ora 07:33
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Sophie, sigur ca ne revedem si la TOC. :) Nu va parasesc.

Arena, da, toata lumea isi face griji. Ideea cu aceasta tulburare este ca sunt disproportionate. Ce analize ai facut pt tiroida? Mie nu mi-a dat nimeni...
0
30-10-2008, ora 08:05
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
pai acuzand aceste stari medicul meu s-a ingrijorat, mereu am fost o fire rationala si gaseam rezolvare la toate, insa in ultimul timp ma panicam de la orice si uneori simteam nevoia sa plang asa.poate fara motiv.am facut tsh si ft 4 analize care se fac pt determinarea prob.cu tiroida.mai sunt si altele dar astea se fac initial.mentionez inca o data ca asta a fost in cazul meu.Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: