Tulburare bipolara tip 1 | Forumul Medical ROmedic

Tulburare bipolara tip 1

04-04-2016
KuroNinja
Nu este medic/terapeut
KuroNinja
Buna ziua,

Am fost suspectata de tulburare bipolara din frageda copilarie ca mai apoi sa primesc in adolescenta si diagnosticul de tulburare bipolara tip 1.
Avand si o problema cu dependenta de droguri, in urma internarii si detox + rehab cu toate kilogramele de medicamente si anii lumina de psihoterapie am reusit aa ma stabilizez psihic destul de mult.
Recent am avut o manifestare mai grava sa zic asa, de la un episod maniacal(care mie insa imi prieste aparent deoarece dorm cam 2-3 ore pe zi si in rest trebuie sa fiu in forta la munca si facultate) cam de 3 luni, urmat de o cadere foaarte frumoasa cu episoade psihotice, tulburari obsesiv compulsive, cosmaruri, de la insomnie la dormit exagerat, pierderi de memorie, "ganduri" care ma torturau si nu puteam sa pun stop...etc.

In fine. Am decis ca nu mai pot sa imi controlez de una singura afectiunea, cel mai mult ma deranja faptul ca nu eram in stare sa mai fac nimic, nici sa ma dau jos din pat. In schimb, eram foarte lucida, stiam exact ca nu e nimic neinregula cu adevarat, doar asa functioneaza creierul datorita afectiunii, doar ca na...simptomele fizice nu puteam sa le stopez doar rationalizandu-le.
Am fost la psihiatra mea si dupa mult timp am reinceput medicamentatia adica:
-Dimineata: Abilify 10 mg, Gabaran 300 mg 1/2, Venlafaxina 75mg, Rivotril 0, 5 mg 1/4
-Pranz: Gabaran 300 mg 1/2, Rivotril mg 0, 5 1/4.
-Seara: Gabaran 300 mg, Rivotril 0, 5 mg.

Problema e ca, le iau deja de o saptamana. Am incercat sa.urmez reteta si am.inceput seara. Am dormit cam mult, dar a fost ok. Tratamentul de dimineata in schimb ma pune in cap rau de tot. Am ajuns sa iau tratamentul de dimineata, seara inainte de culcare. Si in rest nimic, in ideea ca poate se obisnuieste organismul cu substantele si le pot lua dupa schema doamnei dr. Eu nu pot sa dorm toata ziua, de la 8 la 6 sunt in spital cu pacientii iar noaptea muncesc la firma.
Miercuri vorbesc si cu dna doctor, dar as vrea sa stiu daca ati avut experiente asemanatoare si cat de prost am inversat eu fusul orar al medicamentelor. Isi mai fac efectul luate asa? Ca sa nu mai mentionez ca oricum sunt high toata ziua si ma chinui sa ma trezesc, imi cad ochii in gura o data la 3 ore asa ca un glitch. In schimb ma simt chiar ok, linistita dar nu lipsita de energie. Doar ca am acele glitch-uri, nici nu stiu cum sa explic in care efectiv simt cum imi pica pleoapele si mi se defocuseaza vederea cateva secunde, apoi imi revin si sunt super in forma.

Va multumesc frumos!
5 comentarii
1
04-04-2016, ora 12:24
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Medicamentele ajung oricum toate in sange si concentratiile se stabilizeaza in timp deci in principiu nu e o problema atat de mare inversarea administrarii !
0
04-04-2016, ora 12:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu cred ca unui bolnav cu tab sunt recomandate nspe ore de facultate plus serviciu. La efort eu am observat ca boala se agraveaza.
Abilify-ul poate e cu eliberate prelungita si nu conteaza ora la care il luati.
In timp o sa va obsinuiti dar trebuie sa dormiti minim 7-8 ore pe noapte. Nu mergem la psihiatru sa ne faca niste zei ca nu se poate asta. Chiar si cu pastile.
0
04-04-2016, ora 13:07
KuroNinja
Nu este medic/terapeut
KuroNinja
Orice boala se manifesta altfel in functie de pacient. Exista medicamente care te fac zeu, se prescriu persoanelor care chiar au nevoie sa fie zei gen : chirurgi, piloti, oameni de stiinta etc.
Mama mea sufera de aceeasi afectiune si este doctor, prof universitar si prodecan. Deci da, se poate!
Stiu ca stilul meu de viata nu este sanatos din punct de vedere al programului, dar mai am doar 2 ani de chin sa.zic asa, apoi termin facultatea si plec in Japonia cu rezidentiatul. Sper doar sa reusesc sa tin sub control tab-ul fara medicamente, in momentul in care voi fi si eu putin mai echilibrata.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri! Sunteti niste oameni minunati!
1
04-04-2016, ora 13:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Litiul da mai putina somnolenta si e considerat cel mai bun tratament in tab.
Fara tratament rist episod maniacal sau psihotic.
0
04-04-2016, ora 16:57
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@KuroNinja: Verifica-ti pm-ul, te rog!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul