Tulburare obsesiv compulsiva!

16-02-2022
Danella05
Nu este medic/terapeut
Danella05
Bună ziua, nu știu dacă a mai trecut cineva prin ceea ce trec eu dar sper ca nu, totul a început acum vreo 4 ani, lucram în străinătate, singura și departe de familie și fiind acolo am prins o frica"prosteasca", aveam frica de a nu începe sa fumez și frica asta era peste tot cu mine cred că din 24 de ore zilnice 20 mi le toceam cu frica asta, eram terminată psihic, făceam atacuri de panica, tremuram eram varza, am venit acasă și m-a ținut frica asta cam vreun an și jumătate iar treptat a început să mai dispară, îmi mai veneau gânduri proaste din astea dar i-am făcut fata, acum de câteva luni am început să am tot așa o frică dar acum e altceva e mult mai intens și să vă spun și de ce, acum îmi e frică să nu îi fac ceva copilului meu, am o fetiță, e lumina ochilor mei, îmi vine să o mănânc când o văd dar în același timp am aceea frică ca i-aș putea face ceva și nu e numai frica am și un sentiment de vină cât casa poporului care mă urmărește la tot pasul, nu reușesc să mă gândesc la altceva, mă chinuie rău gândurile astea, vineri am programare la psiholog, dar vroiam un sfat și de la voi sau un medic care mi-ar putea da un sfat folositor, de fapt am nevoie urgenta de ajutor
2 comentarii
1
16-02-2022, ora 20:11
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Buna ziua.Trebuie să mergeți și la doctorul psihiatru sa vă dea un antidepresiv pe care să îl luați o perioada mai îndelungată până se mai diminuează simptomele.Doar psihologul e insuficient pentru toc iar TOC-ul e o tulburare foarte grea și apăsătoare pentru cel ce o are, te chinuie efectiv.Un antidepresiv ridica nivelul neurotransmițătorilor și ar trebui sa mai reducă din anxietate și obsesii.
Am și eu TOC și dacă nu va simțiți bine cu un medicament doctorul trebuie să încerce altul până găsește antidepresivul potrivit ptr dvs.Trebuie sa aveți noroc sa vi se potrivească un antidepresiv, e că la roata norocului cu psihiatria.
Pe mine Prozacul pe care îl iau mă ajuta 45-50% dar tot e ok și așa chiar daca și acum am unele zile foarte proaste și nu puține.Reacțiile adverse, daca apar trec aproape toate după ce trece ceva timp, când se obișnuiește corpul cu el.Trebuie sa ii ziceți medicului orice stare nou apăruta.
Și eu am gânduri de genul de la TOC, din păcate nu mi-au trecut nici după 12 ani, din 2009 le am dar e adevărat că cu antidepresivele se mai reduce din intensitatea chinului și anxietății.
Incercati sa mergeți la un doctor psihiatru, nu mai stați și vă chinuiți așa mult cu anxietatea și obsesiile că știu cum e, e chinuitor.
Sănătate multa!
2
16-02-2022, ora 21:03
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Trebuia sa te programezi de urgenta la medic, nu la psiholog, si medicul iti zicea daca trebuie si la psiholog, ai facut TOC din pacate, e boala de tratat, asta este.
Si zic ca trebuie la medic intai, ptr ca unii psihologi nu trimit omu la medic desi ar fi cazul, si nu e deloc bine, ptr ca, cu cat se sta mai mult netratat, cu atata se poate agrava treaba.

Deci du-te si la psiholog, dar si la medic chiar daca psihologul zice ca nu e cazul, ptr ca daca se intampla ceva tot pe tine cade problema mai grea dupa aia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: