tulburarea schizo-afectiva - cam cati ani se face tratamentul?

20-06-2009
MIHUTU75
Nu este medic/terapeut
MIHUTU75
cam cati ani se face tratament pentru tulburarea schizo-afectiva?
5 comentarii
0
20-06-2009, ora 11:38
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga mihutu, eu insami am schizofrenie, diagnosticul fiindu-mi pus de 8 ani. O doctorita mi-a zis chiar ca am tulburare schizo-afectiva, alt medic, schizo-paranoida.
Eu iau Zyprexa cam de 8 ani. Fenomenele psihotice m-au tinut doi ani si ceva( din 2000-2003). Dar acum sunt dependenta de zyprexa ca nu mai dorm fara ea.
Unii medici zic asa: daca ai un episod psihotic iei neuroleptic 2 ani, daca ai al doilea episod, iei 5 ani iar daca ai avut trei episoade psihotice iei toata viata. E putin schematic ce am zis eu aici.
ideea este ca medicii mi-au zis sa iau preventiv, sa nu mai am iar o cadere. Eu am avut doua episoade psihotice, unul la 16 ani, altul de la 24 la 26 si ceva. Acum am 33 de ani.
Dar oamenii nu seamana. Nu stiu ce sa iti zic. Eu am si probleme de la zyprexa: nu suport decat doza minima de 2, 5 mg ( in prospect se zice ca minim e 5 mg, dar mie imi creste pulsul rau daca iau 5, am luat si 10mg in primii doi ani)., am sete puternica si deasa, nu dorm daca nu mai iau, iar ceea ce ma deranjeaza cel mai tare este ca imi da sindrom premenstrual accentuat, aceasta zyprexa.
Vezi ca medicii zic sa iau, si nici nu pot sa nu iau ca am insomnie fara ea( eu nu sufeream de insomnie inainte de a o lua), pana la urma este rapotrul de risc - beneficiu: daca beneficiul tratamentului e mai mare decat efectele adverse, merita sa iei cat zice doctorul si pana la urma durata tratamentului difera de la om la om.
Concluzia este : gaseste-ti un medic bun caruia sa ii descrii exact cum te simti si el va decide cat sa iei si cat timp.
Sunt si situatii in care nu se poate fara tratament.Eu spre exemplu aveam halucinatii auditive, m-am luptat cu ele 6 luni pana sa merg la psihiatru ( a doua serie de fen psihotic, am mai avut unul la 16 ani ).
Acete halucinatii mi-au cedat in 2 ani si jumatate, luand mai multe neuroleptice. Deci nu poti sta nici fara medicament uneori.
Sper ca nu te-am ametit cu vorbaria mea, vezi ce zice medicul.
Eu stiu ce inseamna aceasta afectiune, multa sanatate si curaj!
0
20-06-2009, ora 11:55
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga Mihutu, am citit un alt comantariu de-al tau in care zici ca lucrezi inca, este adevarat?
Multa sanatate!
0
22-06-2009, ora 08:07
MIHUTU75
Nu este medic/terapeut
MIHUTU75
buna miu anastasia,
citesc sporadic forumul asta de 3 ani, si am vazut multe din comentariile tale, mi se par de bun-simt si rezonabile.
acum nu mai lucrez, sunt in somaj
dupa 3 ani de boala am ajuns sa imi stiu limitele, capacitatea mea de munca este afectata numai primavara, cand sunt tare obosita. in restul timpului pot face fata, dar nu oricarui munci. slujba pe care am avut-o nu era prea solicitanta, fara prea mare raspundere.
eu fac tratament cu abilify, 10 mg dimineata si 10 mg seara. si mie abilify-ul imi da senzatia de uscaciune a gurii.
am citit un comentariu de al tau in care spuneai ca nu mai poti citi, si pe mine ma supara tare ca numai pot citi, literatura era una din pasiunile mele. si nu stiu daca este una din limitele abilify-ului sau ale bolii.
iti doresc multa sanatate si numai bine!
0
22-06-2009, ora 12:28
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
multumesc, Mihutu, si eu sunt tot de trei ani pe romedic.
Eu am avut perioade cand puteam citi, poate voi mai avea reveniri, tot asa si tu.
Ce sa facem, e si din cauza bolii, lipsa rabdarii. Lasa, conteaza sa ne simtim bine.
Eu nu lurez de 10 ani si am lucrat duar 10 luni cu totul. Ce sa fac? Nu rezist nervos. facultate nu am putut face, desi eu invatam bine.
Ar trebui sa imi schimb tratamentul pentru ca eu iau de 8 ani Zyprexa si imi creste pulsul rau din ea. Sunt nevoita sa aiu propranolol zilnic.
Dar ma gandesc ca si altele imi vor face efecte adverse. Nici nu stiu, cum ma va indruma Dumnezeu.
Totul este sa nu ne stresam.
ai grija sa nu iesi prin caldura.
Vor veni si pase mai bune si pentru noi, ti-am zis poate ca eu intre 17 si 24 de ani nu am mai luat nici o doctorie de nervi, nici macar un extraveral. Sunt urcusuri si coborasuri.
totul este sa stim cum sa folosim aceste valuri, ca la surfing!
te sarut si sanatate!
0
01-07-2009, ora 15:02
thasha
Nu este medic/terapeut
thasha
Mis-a pus diagnosticul de schizofrenie afectiva si iau abilify 5mg/zi, paluxetil si orfiril long 500 mg/zi si am reusit sa incep si sa termin o facultate la zi, deci sa invat in timpul tratamentului. eu cred ca se poate citi.aveti incredere ca va veti simti mai bine.multa sanatate tuturor
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: