Ce legatura este intre a-ti face dreptate si schizofrenie?

23-12-2014
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Ce legatura este intre a-ti face dreptate si schizofrenie medicii imi spun ca daca imi caut dreptatea oriunde inseamana ca sunt schizofrenic si daca nu o caut uit iert (ceea ce nu se va intampla) at nu sunt ca mereu voi avea recaderi pana cand nu fac ceva.
Va multumesc
10 comentarii
0
23-12-2014, ora 17:51
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Care medici? Intrati in detalii.
0
23-12-2014, ora 22:11
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
1 medic psihiatru sa nu imi caut dreptatea bine iam zis ca las scuipa si da vreo 2 si el imi zice te ia politia stai nu stiu cate zile in arest amenda penala etc.Deci nu pot sa inghit ateatea de la niste persoane care sunt de


ultima speta si o rusine pt sistemul medical.Adica imi fac mie inductia prin soc f puternic ca nu puteam nici sa ma misc si am avut si am in contiunuare cosmaruri.Eu trebuie sa imi consum furia pe el asa este corect.
0
24-12-2014, ora 12:56
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Repet eram probabil in stare de soc 1 medic psihiatru cu care fac terapie mi-a spus sa nu imi caut dreptatea pt ca atuncea devin schizofrenic se poate de la asa ceva?
Va multumesc
0
27-12-2014, ora 21:53
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Daca deja sunteti pacientul unui psihiatru banuiesc ca aveti un diagnostic.
0
27-12-2014, ora 22:14
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Da am unul tulburare paranoida dar mi sa spus ca daca nu renunt la a mi se face dreptate sau orice actiune indreptata impotriva personelor din cauza carora am fost internat inseamna ca ideile vor lua amploare si voi deveni schizofrenic.
Va multumesc
1
28-12-2014, ora 19:07
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
De data aceasta ati formulat mult mai clar situatia in care va aflati. Daca aveti posibilitatea de a comunica cu un psiholog specializat in psihoterapie chiar in spital, cu siguranta ca ati putea elibera energia rezultata in urma problemelor pe care le aveti cu acele persoane. In unele probleme exista solutii speciale si cred ca d-voastra aveti nevoie de o rezolvare speciala.
0
03-07-2021, ora 16:18
napoleon bonaparte
Nu este medic/terapeut
napoleon bonaparte
ce interpretare are un scor de 56T pe factorul beligeranta in Scala PANNS. VA MULTUMESC ANTICIPAT
0
10-06-2023, ora 09:20
Davincii
Nu este medic/terapeut
Davincii
renunta la ideea de a ti se face dreptate. Daca nu s-a intamplat deja sansele sa se intample sunt mici. Atragi mai multa furie ce e nociva pentru creier si te duce in stari degenerative. Stiu ca ce spun poate parea injust s incorect iar nevoia de dreptate este adanc insadita in noi, dar in acelasi timp s-a intamplat ceva sa atragi nedreptatea. Cu siguranta nu a fost vina ta, dar modul de interpretare si actiunile care le faci vor fi total vina ta, inclusiv gandurile nocive.
0
23-08-2023, ora 00:23
Hipnoterapeut
Identitate neconfirmată
Hipnoterapeut
De ce este important sa renunti la furie si sa ierti: in momentul in care ierti, te eliberezi de un atasament, atasamentul numit furie, deci nu o faci pt persoana in cauza, o faci pt tine. Normal ca exista f multa nedreptate, dar ea trebuie acceptata asa cum acceptam ca unii sunt deasupra noastra si altii dedesubt. Linistea si calmul trebuie sa fie deziderate majore, orice altceva va tulbura si mai rau..
0
25-08-2023, ora 13:43
Placebo10
Nu este medic/terapeut
Placebo10
Capul plecat, sabia nu-l taie! Invata sa fi sclav, sa fi pres, si cu siguranta o sa iti prinda foarte bine psihic atitudinea de sclav. Ce ti-a spus acea persoana era probabil o amenintare subtila ca daca depui vre-o plangere te scot schizofrenic dintr-o miscare de pix asa ca mai bine sa termini. In functie de particularitatile cazului, evident ca poti castiga in instanta. Presa e plina de cazuri ca al tau in care victima a castigat. Chestia e ca nu rezolvi nimic, nu asa se schimba sistemul.

Intr-o nota mai serioasa, si atasamentul de dreptate tot atasament este. In URSS in timpul marii terori a lui Stalin, 25% din populatie a trecut prin gulaguri, in medie 5-6 ani. Cum s-or fi simtit acei oameni? Dar inainte de comunism, in feudalism, cand 95% din pupulatie erau robi/scalvi?

Nedreptate va exista mereu pe pamant. E bine sa te lupti cu ea, dar alege-ti bine bataliile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •