o schema de tratament pentru un episod antipsihotic

03-11-2008
petronela-sonia
Nu este medic/terapeut
petronela-sonia
Un membru al familiei, femeie, 33 ani, s-a imbolnavit la 19 ani, boala fiind progresiva. S-a incercat cu tot felul de tratamente de ultima generatie stoparea sau incetinirea acesteia. Diagonsticul a fost ba depresie majora, ba sindrom discordant, psihoza discordanta, mai nou schizofrenie afectiva. Manifestarea acestui episod psihotic a fost urmatoarea: dupa o stare de bine in plin tratament cu Seroquel 200 mg, Efectin 50 mg si Rispolept Consta a inceput sa aiba atacuri de panica, o frica extraordinara de oricine, de orice, delir mistic pina la extreme. Mentionez ca persoana in cauza a fost depistata cu hepatita B ca boala si virusul C purtator. Deasmenea sufera de miopie, in urma unei infectii cu Stafilococ auriu luat in maternitate. Acum este spitalizata si urmeaza cu tratament antipsihotic Solian - acesta este pentru prima data administrat. Inca ceva foarte important. La criza nu recunoaste parintii. (Are impresia ca este foarte bogata si teama de a nu pierde banii, averea, etc. Nu lucreaza, este pensionata medical, conditiile de familie excelente, intretinuta de parinti care o adora)Spune ca sint morti de foarte mult timp. Dar, iarasi important si despre medicii la care urmeaza spune ca nu mai este cel de acum 10 ani sau 5 ani. Cum se explica acest lucru? Se preface, este constienta de ce spune sau chiar nu cunoaste. Ce parere aveti despre diagnostic, despre tratament, ce ne recomandati tinind cont de hepatitele pe care le are. Deci tratamentul a fost de-a lungul anilor cu Zyprexa Velotab, Rispolept Consta, Clopixol, cu ani in urma Fluanxol, Haloperidol, etc. Va multumim
24 comentarii
1
03-11-2008, ora 15:19
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Intr-adevarcred ca nu cunoaste uneori pe parinti, este o boala grava. Exista foarte multe forme de schizo, uite eu am, am trecut si eu prin delir mistic dar eu sunt foarte lucida, imi constientizez boala si am depasit de mult fenomenele psihotice.
Trebuie sa consume struguri, miere, fac bine la ficat, si eventual silimarina sau esentiale. Vorbiti cu un medic bun specializat pe hepatite, trebuie sa ii prescrie o dieta. Cat priveste medicatiaantipsihotica sau psihotropa in general, cele din ultima generatie ca Zyprexa sau chiar Rispoleptul sunt mai putin toxice ca fluanxolul sau haloperidolul, cel din urma fiind foarte toxic.
Nici eu nu lucrez, dar imi desfasor viata normal. Totusi stau linistita, ma feresc de stress, oboseala sau alte raspunderi.
Multa sanatate ii doresc!
2
04-11-2008, ora 10:39
petronela-sonia
Nu este medic/terapeut
petronela-sonia
Multumesc frumos. Doresc relatii de la un medic de specialitate. Repet intrebarea: este posibil ca in cadrul unei crize psihotice vreme indelungata sa nu-si recunoasca membrii familiei, sa spuna continuu ca sunt cu totul altii, , ca au murit, etc si aceasta dupa un tratament continuu timp de l5 ani cu cele mai bune antipsihotice cu exceptia Solian, pe care acum il urmeaza si Leponex. Cum putem sa mai ajutam aceasta persoana, dealtfel extrem de inteligenta. Constientizeaza boalam dar nu si cind decompenseaza. Multumesc mult.
1
06-11-2008, ora 15:46
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
In cadrul unei crize psihotice persoana poate spune si face multe: de la a nu-si mai recunoaste parintii pana la a spune ca este un personaj istoric sau cineva cu renume mondial precum Mariah Carey (mai grav este ca si crede). In cadrul unei psihoze pot aparea tulburari de constiinta, afective, instinctive, de gandire, de limbaj, perceptuale, ale eu-lui, memoriei, inteligentei, personalitatii, somatice etc.

Cred ca ar trebui sa consultati un medic de la Spiitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia", un medic precum D-nul Aurel Romila sau D-na Iuliana Dobrescu, dansii reprezentand elita medicilor psihiatrii (cel putin unii dintre).

De-a lungul timpului observ ca a fost tratata cu niste antipsihotice atipice de ultima generatie precum olanzapina (Zyprexa) si risperidona (Rispolept)...cred ca singurul tratament care ar mai da rezultate f bune ar fi ziprasidona (Zeldox), care are un profil de siguranta superior olanzapinei si risperidonei, in plus este si injectabil, deci mai biodisponibil si este si printre cele mai noi aparute!

In privinta hepatitei B si virusului C, ar fi bine daca ar lua ceva hepatoprotector precum silimarina sau esentialle, asa cum te-a sfatuit si anastasia (sunt cele mai la indemana).

Numai Bine si Multa Sanatate!!!
1
11-11-2008, ora 10:44
petronela-sonia
Nu este medic/terapeut
petronela-sonia
Draga Nick.Observ si multumesc ca mi-ai raspuns si la acest subiect. Este vorba despre cineva din familie, nicidecum de mine - in fond, boala nu este o rusine. A fost tratatata cu tot ce e posibil, tot ce a aparut nou, chiar cu Zeldox face acum injectii. Nu am incercat asupra ei Leponex pentru ca produce agranulocitoza. Este o persoana extrem de inteligenta, in timpul unei crize a scris niste poezii superbe, incit ne-am mirat toti, nu mai spun cit de corect vorbeste intr-o limba straina - punctez, in timpul crizelor. Nu stim ce sa mai facem, decompenseaza foarte, foarte repede, iar problema cea mai grava aceasta este: nu cunoaste parintii, fratii, spune ca e orfana, se produce o aversiune afectiva extraordinara, de ordinul saptaminilor, lunilor, apoi revine, iar recade, si de aici toate problemele pe care le creeaza familiei. De aceea doream sa mai aud si alte pareri. Multumesc frumos. Cu hepatita, acum analizele au iesit bune.
1
11-11-2008, ora 12:04
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cu multa placere Sonia! Imi pare foarte bine ca este foarte inteligenta, bravo ei. Daca nu raspunde la nici un tratament cred ca cea mai buna varianta ar fi sa da-ti cat mai multe acatiste la cat mai multe manastiri. Trebuia sa fi facut acest lucru de prima data (s-ar putea sa-l fi facut deja). Dumnezeu este cel mai bun medicament. Nu v-ati gandit sa o internati intr-o clinica psihiatrica inafara; intr-o tara in care se vb limba straina pe care a o stie perfect?

Ganditi-va pentru ca inafara se stiu mult mai multe info si personalul este mai specializat!
Numai Bine!
1
12-11-2008, ora 10:41
petronela-sonia
Nu este medic/terapeut
petronela-sonia
Ne-am gindit si la o internare in afara dar costa foarte mult si daca aici abia face fata familia tratamentului care desi se zice ca e gratis nu intotdeauna il gasesti, dar acolo... Cine sponsorizeaza boli psihice ? Cine nu s-ar trata in strainatate ? Cu toate acestea a vazut-o un medic din Franta. Spune ca la ei este practicata terapia prin munca. Sint de acord, dar nu foloseste la cazuri grave ci numai cind bolnavul poate munci. In orice caz astept de la un specialist raspunsul la intrebare familiei: cum poate preveni, prin administrarea carui medicament recaderile de tip anxios afectiv respingator, anume de a nu-si recunoaste familia ? Cu biserica si legatura cu forta divina, persoana in cauza este excesiv de credincioasa. Multumesc pentru timpul acordat.
1
18-12-2008, ora 17:40
MonaMD
Identitate neconfirmată
MonaMD
Draga Sonia, cei din familie ar trebui sa fie procupati intai si intai de confortul si calitatea vietii pacientei, nu de binele lor. Cred ca este chinuitor sa ai un copil bolnav, dar ceea ce se intampla cu pacienta in cauza poate avea mai multe interpretari. Cel mai bun tratament este psihoterapia, completata de medicamente, daca este nevoie. Trebuie incercat sa se discute calm cu ea, lasata sa-si spuna "pasul". Notiunea de "normal" e o notiune statistica, iar boala e considerata abatere de la normal. Problema e in definirea "normalului". Si inca ceva: nimeni nu poate fi excesiv de credincios. Credinta nu se poate cuantifica.parerea mea. Numai bine!
0
19-12-2008, ora 10:37
petronela-sonia
Nu este medic/terapeut
petronela-sonia
Ma asteptam la un sfat in domeniul medicamentatiei, afirmatiile dumneavoastra nu sunt binevenite. de unde stiti ca familia bolnavei este preocupata in primul rind de binele lor, de unde ati tras concluzia ca bolnava nu este lasata sa-si spuna pasul, de unde stiti ca nu se discuta calm ? Cind am cerut sfatul unui specialist in domeniu, am dorit sa aflu daca mai exista si alte medicamente noi aparute, tocmai pentru a ajuta familia in cauza care sufera pe toate planurile. In fine, aveti si dumneavoastra dreptate, credinta nu se poate cuantifica, am vrut sa spun ca este o fiinta credincioasa in adevaratul sens al cuvintului.
Si totusi, doresc un sfat de la un specialist adevarat. Daca sinteti specialist si mi-ati raspuns iar acesta este raspunsul dumneavoastra, va multumesc dar nu este ceea ce voiam sa aflu.
0
19-12-2008, ora 12:24
MonaMD
Identitate neconfirmată
MonaMD
Ma tem ca nu am stiut sa ma fac inteleasa. Am spus ca ar trebui sa faca psihoterapie, completata de medicamente. Medicamentele singure nu fac minuni. Si afirm asta din perspectiva unui om care stie foarte bine ce importante sunt credinta si dorinta pacientei de a se face bine. (Am avut o persoana apropiata care a "suferit" de aceasta afectiune.) Nu sunt psihiatru, dar sotul meu este psiholog, iar eu medic. Doar mi-am exprimat punctul de vedere. Sunt multe de spus pe aceasta tema. Un diagnostic psihiatric (cel adevarat) este foarte greu de pus si un specialist adevarat este greu de gasit. Iar medicamentul adecvat il poate recomanda un medic care vede pacientul, care discuta cu el. Numai acel medic poate hotari care este medicamentul potrivit pentru pacientul lui. Pe forum se pot obtine informatii de ordin general. Asa cum aspirina nu se poate administra la toata lumea, chiar pentru aceeasi afectiune, cu atat mai mult nu se pot administra medicamentele din sfera psihica, oricat de noi si de bune ar fi. Imi pare rau ca nici de aceasta data nu ti-am raspuns la intrebare. (Si mai cred ca un medic "adevarat" nici nu ar trebui sa-ti raspunda) Sper sa gasiti un specialist care sa va ofere solutia adecvata.
1
24-12-2008, ora 09:16
petronela-sonia
Nu este medic/terapeut
petronela-sonia
Din nou mi-ati scris si va multumesc. Persoana la care fac referire urmeaza si tratament medicamentos si psihoterapie. In fine, ar fi multe de discutat. Va doresc sarbatori fericite si impliniri !
1
24-12-2008, ora 11:18
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Dna Sonia, persoana despre care vb a folosit pana acum Abilify? Este un antipsihotic de generatia a 3-a care contine aripiprazol... Este cel mai bun posibil!

Numai Bine, multa sanatate si Sarbatori fericite!
1
29-12-2008, ora 09:13
petronela-sonia
Nu este medic/terapeut
petronela-sonia
Multumesc domnule Nick pentru sfaturile dumneavoastra. Nu a folosit Abilify, niciunul dintre medicii la care a tot mers familia nu i l-a prescris, dar au cunostinta despre acest medicament. (ma refer la familie). Va doresc un An Nou cu multe impliniri si sanatate !
1
11-02-2009, ora 12:32
petronela-sonia
Nu este medic/terapeut
petronela-sonia
Buna ziua domnule Nick. Revin la subiectul deschis cu dumneavoastra pe seama unei persoane dragi din familie. A folosit pina la urma si Abilify. Dupa Anul Nou cu nici un chip nu a mai vrut sa ia medicamente. S-au chinuit parintii cu ea sa i le administreze prin mincare, bautura, ma refer la ceaiuri, dar nu a mers. Si-a luat toate masurile, pina la urma refuza mincarea, isi facea singura cite un ceai. Ca psihic, comportament o luna de zile s-a simtit minunat. Nici ca ar fi zis cineva ca sufera de o boala atit de mizerabila. pina intr-o zi, in prag de seara, cind din senin a facut temperatura, a inceput sa delireze si de aici tot tacimul.. Din nou este in spital.. nu cunoaste pe nimeni, nu vrea nimic.. Intelegeti-ma, a fost o bolnava si este, de care chiar se ocupa toti cei din jurul ei.. Ma intreb cum reactioneaza cei care nu dispun de tratamente bune, care sint lasati de izbeliste...
1
11-02-2009, ora 16:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimata D-na Sonia,

Imi pare foarte rau de ceea ce i se intampla! Probabil s-a simtit minunat din cauza lui Abilify...va cred ca se ocupa toate persoanele din jurul dansei, asa este si normal...
Unde locuiesc eu, tot timpul ma intalnesc cu o femeie de vreo aproximativ 27 de ani. Sufera clar de schizofrenie paranoida, ea locuind mai mult pe strada. Nici nu va imaginati cum reactioneaza cand ma vede, eu fiind unul dintre putinele persoane care o ajuta financiar sau moral. Pur si simplu urla ca din gura de sarpe si incepe sa imi spune de nu stiu ce violator, incepe sa arate cu degetul catre nu stiu ce numar de pe cer, incepe sa delireze, acuza o anume directoare etc... este oribil, de multe ori am zis ca fac infarct de sperietura, pentru ca vine foarte calma pe la spate si cand ajunge in fata, tipa foarte rau de iti sare inima din piept. 99% din oameni o jignesc, o bruscheaza, ii adreseaza injurii etc. Imi este atat de mila de ea, dar nu am cum sa o ajut mai mult, pentru ca nu intelege ce i se intampla, cateodata devine si agresiva. As fi fost in stare sa ii cumpar un antipsihotic, dar nu are cine sa i-l administreze, ea nefiind in stare sa faca nimic logic, cel putin nu tot timpul.
V-am spus aceste amanunte pentru a va da seama ce se intampla cu cineva care sufera de schizofrenie si este lasat de izbeliste...

Sper ca medicii de la spitalul de psihiatrie, sa reuseasca sa ii administreze persoanei pe care dumneavoastra o indragiti, antipsihoticul cel mai eficient.
Sa dea Dumnezeu sa se faca bine atat dansa, cat si toate celelalte persoane care sufera de o tulburare psihica minora sau majora!

Dumnezeu sa va binecuvanteze cu tot ceea ce doriti! Numai Bine :)
1
13-02-2010, ora 19:09
petronela-sonia
Nu este medic/terapeut
petronela-sonia
Tratamentul care a adus-o complet la realitate este urmatorul: Leponex 400 mg pe zi, Rispolept Consta 15 mg, 1 injectie la doua saptamani, combinatii de diverse ceaiuri cu efect laxativ, purgativ, diuretic pentru eliminarea toxinelor, control la 3 luni, pentru ca la unele persoane are efecte adverse. Este suta la suta lucida. resterea in greutate este apanajul accestor medicamente dar ce e mai bine: slaba si cu halucinatii sau grasa si cu capul pe umeri? Poate si altii se inspira din aceasta schema de tratament, bineinteles cu acodrul medicului. Sanatate la toata lumea.
1
13-02-2010, ora 19:21
Remicade
Nu este medic/terapeut
Remicade
Schemele de tratament sint individualizate adica ce-i face bine lui Gheorghe nu-i va face bine obligatoriu lui Ion.
1
14-02-2010, ora 22:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
D-nă Petronela,

Mulţumim pentru informaţii, cu siguranţă vor fi de folos cuiva, dar doar ca măsură orientativă. Slavă Domnului că a ajuns pe linia de plutire a realităţii.
Toate cele bune şi multe binecuvântări.

Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
1
30-05-2010, ora 21:19
nina_c
Nu este medic/terapeut
nina_c
D-na Petronela, sa inteleg ca persoana despre care vb cu aceasta schema :Leponex, rispolept si ceaiuri s-a echilibrat? Sora mea sufera de aceasta cumplita boala si urmeaza Rispolept solutie, Lamotrix si Cepralex, dar s-a ingrasat ff mult si mai are iesiri necontrolate cand te astepti mai putin. Tare mult as dori sa gasesc alte medicamente pe care le voi discuta cu doctora care se ocupa de ea, sau daca stiti un alt medic de care sunteti f multumiti va rog sa-mi spuneti.
1
01-08-2010, ora 20:58
petronela-sonia
Nu este medic/terapeut
petronela-sonia
Rapuns pentru nina-c

Imi cer scuze, eu nu am mai intrat demult pe aceasta pagina iar dumneavoastra m-ati intrebat ceva.
Schema de tratament urmata de bolnava noastra este urmatoarea: Leponex 100 mg, doza care creste si descreste in functie de starea pacientei, niciodata sub 300 mg. De exemplu, daca aude voci, ea singura isi ia o pastila in plus. Actualmente, uitati doza de tratament: dimineata - 2 L, pranz, daca este cazul l L, seara 2 L (leponex). La l4 zile Rispolept Consta, acum de 37, 5 mg. Mai ia, daca simte ca are nevoie, cite o jumatate de xanax. Si ea este destul de grasuta dar nu asta ar fi problema ci bolile hepatice dezvoltate in timp de medicatie. Familia, la cererea ei i-a facut si sf.Maslu si ori de cite ori simte nevoia este adus un preot acasa. Are si ea momente de neplacere, pe care uneori le putem lua ca iesiri necontrolate, dar oameni suntem. Partea proasta, foarte proasta, este ca s-a cam izolat si nici cu psihoterapie nu a mers. Nu suporta zgomotele, televizorul, muzica ( f.putin accepta sa asculte din Vivaldi si Bethoven, dar cind are chef).Viata ii este extrem de linistita. Citeste foarte mult si mai croseteaza. Ce citeste? Carti vechi si religioase. Speram sa-si revina in timp desi suntem constienti ca niciodata nu va mai fi fata frumoasa, desteapta si extrem de politicoasa, de pe vremuri.
1
06-08-2010, ora 14:25
clara107
Nu este medic/terapeut
clara107
Am si eu nevoie urgenta de ajutor. Mama mea acum multi ani a fost diagnosticata cu psihoza discordanta.
A fost internata de cateva ori insa se parea ca isi revenea, oricum nici noi nu prea vorbeam cu ea despre boala ei si cum eram copii ne comportam ca si cum ar fi fost vindecata, ca si cum ar fi fost normala. Acum in ultimul timp simptomele au revenit.Are o privire tulbure, noaptea nu doarme sta in bucatarie si isi face cafea, nu doreste sa ia medicamentele sau sa mearga la medic, il acuza pe tata de anumite lucruri foare urate care nici macar nu sunt adevarate, sau isi aminteste lucruri din trecut pe care i le reproseaza tatalui meu. Sincer nu stiu ce sa mai fac!!!Am incercat de atatea ori sa vorbesc cu ea sa o fac sa inteleaga insa ea crede ca noi o consideram nebuna si nu constientizeaza boala ei. De asemenea nici noi nu stim cum sa ne comportam cu ea...Tata la acuzele ei se enerveaza si ii vorbeste urat, si chiar si eu si sora mea ne mai iesim din pepeni cateodata. Nu stiu ce sa mai fac pentru ca se cearta tot timpul. Va rog din suflet sa ma ajutati.
1
26-08-2010, ora 19:14
corina_mihai
Nu este medic/terapeut
corina_mihai
personal am fost diagnosticata cu o bola psihica.inainte de asta ascultam muzica in fiecare zi iar la televizor preferam filmele.in fine...a venit momentul negru si n/am mai suportat nici muzica nici televizor.am fost indemnata de medicul psihiatru sa ies in lumea ca altfel ma termin.am fost la diverse cursuri de calificare(nu mai eram in stare de facultate, pe care am intrerupt-o).la un moment dat am luat decizia sa intrerup tratamentul.dupa 6 7 luni eram in momentul de unde plecasem.momentul negru.numai ca aveam mai multi prieteni...am reinceput tratamentul...am gasit un serviciu prin mila cuiva.nu eram as in meseria respectiva.cand am auzit ca anul respectiv era ultimul in care puteam sa termin facultatea pe care o incepusem..la dubla specializare...m-am inscris la facultate.din cauza tratamentului cand aveam momente libere dormeam pe unde apucam..toata lumea radea...in fine..am terminat facultatea am luat niste examene si am un loc de munca bun.care e ideea care m-a facut sa intru pe acest forum.si sa spun.NICIODATA DAR NICIODATA cei din jurul meu nu si-au pus intrebarea...oare eu am avut vreun rol negativ in viata omului asta acum bolnav.ca si mai sus vai ai facut parte dintr-o familie cumsecade, care te-a sprijinit.sa va spun ceva...voi stati LANGA omul care ia tratament, niciodata nu luati tratament in locul lui, omul bolnav doarme noaptea in spital langa NEBUNI voi doar veniti in vizita cu banane o data pe zi, poate-fiind intr-o familie cumsecade-fata respectiva are anumite...sau multe restrictii...legate de sex...de iesiri in oras cu diverse persoane in diverse locuri...ii duceti la psihoterapie? omul respectiv iti spune hei ai putea sa faci asta si asta.SI?...te duci acasa si auzi aceleasi certuri, aceeasi ideologie in care ai crescut si care nu te-a tinut pe o linie...macar de plutire...
1
26-08-2010, ora 19:16
corina_mihai
Nu este medic/terapeut
corina_mihai
Va fi din nou persoana pe care o stiati...numai daca va avea un tratament bun si numai daca ii veti permite sa lupte pentru viata ei.impotriva voastra...
1
09-08-2018, ora 14:02
Denyi
Nu este medic/terapeut
Denyi
Toti avem boli...doar ca unii nu au fost la psihiatru. Daca mergi...sigur ai ceva
1
14-08-2018, ora 23:15
Alexander29
Nu este medic/terapeut
Alexander29
Eu am intalnit si oameni normali. De ex taicamiu. Are 56 de ani dar arata de 40 si face sport mananca sanatos in opinii e calculat. Acum mai nou sa apucat de cursuri de engleza cea ce e admirabil. Mi-as dori sa fiu ca el dar din pacate am un diagnostic. Dar in fine eu am alte avantaje.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Depresia produce alterări genetice opuse la femei față de bărbați
 • Metabolismul ca factor important în tulburarea depresivă majoră recurentă
 • Îmbătrânire celulară accelerată observată la indivizii cu depresie, asociată cu mortalitatea precoce
 • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
 •  
   
   
  Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
  Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.