Tuse foarte puternică

12-02-2019
Ignat Maria26719
Nu este medic/terapeut
Ignat Maria26719
Buna seara..acum cateva zile am început sa tușesc foarte puternic.. am încercat sa calmez tusea.administrând un sirop de pătlagină care in general îmi calma tusea și am observat ca de data aceasta nu a reușit sa o facă așa ca observând ca am căpătat și o oarecare durere in zona plămânilor am ales sa iau un puf de inhalator(ventolin)pe care îl administram și in perioada in care am avut pneumonie..după administrarea acestuia la câteva ore tusea s a oprit și nu a mai revenit..credeți ca poate fi vorba de o alergie aici?ce ma sfătuiți sa fac?
9 comentarii
0
14-02-2019, ora 14:27
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Tusea dumneavoastră era seacă sau productivă? Dacă eliminați ceva, ce culoare avea (albicioasă, gălbuie, alte culori)? Durerea toracică era difuză sau localizată? Avea caracter de arsură, înțepătură, junghi? Ați avut febră sau frisoane? Alte simptome aveți? Poate fi o simplă infecție respiratorie, o viroză, dar trebuie să mergeți la medicul de familie sau la un pneumolog ca să vă consulte și dacă este nevoie să vă dea un tratament adecvat. Sper să vă fie util ce v-am spus și aștept să-mi răspundeți. O zi liniștită!
0
17-02-2019, ora 18:57
Ignat Maria26719
Nu este medic/terapeut
Ignat Maria26719
In general tusea este productiva și elimin mucus gălbui..este localizata..in general se simte ca un junghi..frisoane..pot spune a am dar febra nu..Va mulțumesc frumos pentru raspuns.iar uneori nu pot casca și respira complet
0
17-02-2019, ora 20:02
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Tuse cu expectorație mucopurulentă, junghi toracic și frisoane pot indica o pneumonie, de aceea vă recomand să mergeți la medicul de familie pentru consult și dacă e nevoie trimitere la un pneumolog pentru investigații suplimentare (radiografie toracică) și tratament. Respirația superficială (incompletă) este din cauza durerii? Nu este neapărat pneumonie, dar e bine să mergeți la consult ca să o excludeți și să stați liniștită. Dacă mai aveți întrebări, aștept să-mi scrieți. O seară binecuvântată!
0
17-02-2019, ora 20:55
Ignat Maria26719
Nu este medic/terapeut
Ignat Maria26719
Am fost diagnosticata cu pneumonie interstitiala in luna Ianuarie..chiar la început și am urmat un tratament cu ventolin, aerius, kafetin și zinat(la prescrierea medicului bineînțeles) și după 2 săptămâni am mers la un control la un medic pneumolog specialist si acesta ma asigurat ca totul este vindecat..
0
21-02-2019, ora 23:24
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Dacă simptomele persistă, vă recomand să mergeți din nou la pneumolog pentru consult și eventual repetarea radiografiei. O seară liniștită!
0
23-02-2019, ora 09:43
Danox
Nu este medic/terapeut
Danox
Buna ziua am si eu o problema am fost 5zile foarte racit nu am putut merge la munca doctori de aici de unde locuiesc eu suedia mai exact me.au dat un sirop de tuse si alvedon sa iau de febra meau zis corpul trebuie sa lupte singur... mda 3 zile nonstop zi noapte febra mare frisoane alvedon la4ore max 2 ca 1 nu avea efect in fine am ramas cu o tuse puternica care se duce si ea dar din cauza tusei me.a aparut o durere in zona ficatului cand tusesc durerea ma pune jos dar doar cand incordez muschi abdominali acum sa am ficatul marit sau nu stiu va rog daca aveti vrun remediu. Va multumesc o zi minunata
0
05-03-2019, ora 14:30
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Alvedonul are ca substanță activă paracetamolul, care are ca si efecte adverse rare insuficiența hepatică acută. De aceea vă recomand să vă verificați funcția hepatică (TGP, TGO, proteine totale) și puteți face și o ecografie abdominală. Dacă tusea este seacă, fără expectorație, puteți lua un medicament pe bază de codeină, întrebați la farmacie ce au. Dacă mai aveți întrebări sau apar alte simptome, vă rog să-mi scrieți. O zi liniștită!
0
28-04-2019, ora 05:56
Nico77
Nu este medic/terapeut
Nico77
Buna ziua! Sunt femeie si am 41 de ani. Am o tuse pana la stare de voma care nu imi da pace si un harait in piept. Medicul de familie mi-a spus ca am o laringotraheita. Mi-a dat Zinat si nu s-a schimbat nimic. Uneori cand tusesc am o secretie (nu imi dau seama ce culoare este, pentru ca o înghit in timpul crizelor de tuse), alteori tusea e uscata. Stiu ca ar trebui sa ma duc la pneumologie, dar e perioada sarbatorilor si nu gasesc pe nimeni.
0
30-04-2019, ora 17:43
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! Dacă tusea este principalul simptom și secreția este săracă încercați combinația Koflet sirop cu Septilin comprimate de la Himalaya. Puteți asocia și Astha15 comprimate pentru refacerea și buna funcționare a mucoasei respiratorii. O alternativă este Ultracod, este pe bază de codeină și vă va ameliora tusea. Dacă după acest tratament tusea nu dispare, apar alte simptome sau vă simțiți mai rău mergeți la pneumologie cât mai repede. O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.