Tuse cronica

25-10-2020
cfalina
Nu este medic/terapeut
cfalina
Bună ziua !
De aproximativ o lună soțul meu are crize de tuse productivă care se accentuează noaptea. Tuseste pana vomita, tusea este una productiva cu eliminare de mucus în cantități destul de mari, până nu scuipa nu se opreste din tuse iar dupa 2 minute începe iarasi. În contextul pandemiei dr de familie nu a vrut să-l primească cum a auzit la telefon ca tuseste ia închis telefonul spunandui sa sune la dsp.
Am luat legatura cu un medic pneumolog care la primit, ia dat tratament cu augmentin, ventolin, montelukast si bronhipret si aerosoli cu fluimucil Nu a facut febra sau alte simptome. A urmat tratamentul, a facut si o radiografie pulmonara care dupa spusele medicului a iesit foarte bine, la control dupa terminarea tratamentului simptomele s-au mai ameliorat dar nu a trecut de tot, ia spus sa continuie cu bronhipret si erdomed 14 zile. Diagnosticul pus a fost : bronsita acutizata in obs cu astm bronsic si pneumonie interstitiala.
Cum a început sa ia erdomed iarăși au aparut crizele de tuse.
Nu mai știu unde sa îl trimit și ce analize sa mai facă.
Mă gandeam la un test de spirometrie, o analiză de sputa? Ar fi bine sa mearga si la orl, mentionez ca el tot timpul avea probleme cu gatul, niciodata nu bea rece sau nu mănâncă înghețata pt ca îl ia tusea si gatul. Ieri, în disperare nu dormise toata noaptea a tusit întruna i-am facut aerosol cu dexometazona, a fost singurul lucru care la calmat si la lasat sa doarma 3 ore fara sa tuseasca.
Vă rog sa i-mi dati un sfat, nu mai stiu unde sa il trimit
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: