Tuse seaca peste 6 sapt, Ce sa mai fac? | Forumul Medical ROmedic

Tuse seaca peste 6 sapt, Ce sa mai fac?

18-03-2020
marina nicolae
Nu este medic/terapeut
marina nicolae
La inceputul lui februarie, m-am trezit cu gripa/viroza : febra f mare, oboseala, dureri de cap in frunte si ochi, lipsa pofta mancare, ameteli, dureri in gat, , raguseala, nas infundat. Medic de familie - tratament - combate febra, vit, C, ceai, miere, compot, etc
In 3 zile febra care era 40, a scazut, dar a aparut o tuse seaca numai ziua, f violenta non-stop, care nu imi dadea voie sa vorbesc, sa mananc, Tuseam de simteam ca imi crapa capul, pana la epuizare.
Examen radiologic = bronsita
ex. sputa = negativ
Tratament simptomatic - siropel, faringosept,
Am mers la ORL - amigdalita acuta, traheobronsita, rinita alergicTratament 10 zile amoxacilina 3/ la 8 ore,
7 zile erdomed - 2/zi


Am inceput sa rup ceva incolor si mi-a cam trecut tusea.pentru 3-4 zile. Azi tusesc iar mai mult din gat simt. Sunt peste 6 sapt, Ce sa mai fac?Poate primesc un sfat. Multumesc.
5 comentarii
0
19-03-2020, ora 16:09
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! V-am răspuns la mesajul trimis în privat.
0
19-03-2020, ora 18:19
marina nicolae
Nu este medic/terapeut
marina nicolae
Multumesc mult.
Am mare frica de astm sau ceva alergic. Nu fac febra, Am fost ieri un pic afara 10 min cu masca si seara am tusit rau..Poate o sa fie bine.
0
16-04-2020, ora 10:04
ACNS
Nu este medic/terapeut
ACNS
Și eu de 12 zile am o tuse seaca, care uneori se pornește și când vorbesc, a apărut odata cu folosirea dezinfectantilor, dar înainte m a durut și în spate lângă coloana, nu am alte simptome, mi e frica ca am citit de emfizem și pneumotorax, ce sa fac nu reușesc sa ma calmez, important ca lucram de acasă și vorbit f mult la, telefon și inițiat am avut senzația din gat acum 3 săptămâni.
0
06-05-2020, ora 12:33
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! Poate fi o simplă iritație a mucoasei căilor respiratorii de la substanțele dezinfectante care să fi determinat această tuse seacă iritativă, mai ales că nu există alte simptome. Dacă tusea devine productivă sau apar simptome noi ar trebui să mergeți la consult la pneumologie. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi liniștită!
0
13-06-2020, ora 12:01
ACNS
Nu este medic/terapeut
ACNS
Mulțumesc de răspuns, va mai întreb e posibil ca de la tuse sau faptul ca mi am curățat gatul în exces deoarece am o secreție care ma îneacă sa mi fi rănit faringe laringe căci ma ustura într o parte pe dreapta și am avut perioade când zilnic continuu dedeam afara aceste secreții lipicioase. Sunt operata de colecist și în 5 ani am făcut reflux gastroesof iar în perioada asta de pandemie de frica s a accentuat și vomam suc gastric și biliar, deși țin regim pt ca nu pot manca. Aceste refluxuri mi au rănit ceva în gat și mi e ff frica de ceva grav, am dezvoltat anxietate de panica. Am fost la orl dat controlul a fost doar vizual fiind la sfârșitul lunii mai și neavând voie control mai amănunțit. Acum am o programare pe 19 iunie. Dacă mi ați răspunde, va mulțumesc din suflet sunt atât de speriata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  •