Tuse seacă de 3 săptămâni doar dimineața și seara

14-04-2020
Crăciun Corina
Nu este medic/terapeut
Crăciun Corina
Bună dimineața vă rog cine mă poate ajuta cu un răspuns și ce să iau pentru aceasta problemă, am o tuse de3 săptămâni este seacă și fff rar productivă, am episoade de tuse doar dimineața când mă trezesc și seara în rest în timpul zilei nu tușesc și mă doare și în spate în zona plămânilor, am vorbit cu doamna doctor de familie și mi a recomandat agumentin 7 zile, de tuse nimic și nimic, vă rog ajutați-mă îmi este și frică mai ales că este acest covit 19 și nu mă pot duce nicăieri mai ales că pleci cu o boala în spital și vi cu zece țin să precizez nu am avut temperatura, dureri de gât etc, doar acesta tuse și durerea de spate,. Ce poate fi??? Nu am luat contact cu nimeni eu stau la țară sunt casnică stau cu fetița mea acasă, tot îmi este frică la ce vad pe la TV, ce pot lua pentru acesta tuse vă rog un răspuns. Mulțumesc și o zi binecuvântată..
5 comentarii
0
21-04-2020, ora 17:05
Crăciun Corina
Nu este medic/terapeut
Crăciun Corina
Nimeni nu mă poate ajuta cu un răspuns??
0
05-05-2020, ora 15:35
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Augumentin? De ce va recomandat antibiotic pentru problema dumneavoastră nu înțeleg, nu va ajuta cu absolut nimic. In fine, e posibil sa aveti reflux gastroesofagian, boala de reflux in somn irita esofagul și de acolo și tusea, dar din câte știu eu, boala de reflux nu explica durerea in spate. Asta e doar o teorie, eu va recomand sa vizitați medicul de familie și sa va de-a o trimitere la orl sa verifice gâtul și pe urma o trimitere la gastrologie pentru ca acolo cred ca se rezolva problema dumneavoastră. Totuși pana ajungeți la medic, evitați produsele acre, sucurile acidulate, murături, produse foarte condimentate, nu faceți abuz de cafea, deoarece și cofeina poate produce acid la stomac și încercați sa mâncați de mai multe ori pe zii 5-6 ori pe zi dar in cantități mult mai mici și ultima masa sa o luați înainte cu 2-3 ore de-a va pune la somn. Cred ca v-ar ajuta puțin dacă v-ați ridica perna cu 10 cm mai sus și seara înainte sa va puneți in pat puteți mânca câțiva biscuiți simpli, fără crema deoarece reduc aciditatea.
0
05-05-2020, ora 16:47
Crăciun Corina
Nu este medic/terapeut
Crăciun Corina
Mersi mult pentru răspuns, între timp am făcut și o radiografie pulmonară deoarece îmi era frică să nu am ceva grav rezultatul fiind următorul :Accentuarea desenului interstiţial peribronhovascular bilateral cord în limite normale. Mare lucru nu înțeleg ce este, dacă este ceva grav, și ce trebuie făcut, ?La pneumologie nu mă pot duce deocamdată am biletul luat dar în Buzău este un cartier în carantină din cauza covit 19, și sincer îmi este frică să mă duc acum, am zis să mai amân.. Help un răspuns
0
05-05-2020, ora 18:03
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Din păcate cu asta nu va pot ajuta și ținând cont ca pe forum pare sa fie doar un medic de la Pneumologie, nu știu dacă o sa primiți prea curând un răspuns...
0
06-05-2020, ora 12:49
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! Desen accentuat poate indica o pneumonie interstițială, poate fi de la expunere profesională, fumat, și alte boli pulmonare interstițiale. Trebuie să fiți consultată de un pneumolog, plus analize de sânge, eventual spitomerie sau dacă este cazul CT toracic. Nu este ceva specific și poate să nu reprezinte nimic acea accentuare a desenului pulmonar. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: