tuse seaca de doua luni

17-07-2012
cimpeanu maria
Nu este medic/terapeut
cimpeanu maria
acum doua luni am racit si de atunci am ramas cu o tuse seaca.intre timp am acumulat si alte simptome.cand inspir simt aer rece in piept, mirosurile mi se par intepatoare, daca patrund intr-o zona cu aer conditionat tusesc. nu pot sa beau sau sa mananc nimic rece.am fost la orl, la plamani, am facut si radiografie.am luat zeci de medicamente si inhalatoare, am facut aerosol cu dexametazona, ser fiziologic si gentamicina si tot nu scap de tuse.dimineata cand ma trezesc parca am ceva in gat.ce as putea face sa revin la normal?
3 comentarii
0
22-07-2012, ora 16:02
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua. Dupa o infectie respiratorie cateodata tusea poate se persiste cateva luni (spuneti ca este de doua luni). Mai poate sa existe tuse si din alte cauze, care pot sa coexiste cu tusea post-infectioasa (reflux gastroesofagian - daca simtiti gust acru in gura, sau arsuri in piept; sinuzita cronica). Puteti lua antitusive (Paxeladine, sau codeina pe o perioada de cateva zile). Daca tusea este severa, puteti face teste functionale respiratorii (spirometrie), ar putea fi o reactivitatea bronsica dupa infectie (ca un fel de "astm temporar"), care poate sa raspunda la spray cu bronhodilatatoare (Ventolin).

Numai bine!
0
25-07-2012, ora 19:28
cimpeanu maria
Nu este medic/terapeut
cimpeanu maria
astazi amfost la gastoenterolog si mi-a facut endoscopie.am reflux gastroesofagian, esofagita, darmica si hernie hiatala.dupa ce i-amspus simptomele, mi-a dat nexium timp deo luna si a zis ca daca tusea persista si simptomele cu rece sa ma duc la un pneumolog.eu am facut siprobele respiratorii si au fost ok. nu stiu ce sa mai zic.
0
25-07-2012, ora 19:29
cimpeanu maria
Nu este medic/terapeut
cimpeanu maria
scuze pentru scris, nu prea merge tastatura
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: