Tuse seaca in functie de anotimp

03-03-2019
Alina11i
Nu este medic/terapeut
Alina11i
De aproximativ 2 ani atunci cand vine primavara, dar mai ales vara, am tuse seaca ce porneste de la senzatia de gadilat pe gat. Uneori cand tusesc sau cand trag aer in piept simt ca un nod in gat si simt nevoia sa trag mai mult aer. Ce poate fi? Ma gandesc ca daca apare in anumite anoptimuri e legat de alergie? Poate fi vorba de astm? Nu am respiratie suieratoare si nici nu expectorez nimic. Doar tuse seaca.
Mentionez ca acum mai multi ani am fost diagnosticata cu rinita la control ORL si am si reflux gastroesofagian.
4 comentarii
0
15-03-2019, ora 15:23
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Și patologia dumneavoastră digestivă (boala de reflux gastroesofagian) poate fi responsabilă de tusea seacă, prin iritarea căilor aeriene. Apariția sezonieră (primăvara, toamna) poate fi asociată cu astmul bronșic, pentru asta este nevoie de spirometrie, teste de provocare bronșică pentru a putea confirma acest diagnostic. Mai aveți și alte simptome? Dacă mai aveți nevoie de informații aștept să-mi scrieți. O zi liniștită!
0
15-03-2019, ora 16:06
Alina11i
Nu este medic/terapeut
Alina11i
Buna ziua. Da mai am aceste simptome. La analiza de sange ige nu mi-a iesit nimic legat de alergie. Ar putea fi vorba de astm chiar daca in sange nu apare alergie sau nu are legatura una cu alta?
0
15-03-2019, ora 16:48
Alina11i
Nu este medic/terapeut
Alina11i
Alte simptome nu mai am***
0
17-03-2019, ora 19:38
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Cum am spus, diagnosticul de astm se pune prin spirometrie și teste de provocare bronșică, există și forme de astm non-alergic. Dar și patologia digestivă poate fi o cauză, prin urmare ar trebui să faceți investigații în aceste 2 domenii. O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: