umflata dupa extractie

05-12-2011
anamarianastase
Nu este medic/terapeut
anamarianastase
Sa va explic pe larg problema mea: in urma cu aprox. 12 ani, am pus o plomba unei masele definitve. In timp, mentionez ca in prezent am 24 de ani, aceasta masea s-a rupt, am neglijat-o. I a cazut plomba, am ramas doar cu niste cioturi.
Joi seara, s-a umflat, nu foarte tare, insa am avut dureri groaznice, care cedau doar cu ketorol ori algocamin fiola.
De vineri seara am inceput un tratament cu amoxicilina. In shimb sambata dupa amiaza, nu am mai suportat durerile si m am prezentat la dentist. I am spus ca luasem deja 4 pastile de amoxicilina, deci eram sub efectul antibioticului. Maseaua era usor umflata si aveam dureri. Dentistul mi a spus ca trebuie scoase acele cioturi si practic mi a facut extractie, desi era infectata gingia. Mi a scos toate cioturile, m a cusut si am plecat acasa. Mi a spus sa continui tratamentul cu amoxicilina si daca am dureri mari sa iau un chetonal forte. M a dus acasa, am suportat usor durerea fiindca eram inca anesteziata, sangerarea s-a oprit f repede. In schimb a doua zi, m am trezit f umflata si daca pun mana pe obraz este ca o barna f tare. Durerea nu e groaznica, nu e ca inainte de extractie. L am sunat pe dentist si mi a spus ca e normal, ca am suferit prin extractie o trauma la niveluilor gingiilor si e normal sa se umfle si mi a spus sa inchei tratamentul cu amoxicilina si sa iau augmentin 2 /zi.
Au trecut 2 zile de la extractie si eu sunt in continuare umflata. Este normal? Augumentin am luat pana acum 2 pastile, urmeaza sa mai iau diseara la 21:00. durerea este suportabila, nu am mai luat niciun calmant fiindca nu e insuportabil, in schimb daca zambesc, vorbesc, etc simt o jena si falca e destul de umflata. Dati mi un sfat va rog. In cat timp ar trebui sa se vindece rana ?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul