Umflatura calcai
Sotul meu, in varsta de 55 de ani, de 2 zile, are o umflatura a osului calcaiului, la piciorul stang, care il deranjeaza la mers si dureri foarte mari. Are 1.81m, 86kg, nu fumeaza. Aceasta umflatura este ca si cum osul ar fi crescut in dimensiune. Care ar putea fi cauzele si ce am putea face pentru a-i diminua durerea?
1 comentarii
Buna ziua!
De cele mai multe ori este vorba despre o tendinopatie de supra-sarcina, adica tendonul incepe sa sufere din cauza supra-solicitarii lui indelungate, mai ales prin supra-ponderabilitate (acum are 15 kg in plus) si efort excesiv.
Nu exista absolut nici o solutie viabila in afara scaderii ponderale si a reducerii drastice a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos), care permite tendonului sa fie mai putin solicitat mecanic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
De cele mai multe ori este vorba despre o tendinopatie de supra-sarcina, adica tendonul incepe sa sufere din cauza supra-solicitarii lui indelungate, mai ales prin supra-ponderabilitate (acum are 15 kg in plus) si efort excesiv.
Nu exista absolut nici o solutie viabila in afara scaderii ponderale si a reducerii drastice a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos), care permite tendonului sa fie mai putin solicitat mecanic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4lovitura serioasa la calcaie
- 4dureri de calcai dimineata
- 2calcaie ingrosate
- 41fractura bimaleolara de tip C
- 33De aproximativ o saptamina am o durere persistenta la calcaii
- 4un fel de cosuri tari care ma dor in timpul mersului.. ce ar putea fi?
- 4Intrebare despre picior, va rog ajutor
- 5baiat de 12 ani are dureri la calcaiul drept, durerea urcand in sus
- 10dureri de calcaie
- 4Apofizita calcaneana
- 4Operatie la calcai cu placuta si suruburi
- 0Escara in zona calcaiului
- 1amorteala si raceala calcaielor
- 7durere de calcai la copil de 10 ani
- 10durere calcai la piciorul in ghips
- 1durerile de calcii la copil de 8 ani care face inot...
- 3Problema calcai.
- 2Pe timpul noptii simt mancarimi sau furnicaturi in calcaiul piciorului stang
- 2Durere călcâi drept
Mai multe informații despre: calcaiul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: