Umflatura rigida deasupra calcaiului

06-03-2017
Cornelia M.
Nu este medic/terapeut
Cornelia M.
Buna ziua!

Acum o luna am observat o umflatura destul de mare deasupra calcaiului. Se simte ca si oul piciorului, ca si cum ar fi os. Nu doare, dar uneori este violet inchis si arata foarte inestetic. Nu si-a modificat dimensiunile sau forma pana acum, insa incep sa ma ingrijorez pentru ca nu dispare. Nu m-am lovit dar m-a ros foarte rau un pantof acum 3 luni doar ca rana era in zona de desupra, nu unde este acum umflatura. Ce as putea sa fac ca sa dispara? Am avut acum 2 ani ceva similar pe dosul palmei, dar era foarte mica si nu avea culoare specifica si a disparul dupa o vreme de la sine.

Multumesc anticipat!
2 comentarii
0
06-03-2017, ora 21:21
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara

Este probabil cauzata de leziunea generata de pantofi. Rana s-a vondecat, dar presiunea pe radacina de insertie a tendonului achilian a generat aceasta reactie inflamatorie (probabil si microhemoragie, daca ne gandim la schimbarea de culoare).
Igiena piciorului este esentiala pentru a evita infectarea acestei "umflaturi".
Este bine sa mergeti la un medic ortoped, care, dincolo de consultul local, va va indica daca e nevoie si de alte investigatii (radiografie sau altceva). Purtati intre timp papuci sau saboti, sosete subtiri din bumbac, evitati orice incaltaminte care "calca" pe leziunea respectiva.
Puteti folosi un anti-inflamator usor general si sub forma de unguent local pentru cateva zile, pana va prezentati la medic.
Neglijarea si agravarea acestei leziuni va poate impiedica sa va incaltati normal pentru multa vreme, sau chiar sa va aduca la necesitatea unei interventii chirurgicale.
Cu stima
SL UNiv. DR. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
06-03-2017, ora 23:12
Cornelia M.
Nu este medic/terapeut
Cornelia M.
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul corect al călcâielor crăpate
  •