Un sfat, va rog: i s-a spus ca are un chist pancreatic

26-02-2009
Anck
Nu este medic/terapeut
Anck
Buna.

In urma unei ecografii si apoi a unei tomografii, mamei mele i s-a recomandat consultarea unui chirurg toracic. In urma celor doua proceduri de mai sus i s-a spus ca are un chist pancreatic (formatiune chistica de cap de pancreas, cu o imagine lipogena relative omogena, mai putin bine delimitată, 28/24 mm, cu pereti proprii subtiri 2-3mm).
Mentionez ca a scazut foarte mult in greutate in ultimele luni si ca are dureri de spate foarte frecvente.

Este cazul sa ne ingrijoram foarte tare? Vom ajunge foarte curand si la chirurg, insa pana atunci sunt putin speriata si as dori sa stiu ce poate fi acel chist si daca exista posibilitatea de a fi cancer. Va multumesc.
4 comentarii
0
26-02-2009, ora 17:58
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
in principiu "chist" e o formatiune cu aspect de bula, cu o coaja groasa si un continut de obicei lichid.Astea nu sint canceroase.Daca se folosea termenul "formatiune tumorala" abia atunci era suspans.
E important pentru acel chist daca ramine constant ca volum sau nu.Daca creste.avind in vedere pozitia, e pericol sa apese pe caile biliare si sa genereze un icte r mecanic
0
04-03-2009, ora 23:42
Anck
Nu este medic/terapeut
Anck
Va multumesc din suflet pentru raspuns. Sincer eram f speriata pentru ca simptomele ei corespund cu cele ale cancerului pancreatic. :( Probabil ca depinde de la caz la caz. Domnul doctor a decis internarea pentru teste amanuntite, asa ca vom afla despre ce e vorba. Multumesc inca o data.
0
28-04-2009, ora 13:08
roxanas
Nu este medic/terapeut
roxanas
Buna! Iti recomand o vizita la domnul conf. Mihnea Ionescu, chirurgie generala, Spit. Fundeni. Este specialist in probleme ale pancreasului. M-a operat si pe mine iar rezultatele au fost foarte bune.
Succes si sanatate!
0
04-02-2023, ora 21:32
LIVIA BARBU
Nu este medic/terapeut
LIVIA BARBU
Buna ziua, as dori sa stiu cum va simtiti acum dupa 14 ani de la operatie? Eu sunt in faza de asteptare a analizei de biopsie si am mari emotii. Sanatate multa va doresc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.