Urechi infundate, nas uscat, tempanoscleroza s.a.m.d.

20-06-2021
Suni
Nu este medic/terapeut
Suni
Buna ziua! Voi incerca sa fiu cat mai cuprinzator in ceea ce voi descrie.

Pentru inceput mentionez ca pana la 11 ani am suferit de otite medii in mod repetat, pana mi-au fost inlaturate glandele.

Totul a inceput acum 5 ani. Am avut otita medie cu ruptura de timpan pe stanga si sinuzita acuta din cauza unei raceli netratate corespunzator. Tratamentul a fost urmatorul:mi s-a efectuat o acupunctura pe partea stanga pentru a elimina secretiile acumulate/blocate, apoi tratament medicamentos ( picaturi nazale, in ureche si ceva ce nu imi mai amintesc).

Dupa 2 saptamani de dupa ce am fost despitalizat, sinusurile (cred eu) s-au inflamat deoarece am pierdut putin din miros si respiram mai greu. Am ignorat aceste simptome atunci fiindca nu ma afectau tare.

Dupa un an si cateva luni am inceput sa simt o usoara durere in urechea stanga in timp ce calatoream cu masina. In doar cateva luni situatia s-a inrautatit. Deja cand eram pe drum imi puneam o casca sau ceva in ureche ca altfel nu puteam.

Am facut o consultatie ORL si tot ce am aflat atunci e ca am tempanoscleroza in ambele urehi si ca pe partea stanga timpanul si-a pierdut un strat.

Am fost nevoit peste jumate de an sa interpind 2 calatorii cu avionul (dus-intors). Am facut alta consultatie ORL si mi s-a prescris Sinupret, picaturi nazale si antihistamine. Calatoria a fost un dezastru, trompele s-au blocat complet si singurul mod in care am reusit sa le deschid a fost manual( dischiderea larg a gurii in mod repetat, 2 sticle de apa din care am baut cat am putut pentru hidratare si desfundare). In cele din urma s-au blocat atat de tare ca am fost nevoit sa imping aer in trompe acoperindu-mi gura si nasul. Dupa o luna, facand a doua calatorie, nu a mai fost la fel. Nu a mai mers nici impinsul aerului, nimic. Am stat 3 zile cu o durere enorma in urchea stanga si plus la asta simteam cum aveam lichidul de otita in interior si imi era frica si de o infectie. Dupa cateva saptamani m-am recuperat, sau mai bine spus am reusit sa imi deschid complet trompele pentru cateva minute ca sa se aereseasca urechea.

Tin sa mentionez ca am facut o consultatie ORL imediat dupa a doua calatorie si domnu mi-a spus numai ca am timpanul supt pe interior, mi-a facut o radiografie a sinusurilor si nu a vazut nimic. El a presupus ca e o disfunctie a trompei eustachiene pe stanga ( insa si urechea stanga devine destul de infundata uneori la fel ca si cea stanga si atunci cand nasul se intampla sa fie curat si aerul sa intre bine, ambele urechi se desfunda in mod normal). Ei bine, la cateva luni dupa am facut o alta consultatie. Doamna a spus ca am tempanoscleroza numai pe stanga nu si pe dreapta si ca am cornitele nazale mari ( plus o deviatie de sept pe stanga, insa am fost asigurat ca nu prezinta o mare problema). Aceasta m-a diagnosticat cu rinita alergica acuta.

Am urmat un tratament de 2 saptamani si m-a ajutat ceva doar cat timp l-am luat. Dupa inapoi la aceleasi simptome.

Din acel punct totul a devenit un chin mai mare. Am inceput sa devin sensibil la orice schimb mic de presiune atmosferica. Daca inchide cineva o usa prin casa pot sa determin si directia fara sa intorc capul. Cand ploua sau cand e vant durerea e mai amplificata. Si tot ce fac e sa stau toata ziua si cand simt ca durerea e mai mare efectuez tehnica de deschidere a gurii in mod repetat pana ce simt ca a intrat ceva aer "nou"in ureche.

Am gasit un spray care intr-un oarecare mod retrage cornitele nazale si l-am folosit pentru calatorii. Numai ca acesta mi-a uscat mucoasa nazala si mai tare.

In cele din urma am facut ultima consultatie de pana acum. Am fost diagnosticat cu rinita alergica cronica si mi s-a prescris un tratament simplu : pt 1 luna- unguent nazal cu vitamina A si menta, si pt 6 luni : antihistamine capsule si sub forma de spray nazal ( local). Am efectuat acest tratament fara sa interpind vreo calatorie in toate aceste 6 luni. Pot sa spun ca doar cu 7-10% m-a ajutat cu simptomele.

Deja nu mai pot, nu mai pot calatori, nu mai pot face nimic din cauza acestei probleme, imi afecteaza toata viata personala si viitorul. Nu mai stiu ce sa fac, cu cine deja sa ma mai consult si apelez la cine pot.

Va multumesc pentru rabdare si timpul oferit!
5 comentarii
0
20-06-2021, ora 17:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Consult la Gastrologie. Cu investigații serioase în privința unu helicobacter pilori
În privința unei Hernii hiatale
Din practica pot sa afirm ca toate inflamațiile pe mucoasele nasale. Faringiene. Au ca și cauza Alimentația incorecta și refluxul gastro esofagian.
2. Rinitele alergice. Mucusul din gat. Oițele serioase au ca și cauza intoleranta la anumite alimente. Gen Producătoare Mucus sau Alimente Alergene
3.nici un tratament local. Nas. Gat. Urechi. Nu da rezultat dacă nu se tratează și Cauza din abdomen. Dacă nu se schimba radical stilul alimentar
0
01-07-2021, ora 16:38
Suni
Nu este medic/terapeut
Suni
Buna ziua. In urma unei consultatii gastrologice cu ecografie si efectuarea unor testari la sange, am iesit cu toate fiind bune. Nivelul de anticorpi helicobacteri e normal si refluxul gastro esofagian nu prezinta o problema pt mine, numai in cazul in care beau sucuri cidrice. Alimente producatoare de mucus nu consum aproape deloc si asa ca ma intorc iarasi la nimic.
0
01-07-2021, ora 17:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Sa vedem
Descrie ce ai consumat seara la cina
Ce ai mai consumat după cina
Tot lichide. Mâncare. Fructe. Dukciuri
Câteva zile.. De la 17.00.. Pana la cukcare
0
01-07-2021, ora 18:02
Suni
Nu este medic/terapeut
Suni
Pentru cina consum de obicei orez fiert cu piept de pui/curcan; piure de cartofi(care stiu ca poate explica producerea de mucus, dar il consum de 2 ori pe saptamana) cu piept de pui/curcan; nu consum produse fainoase aproape deloc la fel ca si in cazul produselor lactate; salate usoare. Peste consum foarte rar. Folosesc ulei de masline in tot ce gatesc. Din dulciuri pot sa mananc numai o inghetata de suc, adica fara lapte, ciocolata s.a.m.d. Si nu mananc nimic cu 2 ore inainte de culcare.

In urma primului raspuns pe care mi la-ti oferit am incercat sa tin o dieta pt reducerea aciditatii gastrice si pt evitarea producerii de mucus timp de o saptamana si nu a dat rezultate in ce tine de mucoasa nazala inflamata.
0
01-07-2021, ora 19:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Faci radiografii dentare
Uneori infecțiile dentare ascunse întrețin Inflamatia în zona
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urechi înfundate
  •