urechi infundate ! Poate fi tensiune?

06-05-2011
Cristian-Alexandru06
Nu este medic/terapeut
Cristian-Alexandru06
Va salut,

De ceva zile am urechile infundate tot timpul, chiar si in repaus. Ieri a fost stanga, acum e dreapta si daca merg pe strada sau la efort prelungit sunt amandoua. Simt o presiune si pe obraz sub ele si in jurul lor.
Intrebarea mea este de la ce poate fi? Mi-am masurat tensiunea arteriala cu tensiometrul meu digital si imi afiseaza valori de 11 cu 9, 12 cu 9. Am masurat si cu altul la interval de 20 de minute si aveam 14 cu 9.
Nici macar nu stiu daca e cazul sa-mi masor tensiunea, am auzit doar din "popor"ca la urechi infundate, e tensiunea de vina,
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
7 comentarii
0
06-05-2011, ora 15:22
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,

urechi infundate POTI AVEA si de la tensiunea prea mare sau prea mica.

NU te increde in tensiometrul tau, digital...

Mergi la un medic..atunci cand ai aceste simptome...si verifica-ti tensiunea.

Sanatate si O zi faina.
0
06-05-2011, ora 19:20
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Buna ziua.
Nu numai din cauza TA poti avea aenzatia de urechi infundate, Acelasi lucru se poate intampla si din cauza spondilozei sau a circulatiei sangvine deficitare. O tensiune care oscileaza intre 11 si 14 /9 nu va da, , vajiala". iar in cazul in care ar fi fost de la tensiune nu era singurul simtom ( nu le spun pe celelalte ca sa nu le induc). Oricum, trebuie facuta o vizita la medicul de familie cu atat mai mult cu cat nu ai precizat varsta, ocupatia deci implicit stresul si alte probleme colaterale.
sanatate.
0
06-05-2011, ora 21:03
Cristian-Alexandru06
Nu este medic/terapeut
Cristian-Alexandru06
Va multumesc. DA, imi cer scuze, am 27 de ani, si am spondiloza cervicala. Lucrez la birou mare parte a timpului. Stiu ca tensiunea mare da si vertij, tulburari de vedere si dureri de frunte, cefalee... Nu am aceste simptome..doar urechile infundate si fierbinti. Nu stiu ce sa zic de tensiune, am monitorizat-o, am intrebat un medic de tensiometrul digital si mi-a spus ca intr-adevar nu sunt cele mai bune( sau cel putin cel pe care il am eu, pt ca ei la spital au unele digitale de brat, de la OMRON care sunt foarte exacte) dar ca marja de eroare este foarte mica, 2-5%., si pot sa stau linistit. Acum o luna am fost la medicul de familie care are un tensiometru foarte exact, cu mercur, am masurat si aveam 13/9. Am testat apoi cu cel digital, peste 15 minute si aveam aceeasi valoare. Ma gandesc si eu la spondiloza, pentru ca am inca urechea dreapta infundata si...nu stiu daca veti rade de mine sau nu, ...o presiune in pometi., dar tensiunea este tot 12/8, 13/9/...
0
06-05-2011, ora 22:14
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
O parere,
chiar acum am intrebat medicul meu de familie...

pai, la 27 ani,
13 sau 14 cu 9 este cam...mare tensiunea.
..la varsta mea e ok..dar la 27 ani..cea mica de 9 chiar NU E BUNA.si e pe baza nervoasa.

sanatate.
O seara buna.
P.S.
o fi si spondiloza, DAR, nu neglija, tensiunea..la varsta ta.
0
07-05-2011, ora 02:01
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Nu-ti face probleme ptr tensiune 13/9 poate fi si asa zisa tensiune, , de halat alb" subconstientul lucreaza, ai emotii desi crezu ca esti, , tare" da si poti avea incredere in omron sau tensoval duo ambele de brat.. Ca sa stai linistit poti sa-ti verifici timp de trei zile acasa TA dar la celeasi ore, fara fumat sau mancat cu jumatate de ora inainte de masurare.Tensiunea arteriala luata dimineata la sculare este cea mai concludenta.
Spondiloza inseamna ca-ti da vajaiala din urechi, dar sper ca medicul de familie ti-a prescris un antiinflamator si ceva ptr circulatia cerebrala.
Sunt o serie de geluri ptr frectie in zona afectata, poti face unele miscari de gimnastica ptr gat ( intra pe google) ajuta si o sursa de caldura si neaparat ceva ptr circulatie.
Sanatate.
0
07-05-2011, ora 14:20
Cristian-Alexandru06
Nu este medic/terapeut
Cristian-Alexandru06
Va multumesc pentru sfaturi. Intr-adevar, mi-a prescris un antiinflamator. Lucia, da ai dreptate 9 este cam mare insa 12, 13 mi s-a spus ca e ok in conditiile in care am 1, 93 de cm si 96 kg. De exemplu am perioade dimineata cand am 11/7 si asta e cam mica pt cat de "lung' sunt eu. cel putin asa mi-au spus medicii. Medicul de familie mi-a spus ca 13 cu 9 e ok, si trebuie sa lucrez mai mult la psihic. Totusi 9 e mare, si fac deja sport, am inteles ca trebuie sa dau cam 5, 6 kg jos ca sa scada. Si va scadea si cealalata. Cu colesterolul stau binisor, e 160, am si o anemie usoara, genetica, cu lipsa de fier, si am inteles ca si de aici se mai explica acel 13. Ideea e ca am fost sedentar o perioda lunga de timp si sper ca odata cu schimbarile in bine ale stilului meu de viata( incerc sa fac sala de 3 ori pe sapatamana seara, iar in weekend alerg in aer liber), va scadea la 12 si 6, 7 permanent. La 11 deja am ameteli :).
Va multumesc inca odata. Sanatate si o zi buna.
0
09-05-2011, ora 12:26
Cristian-Alexandru06
Nu este medic/terapeut
Cristian-Alexandru06
Nu stiu ce mi-am indus eu sau nu, insa de aseara am niste dureri absolut ingrozitoare de ceafa si cap. TOATA zona capului. M-am trezit astazi de dimineata cu durerea. Pur si simplu ma durea cand am deschis ochii. Tensiunile mtot 12/13 cu 8 sunt...Nu stiu ce sa mai cred si sa mai fac..:( de la ce poate fi?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectul magneziului asupra tensiunii arteriale (meta-analiză)
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Cum alegi un tensiometru electronic?
  • Tensiunea arterială înregistrează un declin cu 14-18 ani înainte de finalul vieții
  • Topul greșelilor unui hipertensiv
  • Urechi înfundate
  • Tensiunea arterială „normală” a femeilor, mai mică decât cea a bărbaților
  •