Urgent, Cerebrolysin sau Risatarun!?

10-05-2008
janad7
Nu este medic/terapeut
janad7
Copilul meu de 3, 5 ani a fsot diagnosticat de 2 medici in NPI cu hiperkinetie si tulburari de limbaj expresiv.Unul din ei (cel care i-a recomanda Risatarun timp de 6 luni)in plus i-a pus si diagnosticul de tulburare pervaziva de dezvolatare.Celalalt ne-a dat Encephabol, Tanakan si Cerebrolisyn fieacre cate 20 de zile.Am o mare nedumerire, mai ales ca trebuie sa incepem tratamentul.Din fericire diagnosticul e asemanator (stiu ca e bine sa ceri doua pareri medicale) si ambii ne-au recomandat schimbarea gradinitei (am uitat sa va zic ca e bilingv si era dat la gradi. maghiara, iar acasa vorbeam eu in romana si tatal ungureste)si sa mearga la o gradinita cu predare in romana.
Cerebrolysinul se da intramuscular (ma gandesc ca va fi traumatizat si nici nu stiu ce efect v-a avea), risatarun am auzit ca ar fi mai bun.Medicul care a recomandat risatarun mi-a spus ca in caz de hiperkinetie nici nu e indicat sa-i dau tanakan sau encephabol (bieinteles ca nu am spus ca am fost la alt medic, ci ca am citit de asa ceva).Baietelul imita orice, stie poezii, cantece, numara in ambele limbi, doar ca nu vorbeste in fraze, ci doar cuvinte.Noi deja am procurat ambele medicamente., dar nu stim ce sa facem, ce efecte negative are fiecare si pe care sa il dam.Ne-am gandit si la un al treilea medic, dar ce facem daca ne da altceva?
Pentru cei care cunosc, va rog sa ma ajutati cu un sfat.
23 comentarii
1
16-08-2008, ora 00:00
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Tot ce pot sa iti spun este ca eu am facut 20 de zile Cerebrolysin cat timp am fost in sesiune pt memorie. Este FANTASTIC!!! Retineam si lucruri pe care nu doream sa le retin, iar pe cele care doream le retineam citind doar o singura data. Cerebrolysin este foarte bun pt creier atat pt oamenii sanatosi cat si pt cei cu probleme!!!

Multa sanatate!!!
0
13-11-2008, ora 10:48
arleziana
Nu este medic/terapeut
arleziana
buna sunt din constanta si am un baietel de 3 ani care cu un an in urma a fost diagnosticat cu parapareza spastica.pot spune ca am facut tratament cu tonotil si cerebrolysin +kinetoterapie si sunt multumita.din luna noiembrie ii dau risatarun si efectele se vad de la zi la zi.cred ca depinde de medic ce iti recomanda.iar in legatuar cu injectiile intramuscular nu sunt traumatizante copii uita imediat. baietelul meu facea cite 30 injectii lunar si a ajuns sa stea singur la injectie si nici nu plingea.
0
14-08-2009, ora 09:57
jerky
Nu este medic/terapeut
jerky
buna sunt claudia din bucuresti si am un baietel de 8 ani diagnosticat cu balbism.am fost la foarte multi medici.am dat de o dr.f, buna de doua luni este in tratament cu risatarun, dupa zece zile i-a dat si oxybral.rezultatele sunt intradevar mari, mergem si la logoped.acum i-a dat si cerebrolysin, ma intreb oare nu sunt prea multe medicamente?10 zile risatarun, 10 fiole cerebrolysin si 10 zile oxybral.astept cu mare nerabdare un raspuns din partea celor care ma pot lamuri. doresc multa sanatate tuturor copiilor din intreaga lume!!!
0
14-08-2009, ora 11:28
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Stimata doamna Claudia,

Copilului dvs. i s-a prescris Cerebrolysin fiole de 1 ml? Daca da, este f bine. Dozele mai mari de 2-5 ml ar fi fost periculoase in conditiile in care i s-a prescris si Deanolaceglutamat (Risatarun)+ vincamina...
Tratamentul este foarte bine gandit pt ca toate substantele actioneaza sinergic si au rezultate extraordinare, in plus tratamentele le luati alernativ, nu concomitent!


"doresc multa sanatate tuturor copiilor din intreaga lume!!!" 100% de acord cu dumneavoastra, inclusiv copilului dvs. Numai bine si Dumnezeu sa va binecuvanteze;)

In speranta ca v-am putut fi de folos, cu placere si deferenta,
N I C K;)


-
NIHIL SINE DEO - NIMIC FARA DUMNEZEU!

Slavit, Cinstit, Cantat, Preamarit si Recunoscut sa fie Domnul Dumnezeu cel in 3 Ipostasuri: Tatal, Fiul si Sfantul Duh!
"Pentru credinciosi nicio dovada nu este necesara"
"Pentru necrediciosi nicio dovada nu este posibila"
Stuart Chase
_
0
01-04-2010, ora 23:26
matemina
Nu este medic/terapeut
matemina
buna,

am si eu o problema legata de cerebrolysin. am un baiat de 5 ani cam nazdravan pe care l-am dus la neuropsihiatru. desi singurul diagnostic a fost doar dislalie ( deficiente de vorbire, mai exact nu spune "r", "l") i s-a dat cerebrolysin si rispen. psihologul a spus inca sa nu ii dau dar educatoarea a spus ca ar fi bine, mai ale rispen. recunosc ca uneori loveste copii, nu prea stiu contextul, asa ca as vrea sa rezolvam problema dar fara sa afectez negativ copilul. va rog, un raspuns de la cineva care are asa probleme!!!
0
02-04-2010, ora 14:29
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Pentru copii cu probleme de vorbire, autism, deficit de atentie si hiperactivitate se recomanda eliminarea glutenului si a cazeinei, fiindca perturba activitatea creierului, neurotransmisia. In plus, sustinerea florei probiotice la nivelul intestinului.
Asigurarea unei alimentatii diversificate care sa asigure printre altele si glutamina, deci chiar si varza uneori.
Apoi sustinerea organismului pt utilizarea glutaminei.

Mai multe detalii in singurul topic deschis de mine pe forumul asta,
-
Mai era o ipoteza ca proteinele opioide nu se desfac in proteine inofensive, din cauza intoxicarii cu mercur, deci ar merge o nuca de Brazilia din cand in cand, are seleniu.Sau suplimente, dar cu mare atentie ca un copil nu are nevoie mai mult de 20 microgr/zi, sau in doze terapeutice 100 microgr/zi.
0
16-11-2010, ora 00:02
dorikkkkk
Nu este medic/terapeut
dorikkkkk
buna ziua, ma numesc Dorin si sunt student in anul I la medicina si am unele probleme cu memoria.As dori sami spuneti niste preparate cu scopul de a memora mai bine si de a creste atentia. Am inteles ca cerebrolysin este ceva bun cu un efect rapid ? am incercat mai multe feluri de preparate : piracetam, gingko si altele da nu pre ajuta si as dori sa afl daca acest Cerebrolysin are vreun efect pozitiv asupra memorarii si concentratiei, Mersi anticipat
0
17-11-2010, ora 22:19
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Stimate d-rule/d-nule Dorin (dorikkkkk),

Cerebrolysin vă poate ajuta în procesul complex de îmbunătăţire a memoriei şi a concentraţiei, însă NU se recomandă administrarea lui intravenoasă sau intramusculară, fără a avea aviz de la medicul neurolog, eventual de la medicul de familie, pentru că o astfel de administrare (fără aviz) vă poate crea unele neplăceri serioase.
Consultaţi medicul dacă doriţi să îl administraţi!
_
Sugestie: Puteţi lua preparatul naturopat Super-IQ (2 capsule pe zi, una dimineaţa şi una după amiază, până în maxim ora 15-16, timp de 3 luni de zile, fără a mări acest interval de timp (NU mai mult de 3 luni de zile!).
Documentaţi-vă: http://www.provitanutrition.com/Boli/Afectiuni/Memorie-Creier-Sistem-Nervos/Super-IQ-90-caps/450mg.html
_Toate cele bune şi mult succes la facultate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Cu respect,
Nick
0
17-11-2010, ora 22:49
dorikkkkk
Nu este medic/terapeut
dorikkkkk
mersi mult pentru sfat, dar pur simplu eu nu pre simt efecte de la preparate naturale le preimesc deja 2 luni undeva, mie medicul neurolog mia prescris piracetam da nu pre vad efecte nici dupa el, in contra ma simt mai somnolent cu parere de rau, dar am auzit si de la altii despre Cerebrolysin ca este un preparat bunishor, probabil scump dar si se vede dupa el efect rapid, este drept ?? si apropo ce placere neplacute poate provoca Cerebrolysin ? ? sau daca le pot provoca daca primesc 1ml/zi intravenos sau intramuscular
0
17-11-2010, ora 22:53
dorikkkkk
Nu este medic/terapeut
dorikkkkk
si apropo doream sa intreb daca dumneavoastra va ajuttat acest preparat, am citit in comentul de mai sus ca vo ajutat mult in procesul de memorare si concentrare :)
0
19-11-2010, ora 04:08
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Stimate d-rule/d-nule Dorin (dorikkkkk),

Ok, am înţeles.
După cum v-am spus, Cerebrolysinul vă poate ajuta, însă NU trebuie luat fără prescripţie medicală. Ţinând cont că medicul neurolog v-a dat o anume prescripţie, vă rog să îl reconsultaţi, să îl informaţi că medicaţia nu funcţionează şi să-l rugaţi să vă prescrie Cerebrolysin, numai şi numai dacă el - Cerebrolysinul - vă poate face bine, fără a experimenta reacţii adverse cu risc major de negativizare a statusului sănătăţii dvs. fizico-mentalo-psihice.
_
Cerebrolysinul, într-adevăr, este relativ scump. Are rezultate destul de rapide, dar ele se manifestă strict în funcţie de răspunsul organismului fiecărei persoane în parte (rezultatele pozitive NU apar la fel de rapid la toate persoanele şi nici în acelaşi grad).
Neplăceri experimentate în urma administrării Cerebrolysinului sunt sau pot fi foarte complexe, ele depinzând de modul de administrare, locul de administrare, sensibilitatea organismului, concentraţia administrată etc. Neplăcerile (efectele adverse) sunt sau pot fi experimentate chiar şi la o doză minimă (la o doză de 1 ml!).
Vă rog să mergeţi la un consult neurologic. Medicul neurolog vă va da toate detalii utile cu privire la Cerebrolysin, dacă vi-l va prescrie pentru problemele dvs.
_Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
P.S. - Pe mine m-a ajutat foarte mult Cerebrolysinul, pentru că eu l-am luat şi pentru tratarea unui sindrom de stres posttraumatic, survenit în urma a două şocuri, unul clinic şi unul anafilactic (nu l-am luat numai pentru optimizarea memoriei şi a concentrării, care îmi eram absolut necesare la facultate).
0
19-11-2010, ora 06:54
dorikkkkk
Nu este medic/terapeut
dorikkkkk
ok, mersi mult.O sa ma consult neaparat cu neurologul.
0
28-11-2010, ora 14:08
dorikkkkk
Nu este medic/terapeut
dorikkkkk
da de ginko ce parere aveti ?
0
28-11-2010, ora 20:19
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Dorikkkkk,

Ţinând cont că frunzele de Ginko Biloba conţin peste 40 de principii active - ginkgolide şi bilobalide, printre ele - care conduc, în timp, la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine cerebrale, la stimularea turnoverului neuromediatorilor şi la stimularea captării oxigenului şi a consumului aerob al glucozei, printre altele, trebuie să spun faptul că Ginkgo are proprietăţi puternic nootropice, el fiind foarte util pentru persoanele care vor să-şi mărească atenţia, concentrarea, memoria şi chiar IQ-ul.
În concluzie, am o părere foarte bună!


Toate cele bune!
Cu respect,
Nick
0
14-01-2011, ora 15:58
virgula
Nu este medic/terapeut
virgula
Buna ziua,

De luni, 17.01 schimb locul de munca.alt inceput ! S-a dus cu "distractia" ca treaba devine serioasa de-a binelea, deci, trebuie sa fiu sanatoasa pe cat posibil !!

Fratii mei de suferinta, voi ce faceti? innoire in viata noastra doresc -atat cat ne trebuie...Ati observat ca ziua se mareste simtitor? Vine primavara !

Am gasit multe recomandari pe romedic pt situatiile de criza/ depresie prin care trecem unii, fie naturiste sau nu.

Ieri am sunat-o si pe doctorita mea pt a o intreba ce-mi recomanda: Cerebrolizin sau Encefabol sau.si dansa mi-a spus de PRAMIRACETAM.

Am citit si eu ceva de pe internet despre ele - ( In plus voi face schimbari in alimentatie dupa recomandarile gasite in studiile unor specialisti, Patrick Holford etc) care coincid cu cele ale lui Germont evident - totusi, voi ce parere aveti de medicamentul Pramiracetam ?

Scoarta mea cerebrala a fost afectata realmente ( am simtit pe parcursul bolii o indispozitie ca o iritatie "in ochi" daca pot spune asa; s-a diminuat acea senzatie, dar se accentueaza si acum cand beau cafea sau nu dorm cat ar trebui) DEci, ar fi vorba de o refacere - eu nu ma mai mers la psihiatru de mult timp, deci nu stiu daca stie de acest aspect sau e unul subinteles bolii.

Mr. Nick, multumim de prestatia "eroica" de pe romedic si nu numai. Fiti binecuvantat cu sanatate fizica, sufleteasca si duhovniceasca.
Numai bine !
0
17-01-2011, ora 07:29
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!

Vreau să trăiesc, pramiracetamul este foarte bun pentru dv. Am studiat această substanţă, când am citit o carte despre psihofarmacologia copilului şi adolecentului :-), prin anul 2007, cu aproximaţie.
În principal - în linii mari şi concise - pramiracetamul este un derivat al piracetamului, piracetamul, la rândul său fiind un derivat al unuia dintre cei mai importanţi neurotransmiţători cerebrali - al acidului gama-aminobutiric (GABA). Face parte din clasa vastă a medicamentelor nootrope (nootropicele sunt medicamente care conţin substanţe capabile să îmbunătăţească cogniţia şi tot ce este relaţionat cu ea, adică memoria, inteligenţa, atenţia, concentrarea, asimilarea de noi informaţii etc.), el acţionând la nivelul sistemului nervos central. Fără doar şi poate, la toate persoanele care au inclus acest medicament în schemele lor terapeutice, în diferite diagnostice, obţinând rezultate mai mult sau mai puţin pozitive, pramiracetamul facilitează transferul interemisferic de informaţie, creşte eficienţa sistemelor colinergice şi catecolaminergice din creier, protejează cortexul cerebral, influenţează pozitiv conductibilitatea nervoasă, favorizează procesele mintale, ameliorează procesele de învăţare şi memorizare, măreşte atenţia şi concentrarea etc.
De cele mai multe ori se prescrie pentru a îmbunătăţii performanţa mentală, pentru a trata diverse tulburări de comportament sau adaptare, pentru a trata diverse sindroame postraumatice dar şi sechelele psihoafective ale şocurilor clinice, anafilactice etc., şi nu numai. Şi unii studenţi perfect sănătoşi iau acest medicament, ca de altfel şi multe persoane în etate care-şi doresc să aibă o memorie optimă, printre altele. :) Deci...; nu vă de ce pe dv. nu v-ar ajuta.
_
Vă mulţumesc mult pentru aprecieri, însă ele mă pun în postura de a vă informa că mă supraestimaţi. Ştiu că nu sunteţi şi nu veţi de acord cu "teoria supraestimării", în cazul meu, dar acesta este adevărul.
_


Dumnezeu să vă binecuvânteze cu tot ce aveţi şi veţi avea nevoie.
Cu iubire creştină şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Mr. Nick
...
Post Scriptum - Vreau să trăiesc, şi eu vreau să trăiesc :-)
0
17-01-2011, ora 23:02
virgula
Nu este medic/terapeut
virgula
Multumesc, Mr. Nick pentru mesaj, pt pareri. Cred ca voi incerca sa iau acest medicament sa vad cum e.

Post Scriptum : Am facut ceva rau? :(((
0
17-01-2011, ora 23:45
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Cu multă şi deosebită plăcere v-am scris!
Însănătoşire grabnică :)

Post Scriptum - NU, nu aţi făcut nimic rău. Post scriptum-ul meu anterior " Vreau să trăiesc, şi eu vreau să trăiesc :-) " a vrut să vă facă să înţelegeţi că, precum dv. doriţi să trăiţi făcând tot posibilul să realizaţi trăirea în acord cu un anume echilibru dorit şi considerat ca fiind optim, şi eu vreau să trăiesc, în propriul meu mod bine plăcut lui Dumnezeu, evident (nu înţelegeţi greşit mesajul, că el nu ascunde niciun substrat negativ, ci din contră!).
P.P.S - Pramiracetamul este destul de scumpuţ, de vreme ce 20 de comprimate costă aproximativ 80 de Ron (costul este relativ diferit la nivel de ţară, pentru că politica farmaciilor este diferită). Oricum ar fi, preţul se încadrează între 65 şi 85 de Ron, per ansamblu. Sper că veţi avea resurse financiare! (v-aş fi ajutat eu, dacă nu aş fi fost un întreţinut de părinţi).
0
18-01-2011, ora 08:32
virgula
Nu este medic/terapeut
virgula
Mr Nick, nu cred ca ma inseala perceptia: este ceva in neconcordanta?! :( e ceva care imi scapa acum...doar in aceste conditii...pt ca nu a fost asa dintotdeauna; mai e ceva f important de scos... Mai trebuie sapat la radacina...Sunt anumite aspecte pe care nu oricine le poate intui, percepe; poate de aceea Tu esti un om cu adevarat mare, Mr Nick, si f matur - cati ti-au mai spus asta? Dar intr-un punct am intrat in contradictie? Nu as vrea. Este ceva care-mi scapa.E clar, cand copiii nu cresc mari, cresc mici. ; Se prea poate...si cine trebuie sa vada, sa stie, a vazut, dar nu stiu daca mai vede.Un anumit soi de orbire...? Vai ! Nu e deloc nici simplu nici lipsit de importanta; ba din contra;
Nu apelez la magie de nici un fel - dar am primit niste informatii de la cineva cu renume, fara sa fi cerut asta - si uitandu-ma pe ele am gasit niste afirmatii care m-au ca ingrijorat in ce ma priveste. As vrea sa vi le impartasesc dar nu aici. Pot?
In alta ordine, tot ce investim intr-o directie care sa-L onoreze pe Dumnezeu, Este cunoscut si contabilizat de El. De aceea pe El il voi ruga sa tina cont in ce te priveste...
Crucea ta face din tine un erou. E atat de riscant, dar se merita.
.

Ieri a fost o zi de cotitura. Trebuia sau nu trebuia sa fac acest pas? Tremur ca un pui de gaina. DE sus mi-au dat acordul pt un nou loc de munca...dar pe teren lucrurile sunt destul de complicate...nu pot sa detaliez; e vorba si de tupeu la mijloc.si de mai multe pe care nu le am si nici nu mi le doresc; insa daca asta ma va ajuta sa nu ma duc la fund... sa zicem, atunci e bine si asa. Poate nu ma intelegeti - sau la toti e asa: este cate o chestie in viata care te scoate din monotonie obigatoriu; De ex, in cazul asta: noua directoare. e o femeie nu numai f frmoasa si delicata, dar si de o inteligenta ascutita. Probabil asta o indrepateste sa se poarte asa, ca un "ministru". Te face praf imediat.
Trebuie sa ai curaj sa-i stai in fata. Mie mi-era destul de confortabil unde am lucrat pana acum - dar tocmai confortul de un anumit tip poate fi daunator...
Trebuie sa merg inainte...inca mai apelez la doze mici de AD.
Dar si tie iti scapa ceva, Mr Nick...cred eu. In sensul ca nu stii chiar tot ce stiu si eu. :(
..
Am trecut de azi la un alt program. Vor fi doua schimburi.

Dumnezeu sa va binecuvinteze cu viata in Imparatia Lui !
Ma rog intotdeauna si pt dvs ca si pt mine.
Ai grija de tine - ai o carte mare de jucat.

Multumesc pt informatiile legate de sanatate.
MUlta sanatate si o zi insorita !
0
23-10-2011, ora 19:37
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Vreau să trăiesc (virgula), da, puteţi să-mi împărtăşiţi informaţiile care v-au parvenit cu privire la dv., de la acel cineva cu renume. Aştept mesaj în privat! :)
Vă mulţumesc pentru urări şi vă doresc mult succes la noul loc de muncă.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
11-12-2015, ora 11:35
lumi77
Nu este medic/terapeut
lumi77
Ma puteti ajuta, cum as putea sa gasesc si eu medicamentul RISATARUN. Am inteles ca la noi nu se comercializaza.
0
11-12-2015, ora 20:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sunt firme particulare care aduc medicamente din strainatate. Cautati pe net.

Sau scrieti pe Google Vand Risatarun si vedeti daca are cineva de vanzare.
0
16-03-2018, ora 03:45
Psih.Scortan
Identitate neconfirmată
Psih.Scortan
Bună ziua,
Copilul dumneavoastră avea nevoie de terapie logopedică susținută de tratamenul medicamentos. Ce ați rezolvat până la urmă?
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Evaluarea copilului de 1 an
 • Evaluarea copilului de 18 luni
 • Evaluarea copilului de 2 ani
 • Evaluarea copilului de 3 ani
 • Cărțile interactive pentru bebeluși îi pot împiedica pe copii să învețe cuvinte noi
 • Bâlbâiala a fost asociată cu fluxul sanguin redus în zona limbajului din creier
 • Creierul ar putea fi antrenat să prevină dislexia (Studiu)
 • Copilul meu nu vorbeşte bine - ce e normal şi când să-ți faci griji
 •  
   
   
  Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
  Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.