urgent! vaginita bacteriana-gardnerella

25-10-2008
talida89
Nu este medic/terapeut
talida89
buna! am si eu o problema.am 19 ani si mi-am inceput viata sexuala acum 2 ani.am acelasi partener de 2 ani.am fost la multe controale ginecologice si nu am avut niciodata nimic...dar, problema e ca de cateva luni am vaginita bacteriana (gardnerella vaginalis.m-am informat fff mult despre aceasta infectie si am facut o consultatie online.mi-e rusine sa merg la medic si sa ii spun k am asa ceva. la mine se manifesta prin faptul k atunci cand am un contact sexual secretia vaginala are un miros de "peste stricat", nu este abundenta, nu am mancarimi. cred k mi-a aparut din cauza k obisnuiesc sa fac spalaturi vaginale destul de des: o data la 2 zile).alta problema nu am, doar acest miros ffff urat si extrem de deranjant. mi s-a recomandat sa iau metronidazol (1-1, 5 g/zi si eu si partenerul timp de 7-10 zile), flagyl (un ovul in fiecare seara) si spalaturi vaginale cu tantum rosa o data pe saptamana.este corect acest tratament??? va rog sa imi raspundeti! multumesc!
8 comentarii
0
25-10-2008, ora 17:41
anka20
Nu este medic/terapeut
anka20
da am avut acelasi microb si eu si acelasi tratament insa mi a reaparut dupa 2 luni, nici in prezent nu a scapat.:(important este sa i a si partenerul metronidazol 1o zile, ca degeaba te tratezi u si partenerul nu, dupa spalaturile recomandate cu tantum rosa si tratamentul prescris o sa ti treaca dar o sa si reapara, o sa vezi, f greu se scapa de acest microb, eu nu stiu unde sa ma mai duc si ce sa m ai i au.Daca partenerul refuza sa i a metronidazol da i TINIZOL(sau TIPROGYN), ca au aceeasi subst activa.Sunt 4 patile care se i au toate odata(doza unik).bafta!
0
25-10-2008, ora 19:13
talida89
Nu este medic/terapeut
talida89
mersi k mi-ai spus.totusi iubitul meu nu refuza sa ia pastile pentru k pana la urma e vorba nu numai de sanatatea mea ci si de a lui. sper sa scap, m-am saturat de mirosul asta de "peste"...( nu stiam ce inseamna "un peste stricat", nu stiam cum miroase dar acum stiu.:))) eu fac haz de necaz.).mersi si mai astept opinii.
0
25-10-2008, ora 19:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca deja ai medicamentele, e OK.Daca nu ai apucat sa le iei, eu iti recomand metronidazol 1 comprimat la 8 ore timp de 10 zile, ovule cu Tricomicon tot 10 zile si spalaturi cu Betadina sau permanganat de potasiu [daca il gasesti]. Si partenerul tau trebuie sa ia tratament.In tot acest timp folositi prezervativul sau practicati abstinenta. Repetati tratamentul dupa 14 zile, chiar daca ti se pare ca te-ai vindecat..Faptul ca te speli des e bun, dar foloseste pentru asta detergent intim.Exista detergent intim pentru femei si separat pentru barbati.
0
26-10-2008, ora 20:42
no/name
Nu este medic/terapeut
no/name
Salut sunt ionut am 21 de ani shi asi dori shi eu un raspuns sigur shi bun...sufar de vegetatzii veneriene am aflat aqm 3-4 luni shi cum am aflat le-am shi tratat dar fara rost...si acum inca am aceasta boala in floare...ce riscuri am de imbonavire dak nu le tratez...oricum maine ma duc iar la un dermato-venerolog...dar asi vrea sa stiu...ca ma doare capu de ceva vreme...shi sunt obosit intruna...asi vrea si eu un raspuns dak se poate va rog mult...Va Multumesc!!!
0
26-08-2010, ora 10:44
AlexandraC13
Nu este medic/terapeut
AlexandraC13
Buna ziua, M-ar interesa daca pentru tratamentul pe care l-ati scris mai sus Betadina se foloseste nediluata pt spalaturile vaginale?va rog in cazul in care se foloseste diluata sa imi spuneti in ce cantitati.multumesc frumos
0
30-10-2012, ora 21:13
viata13
Nu este medic/terapeut
viata13
Buna ziua!
Intrebarea mea este daca este recomandat sa iei ca tratament pt chlamydia, in acelasi timp, Flagyl ovule (500 mg, 1/zi )si metronidazol capsule (250 mg, 3/zi).
Fac tratament eu si sotul meu si nu stiu daca si eu tb sa iau metronidazol pastile avand in vedere ca are aceeasi substanta actica ca si flagylul.
Multumesc anticipat!
0
01-09-2018, ora 18:21
Anemona92
Nu este medic/terapeut
Anemona92
Bună, postez acest mesaj pentru voi care aveți ghinionul sa luați sau sa faceți gardnerella m am tratat cu metronidazol din germania și dupa primul tratament am scăpat si cu hpv pe cap. Cu hpv m am luptat mai mult ca au fost complicați dar de gardnerella am scăpat repede. Fara spalaturi, si alte minuni o cutie de metronidazol rugăciuni și Doamne ajuta! Nu începeți lupta fara putere sunt cazuri și cazuri voi fiți puternice eu am scăpat din prima. Si sper din suflet sa credeți în voi și sa aveți speranță.. Dumnezeu ne iubește și vă ve ti face bine!
0
11-09-2018, ora 16:37
rox148
Nu este medic/terapeut
rox148
Eu am luat sumamed pastile 3 reprize si ovule tergynan 10 zile mirosul a dispărut de la primul ovul iar partenerul Metronidazol daca gusta alcool in timpul tratamentului efectul este zero !!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un tratament mai eficient pentru candidoza vaginală
  •