urina maronie, balonare, constipatie

16-01-2010
cristina2002
Nu este medic/terapeut
cristina2002
Buna seara! Pentru prima oara in viata mea, astazi, cand am mers la toaleta am observat urina maronie, as putea spune chiar maro inchis. Nu mi s-a mai intamplat asa ceva si m-am speriat destul de tare, mai ales ca nu ma simteam rau. Nu mai am nici un alt simptom, nu stiu ce ar putea fi; de pe internet, cand am cautat, am aflat ca pot fi infectie urinara, probleme cu ficatul sau chiar hepatita B, dar, repet, eu nu simt nimic altceva. Ca o particularitate, ieri si astazi am fost cam balonata, dar nu mi s-a parut nimic ciudat, mie intamplandu-mi-se asta destul de des, caci sufar de constipatie cronica.
As aprecia foarte mult un raspuns cat de cat edificator pana ajung eu la medic.
Multumesc anticipat!
5 comentarii
0
17-01-2010, ora 14:17
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Urina hipercroma poate intr-adevar sa insemne hematurie(in litiaza renala sau alte boli renale) dar mai ales urina icterica din afectiuni hepatocitare(avind in vedere debutul acut ne gindim la o hepatita virala acuta) sau obstructive biliare(de ex calcul biliar "blocat" in coledoc).
0
17-01-2010, ora 14:18
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Absenta durerii face improbabila varianta de icter obstructiv enuntata de mine mai sus- ca si absenta pruritului cutanat, raminind cea mai plauzibila ipoteza- hepatita virala acuta. Asadar- de urgenta- la sectia de boli infectioase.
0
17-01-2010, ora 15:32
cristina2002
Nu este medic/terapeut
cristina2002
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Acum sunt si mai speriata, asa ca maine dimineat la ora opt voi fi la usa droctorului, sper sa nu fie prea tarziu.
Ce este si mai ciudat e faptul ca episoadele cu urina maronie au fost numai 2-3 aseara, dupa care totul a revenit la normal, din punctul de vedere al culorii, cel putin. In continuare nu am nici un alt simptom.
Va multumesc inca o data.
0
22-04-2010, ora 11:57
alinafekte
Nu este medic/terapeut
alinafekte
Buna ziua ! As vrea sa stiu si eu daca se poate ce ar putea fii.
Baiatul meu de 8 ani are si el din cand in cand urinari colorate uneori maronii alteori mai rosiatice si nimeni nu stie de ce.
Am fost la control si analizele i-au iesit bine toate ex. de urina e bun, ecografie la rinichi buna, la vezica buna, la prostata buna, peste tot bine si de facut face tot colorat. Am uitat sa specific nu face tot timpul, doar o data la 3-4 zile cam de 2 ori seara mai ales dupa ce vine de afara (repet nu in fiecare zi cand merge afara se intampla ci din cand in cand). Nu are nici un fel de durere si nici nu face febra si nici nu oboseste. Va rog sa ma ajutati!!!!!!
0
02-07-2018, ora 14:28
IorCar
Nu este medic/terapeut
IorCar
Aceeași problemă are si băiatul meu. Cum ați rezolvat problema?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipatia - primul ajutor
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Balonarea
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • De ce apar balonările?
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • Ce indicii ne oferă culoarea urinei
  •