Va disparea vreodata amorteala piciorului dupa operatie de hernie de disc ?

20-09-2016
regele_mar
Nu este medic/terapeut
regele_mar
Buna ziua.In septembrie anul trecut, pentru prima-oara in viata mea a luat-o durerea pe picior in jos si mi-a amortit piciorul, mai ales de la genunchi in jos si laba.Prin calmante, antiinflamatoare si exercitii durerea a disparut, amorteala piciorului drept s-a mai diminuat putin dar niciodata nu am scapat de ea.M-am operat pe 7 septembrie 2016 de hernie de disc L4-L5 pentru aceasta amorteala(paralizie) a piciorului, nu pentru durere.Doctorul mi-a zis ca a extirpat un mic zgarci care apasa pe nerv.Dupa operatie simpt ca nu prea mai am control total asupra mainii drepte.Rog cine a mai avut problema asta sa spuna la cat timp i s-a dezamortit piciorul sau daca i s-a dezamortit vre-odata.De mers merg normal numai ca de la genunchi in jos am muschii parca "batuti cu blana" si parca zvacnesc dar asa erau si inainte de operatie.Oare m-am grabit?oare daca mai asteptam, amorteala disparea de la sine?
5 comentarii
0
20-09-2016, ora 19:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Simptomele mentionate sunt tipice in hernia de disc.
Singurul care va poate raspunde acestor nedumeriri este neurochirurgul care v-a operat, deoarece cunoaste situatia pre-, intra- si post-operatorie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
20-09-2016, ora 19:33
regele_mar
Nu este medic/terapeut
regele_mar
Multumesc de raspuns, d-le dr.Marius.Neurochirurgul care m-a operat este un om cu care nu poti sta de vorba!Este foarte respingator si arogant.De cate ori am dat sa-l intreb, ba ca e obosit, ba ca vorbim maine, ba sa-l las.Singura zi in care mi-a zambit a fost ziua in care am facut plata, inaintea operatiei, o plata destul de consistenta.Uneori am momente cand gandesc caci doar m-a taiat degeaba si ca n-a umblat la nimic acolo, ca ma simpt exact, exact la fel ca pana in operatie, plus ca dupa operatie am cam pierdut controlul la mana dreapta.
0
20-09-2016, ora 20:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
De aici, de departe, noi nu va putem ajuta.
Nu detinem datele problemei.
Daca doriti, totusi, un second opinion, puteti apela la un alt neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
21-09-2016, ora 21:57
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara
In plus fata de cele corect mentionate de distinsul meu coleg, Dr. Marius Uscatu, as dori sa precizez ca, dupa parerea mea, problemele de la mana nu au legatura cu operatia la nivelul coloanei lombare, deoarece comenzile la nivelul membrului superior sunt transmise prin plexul brahial si pot fi influentate de probleme ale coloanei cervicale, nu lombare.
Patologia discala, dirijata in prezent catre neurochirurgie, are multe varietati si forme de manifestare. Un disc fragmentat poate apasa printr-un fragment sau mai multe; dincolo de cel extirpat de chirurg, pot fi si altele care continua sa preseze pe nerv sau alte discrui de la alt nivel pot avea aceeasi problema si devin urgente. Trebuie intr-adevar sa discutati cu medicul care v-a operat pt a afla elemente de prognostic pt viitor. De asemenea, exista situatii cand presiunea asupra nervilor poate lasa amprenta functionala pe mai multe luni, deci un bilant corect al tratamentului trebuie facut undeva la 6 luni dupa operatie, desigur, daca nu survin agravari.
Cu stima
SL Univ. DR. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
25-11-2016, ora 08:59
regele_mar
Nu este medic/terapeut
regele_mar
Cu respect va multumesc d-le Dr.Marius Enescu si distinsului dvs coleg dr.Marius Uscatu pentru raspunsuri.N-am decat sa astept cele 6 luni sa vad cum ma simt.In momentul de fata, au mai disparut durerile la spate, dar pe laba si degetul mare simpt furnicaturi iar pe muschiul extensor lung al degetelor simpt ca tresare, se zbate), mi se inclesteaza.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.