Vă rog ajutați-mă, am scuipat sânge proaspăt

28-04-2024
neyyy
Nu este medic/terapeut
neyyy
Buna ziua, in urmă cu 5 zile am băut 2 pahare de apă și la câteva secunde, fără să tușesc, am scuipat sânge proaspăt ( am scuipat de vreo 6 ori consecutiv), următoarea zi după ce.mâncat cina, la fel am simțit cum mi a venit în gură sânge din nou, la fel, fara tuse, efectiv doar scuipam sânge proaspăt. Am mers la urgențe, după un control gastro (spălătură de stomac) și un control ORL, mi sa recomandat să merg sa efectuez o gastroscopie, următoarea zi am făcut această gastroscopie in urma căreia s-au văzut doar mici leziuni pe esofag ( de menționat faptul că am consumat cu o aproximativ o săptămână înainte alcool in cantitate mai mare, țuică crudă). Urmează să merg sa fac analize la plămâni.
Întrebarea mea este următoarea, după gastroscopie am rămas cu gat iritat și aseară precum și în dimineața aceasta din noua am scuipat sânge, m-am forțat să tușesc sa rup din flegma din gât, însă această este curată, fără sânge... De unde provine sângerarea aceasta? De la esofag ? De la acea iritație după gastroscopie? De la plămâni? Mă nedumerește rău această, mai ales cu trecutul meu plin de anxietate și atacuri de panică...
Va mulțumesc frumos pentru eventuale răspunsuri!!!
2 comentarii
0
29-04-2024, ora 07:33
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua,

Situatia pe care o descrieți este cu siguranță îngrijorătoare și merită o atenție deosebită. Scuipatul sângelui (hemoptizia) poate avea mai multe cauze și este important să fie investigată corect pentru a determina sursa sângerării.

Posibile cauze ale sângerării:
1. Leziunile de pe esofag identificate la gastroscopie pot sângera, mai ales dacă sunt iritate sau dacă există un reflux gastroesofagian care le agravează. Consumul de alcool, în special alcool tare ca țuica, poate irita și mai mult mucoasa esofagului.
2. Iritatia după gastroscopie este o altă posibilitate. Procedura în sine poate cauza mici sângerări, mai ales dacă esofagul avea deja leziuni.

3. Plămânii trebuie investigați, așa cum ați menționat că urmează să faceți. Deși spuneți că flegma este curată, plămânii pot fi sursa sângerării, iar investigațiile suplimentare pot clarifica acest aspect.

Pași recomandați:
- Continuați investigațiile pentru plămâni, cum ar fi radiografia toracică sau chiar un CT scan, pentru a exclude orice patologie la nivel pulmonar.
- Monitorizați frecvența și cantitatea sângelui pe care îl scuipați. Detaliile acestea pot fi utile medicului dumneavoastră pentru a înțelege gravitatea situației.
- Evitați iritanții, cum ar fi fumatul și consumul de alcool, pentru a reduce riscul de sângerare ulterioară și pentru a permite esofagului să se vindece.
- Consultați un medic specialist în boli interne sau pulmonologie, pe lângă gastroenterolog, pentru o evaluare cuprinzătoare.

Înțeleg că această situație poate fi extrem de stresantă, mai ales având în vedere istoricul dumneavoastră de anxietate și atacuri de panică. Este important să abordați această problemă în mod calm și să urmați recomandările medicale. Dacă simțiți că anxietatea devine copleșitoare, discutați și cu un psiholog sau psihiatru pentru suport în gestionarea stresului asociat cu aceste probleme de sănătate.
0
29-04-2024, ora 09:34
neyyy
Nu este medic/terapeut
neyyy
Va mulțumesc frumos pentru răspuns!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Capsula endoscopică poate ajuta la identificarea unei afecțiuni care nu este în prezent depistată prin endoscopia clasică
  •