valoare TRab - exoftalmie si noduli
Am 22 de ani. Am fost diagnosticata cu tiroidita autoimuna - hipertiroidie la varsta de 16 ani, dar am avut aceste simptome de cand eram foarte mica. Nu si-a dat insa nimeni seama ce aveam cu adevarat. Sunt deci in tratament de 6 ani cu thyrozol si betaloc zock. In tot acest timp nu am avut nici o problema cu ochii, de genul exoftalmie. Stiu ca este un simptom specific, si am sperat sa nu ajung vreodata acolo. Recent insa, am facut si analiza TRab si mi-a iesit 1.8 (negativ1, pozitiv1.5), ceea ce inseamna din cate am inteles ca exista posibilitatea sa se manifeste si exoftalmia la un moment dat. Intrebarea mea este: sunt sanse mari sa se manifeste de acum incolo? Pot sa evit in vreun fel exoftalmia? Un tratament preventiv, sa evit anumite lucruri etc.? Daca apare, poate fi aceasta vindecata?
O a doua intrebare este legata de noduli. De fiecare data cand merg la ecografie la tiroida o aud de dr. spunand ca lobul stang are aspect normal, lobul drept este insa vascularizat si cu noduli. Asta nu inseamna ca daca mi-as scoate lobul drept functia tiroidiana s-ar normaliza? daca problema este doar lobul drept? Nu se practica si scoaterea partiala de tiroida? De ce majoritatea medicilor vorbesc doar despre operatia de scoatere totala a tiroidei?
O a doua intrebare este legata de noduli. De fiecare data cand merg la ecografie la tiroida o aud de dr. spunand ca lobul stang are aspect normal, lobul drept este insa vascularizat si cu noduli. Asta nu inseamna ca daca mi-as scoate lobul drept functia tiroidiana s-ar normaliza? daca problema este doar lobul drept? Nu se practica si scoaterea partiala de tiroida? De ce majoritatea medicilor vorbesc doar despre operatia de scoatere totala a tiroidei?
1 comentarii
stiu ca,
cumnata mea dupa 1 an de tratament
a scapat de noduli.
sanatate
si
rabdare
cumnata mea dupa 1 an de tratament
a scapat de noduli.
sanatate
si
rabdare