Vreau sa divortez. Cum sa procedez?

28-05-2020
Hermida
Nu este medic/terapeut
Hermida
Buna ziua.

Am mai postat si in urma cu un an. Același subiect. Pentru ca ceea ce nu faci când trebuie tot va trebui să admiți că nu functioneaza.

Am un copil de 6 ani si jumatate. Relația cu soțul nu functioneaza. Nu ii convine nimic, tot timpul are ceva de comentat la adresa mea, la ceea ce fac, fac totul, recunosc, mai puțin sex. De ce? El vrea inca un copil, eu nu. De ce nu mai vreau? Nu este persoană potrivita. Nu pot face inca un copil si sa il expun la același circ ambulant: țipete, urlete din orice, stress... plus ca... nașterea primului copil, nici nu am achitat o inca. Cand vine vorba de datorii, pare ca și cum i se cuvine tot.

În relația cu copilul... la fel... una două tipa, urla, își înfige mâna în parul lui... efectiv si sa merg pe vârfuri și tot nu ar fi bine. Mă simt ca și cum sunt mama singura doar ca... sunt măritată, având un individ pe cap, legal.

Pe scurt. Nu îl mai suport. Este o fire colerica. Și multe altele. Dar nu sunt psiholog. Aceeași situație de când îl cunosc. Diferenta fata de acum un an este ca... s a apucat de droguri. Zice el, ocazional. Mai precis cocaină. Nu se gândește la nimic. Nici la banii cheltuiti. Nici la faptul că al nostru copil ar putea face un curs de banii aceia... nimic. Cand fac cumpărături... Pentru casa, alimente, tot timpul ca de ce cheltui... păi cheltui sa fac mâncare... ca e prea mult... sa nu mai zic faptul că respectivele cumpărături merg cu copilul, le pun, le scot, etc. Este un coșmar.

În casa nu face absolut, dar absolut nimic. În urma lui... Dar nimic. Farfuria o lasa pe masa... Și multe altele. Cand urla, tipa, admit, am momente cand imi imaginez cum ar fi sa dispară. Sa nu mai existe... Și alte lucruri pe care mi le imaginez. Dar nu le as face niciodată, fiind conștientă de repercursiunile legale.

Unul dintre momentele culminante: mâncam, nu mancasem nimic in ziua aceea. Ca de ce mănânc asa... si imi arata o poza de pe Facebook cu o dna care slabise... zic bun. Hai sa ti arat si eu o poza cu dni care au slabit? Și de aici... țipete, urlete... ca de ce sunt biscuiti pe masa. Ca eu i am mâncat... erau de cu o seară înainte. I a aruncat pe frigider.

Vreau sa fiu linistită. Eu si copilul meu. Cum anume si cand sa procedez sa il anunt despre intentiile mele? Acum suntem in strainatate. As pleca în secunda doi. Cu copilul, normal. Dar mi e să nu mă oprească. Mă gândeam să astept, sa ajungem in țară și să l anunt. Pentru ca in țară fiind nu poate părăsi teritoriul țării fara acordul meu.

Mai este un aspect. Ce șanse am de a mi gasi un loc de munca in țară?

Va multumesc.
2 comentarii
0
28-05-2020, ora 21:53
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
În opinia mea cea mai buna soluție pentru moment este sa vorbiți cu un avocat din tara, care sa va explice ce variante aveți la îndemână. Doar după aceea puteți lua deciziile potrivite
0
29-05-2020, ora 16:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Gasiti-va intai un serviciu din care sa traiti dv. si copilul. Va trebuie o sursa de venit pentru amandoi. Apoi cereti divort si pensie alimentara pentru copil.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aproximativ 80% dintre divorțuri implică o asimetrie de putere: înstrăinarea părintească și controlul coercitiv al abuzului, printre cauze
  • Co-parenting - ce este și sfaturi pentru părinții divorțați
  •