vreo dereglare de crestere?
Buna, Incerc sa postez aici despre o problema care-mi da zilnic de gindit...Am un baiat in virsta de 13 ani, inalt de 180 cm, greutatea 59 kg. Mereu a aratat ca un copil bine dezvoltat, insa, in ultimii doi ani a crescut foarte mult in inaltime. A fost consultat de catre un medic endocrinolog, a facut si acele X-Ray necesare spre a i se citi ritmul de crestere si mi s-a spus ca nu pare a fi o problema deosebita, dar ca nu se poate sti exact cit va mai creste si ca probabil se va opri undeva. In ultimul an de zile a crescut cam 10 cm. Oricine il vede se mira pentru ca pare mult mai matur decit virsta(cu cel putin 2-3 ani mai mult). S-a dezvoltat prematur din multe punctele de vedere, arata cam de virsta unui adolescent de 15-16 ani. Am tot citit despre fel de fel de cazuri de anormalitati de crestere in inaltime si ma tem ca poate fi ceva cu el si nu fac nimic in sensul asta. Mentionez ca face mult sport, citeva ore zilnic, timp in care alearga, joaca baschet, fotbal si altele. Va rog mult, daca ma puteti ajuta cu vreun sfat, as aprecia in mod deosebit. Va multumesc si sanatate tuturor!
1 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte recente din această secțiune: