Zynerit acnee..pro sau contra?

18-09-2015
b.a.mona
Nu este medic/terapeut
b.a.mona
Buna ! Am folosit si eu Zynerit acum ceva timp pentru acnee, intr-adevar mi-a trecut acneea 100%..pot spune ca nu mai aveam niciun punct pe fata, insa dupa terminarea tratamentului la aproximativ cateva saptamani au inceput sa imi apara din nou cosurile si mult mai multe.

Acum inca am acnee (folosesc un tratament prescris de medicul endocrinolog pt dereglari hormonale), insa as vrea sa aplic in paralel si un tratament local si m-am gandit la Zynerit, din moment ce solutia aceasta imi facuse un ten superb cand am folosit-o.
Insa imi e frica sa o aplic iar, pentru ca ultima oara cand am terminat tratamentul cu zynerit, acneea a revenit intr-o forma mai grava, imi apareau din ce in ce mai multe.Oare a fost de la zynerit, oare am o sensibilitate la o componenta din zynerit?

Cei care ati folosit zynerit si stiti de acest produs, ce imi puteti spune? Sunteti pro sau contra? Acneea a revenit? La voi cum a functionat?

Multumesc!
3 comentarii
0
19-09-2015, ora 09:41
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Acneea nu a reparut de la Zynerit. Problema a fost ca nu ati folosit in paralel (sau de prima intentie) si un retinoid topic, cu care sa continuati a la long.
Acneea nu este o afectiune care trece dupa 1-2-3 luni de tratament ci in ani de zile, perioada in care trebuie tratament de fond cu retinoizi topici (sau in unele cazuri alte topice, dar NU antibiotice fata de care se dezvolta rezistenta si uneori si alte probleme, motiv pentru care acestea se administreaza pe perioade relativ scurte).
0
19-09-2015, ora 12:58
Cipriii
Nu este medic/terapeut
Cipriii
Eu am facut 7 luni tratament cu Sotret, zynerit, un preparat alb prescris de doctor, tetraciclina, aerius si alte creme pe care mi le schimba pe parcurs: Neem mask, sebum global si mi-au trecut complet. Pe langa toate astea, in primele 4 luni am avut si dieta. Fara ciocolata, cafea, prajeli, fara mancare iute. Degeaba. Dupa 2 luni acneea a revenit. Nu stiu ce sa mai zic de tratarea acneei..
0
19-09-2015, ora 16:49
b.a.mona
Nu este medic/terapeut
b.a.mona
Si eu am facut tratament cu Sotret acum ceva timp si a revenit acneea, desi se zice ca Roaccutane si Sotretul sunt cele mai eficiente tratamente si nu mai revine.
Intr-adevar mi-a trecut acneea 100% pe durata tratamentului, insa la unele persoane am vazut ca a revenit, la altele nu.

La tine a revenit intr-o forma mai grava dupa terminarea tratamentului de care ziceai?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •