Genele ne dictează preferințele alimentare?

©

Autor:

Genele ne dictează preferințele alimentare?
V-ați întrebat vreodată de ce continuăm să consumăm alimente nesănătoase, care ne fac rău, deși știm acest lucru? Conform unui studiu, unele gene sunt „vinovate” de acest aspect, afectând modul în care creierul reacționează la astfel de stimuli.

Studiul a fost prezentat în cadrul Sesiunilor Științifice ale Societății Americane de Nutriție la Experimental Biology 2017 meeting din Chicago.

Este extrem de dificil de schimbat un stil alimentar și de adoptat o dietă sănătoasă, deși știm că este spre binele nostru. Asta deoarece preferințele alimentare și abilitatea de a lucra la un plan influențează ceea ce alegem să consumăm și abilitatea de a respecta modificările dietei. Variațiile genelor sunt rezultat al diferențelor subtile ale ADN-ului în rândul indivizilor, care ne diferențiază pe unii de alții.

Pentru studiu au fost analizate probe genetice de la 818 bărbați și femei din Europa și au fost chestionați privind obiceiurile alimentare. Rezultatele cercetării au arătat că genele studiate au jucat un rol semnificativ în alegerile personale ale indivizilor privind alegerile alimentare și obiceiurile dietetice. De exemplu, aportul crescut de ciocolată și dimensiunea mai mare a taliei au fost asociate cu anumite forme ale genei receptorului de oxitocină, o anumită genă a jucat un rol important în aportul de legume și fibre, și alte gene specifice erau implicate în aportul de sare sau grăsimi.

Studiul vine ca sursă de informare pentru specialiștii din domeniul medical, pentru a minimiza riscul oamenilor pentru anumite boli asociate dietelor deficitare prin personalizarea dietelor, terapiilor în funcție de nevoile individului.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 25-04-2017 | creare: 25-04-2017 | Vizite: 1289
Bibliografie
Could genetics influence what we like to eat?, link: https://medicalxpress.com/news/2017-04-genetics.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Suntem programați să fim atrași de un stil de viață activ din timpul vieții intrauterine?
  • Răsplătirea copiilor cu mâncare poate duce la un comportament alimentar pe fond emoțional
  • Unele amintiri ar putea fi moștenite ereditar
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum