Genele ne dictează preferințele alimentare?
Autor: Mancaș Mălina

Studiul a fost prezentat în cadrul Sesiunilor Științifice ale Societății Americane de Nutriție la Experimental Biology 2017 meeting din Chicago.
Este extrem de dificil de schimbat un stil alimentar și de adoptat o dietă sănătoasă, deși știm că este spre binele nostru. Asta deoarece preferințele alimentare și abilitatea de a lucra la un plan influențează ceea ce alegem să consumăm și abilitatea de a respecta modificările dietei. Variațiile genelor sunt rezultat al diferențelor subtile ale ADN-ului în rândul indivizilor, care ne diferențiază pe unii de alții.
Pentru studiu au fost analizate probe genetice de la 818 bărbați și femei din Europa și au fost chestionați privind obiceiurile alimentare. Rezultatele cercetării au arătat că genele studiate au jucat un rol semnificativ în alegerile personale ale indivizilor privind alegerile alimentare și obiceiurile dietetice. De exemplu, aportul crescut de ciocolată și dimensiunea mai mare a taliei au fost asociate cu anumite forme ale genei receptorului de oxitocină, o anumită genă a jucat un rol important în aportul de legume și fibre, și alte gene specifice erau implicate în aportul de sare sau grăsimi.
Studiul vine ca sursă de informare pentru specialiștii din domeniul medical, pentru a minimiza riscul oamenilor pentru anumite boli asociate dietelor deficitare prin personalizarea dietelor, terapiilor în funcție de nevoile individului.
Sursa: Medical Xpress
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
intră pe forum