Identificarea cailor non-mutagene pentru prevenirea cancerului: perspective terapeutice

©

Autor:

Identificarea cailor non-mutagene pentru prevenirea cancerului: perspective terapeutice
Cancerul este una dintre cele mai grave afecțiuni cu care se confruntă omenirea, iar prevenirea sa este o provocare majoră pentru cercetători. Un nou studiu, publicat în jurnalul Cell, a identificat căi non-mutagene (n.r. mecanisme prin care factorii de risc pentru cancer pot promova creșterea tumorilor fără a cauza mutații genetice directe) și reversibile prin care factorii de risc promovează creșterea tumorii. Descoperirile actuale deschid posibilitatea dezvoltării unor strategii de prevenire a cancerului.
Cercetătorii au descoperit că anumite schimbări ale stilului de viață, precum îmbunătățirea dietei, în special pentru persoanele obeze, sau renunțarea la fumat, pot reduce riscul de cancer endometrial, colorectal și de sân. Schimbările în stilul de viață pot reduce inflamația țesuturilor și proliferarea celulară, permițând recolonizarea treptată a țesuturilor de către celulele cu sarcini mutaționale scăzute.

Studiul actual evidențiază, de asemenea, potențialul terapiei hormonale cu tamoxifen de reducere a riscului de cancer de sân, prin reducerea numărului de celule susceptibile care inițiază tumorile și scăderea ratei de proliferare. Alte medicamente, cum ar fi antibioticele utilizate pentru gestionarea infecțiilor cu H. pylori, pot preveni cancerul gastric, în timp ce antiinflamatoarele nesteroidiene ar putea ajuta la prevenirea cancerului esofagian și colorectal la persoanele susceptibile.

Pe baza constatărilor revizuirii, cercetătorii au emis ipoteza că factorii de risc pentru cancer pot promova formarea tumorii prin mai multe mecanisme non-mutagene care pot fi direcționate pentru a dezvolta strategii de prevenire a cancerului. Strategiile de prevenire a cancerului depind de indicii terapeutici ai intervențiilor și de raportul dintre riscuri și beneficii pentru indivizii cu risc ridicat de cancer sau la nivelul unei întregi populații.

sursa: News Medical
foto: Shamleen/Shutterstock.com

Data actualizare: 19-04-2023 | creare: 19-04-2023 | Vizite: 151
Bibliografie
A review of the risk factors associated with cancer evolution, link: https://www.news-medical.net/news/20230417/A-review-of-the-risk-factors-associated-with-cancer-evolution.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cercetătorii au descoperit gena care previne cancerul la elefanți
  • Alimente ce cresc riscul de cancer - conform studiilor
  • Alimente ce ne protejează de cancer - conform studiilor
  •