Intensitatea durerii depinde de propriile convingeri
Autor: Vasiliu Alina

Acesta este primul studiu de acest tip care modelează direct legătura dintre așteptări și durere și mecanismele neuronale care stau la baza acesteia.
La cercetarea realizată de cercetătorii de la University of Colorado, Boulder au participat 34 de subiecți care au fost plasați într-un dispozitv care măsoară fluxul de sânge din creier ca indice pentru activitatea neuronală. Timp de 60 de minute, subiecții au prezentat indici de durere, apoi au fost rugați să evalueze gradul de durere pe care îl preconizau.
Studiul a constatat că, atunci când subiecții se așteaptau la mai multă căldură, regiunile creierului implicate în amenințare și frică au fost mai mult activate. Participanții au raportat o durere mai intensă, indiferent de gradul de căldură pe care l-au primit, mai mare sau mai mic.
De asemenea, cercetarea poate ajuta la înțelegerea motivelor pentru care, pentru unii, durerea cronică poate persista mult timp după ce țesuturile deteriorate s-au vindecat.
Sursa: NewsMedical
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Stare de jena / junghiuri partea stanga sub coaste
- Adenopatie latero cervicala dreapta
- Durere brat stang persistenta
- Furnicături si dureri permanente la nivelul piciorului dupa ridicare unei greutati
- Durere anala
- Dureri toracice
- Dureri după operatie LIA in spatele genunchiului operat